Apple iPod Nano V4 8GB Zilver Review

Anoniem: 528967
18 juli 2013, laatste update op 18 juli 2013, 586 views

Apple iPod Nano V4 8GB Zilver

Nota Bene:
Dit is een review over de zilverkleurige, 4e generatie Apple's iPod Nano met 8 GB opslagruimte. Let voor het lezen op of dit wel de review van de generatie is waar u naar op zoek bent.
Introductie:
Ik heb deze iPod zo'n vier jaar geleden gekocht en ik ben er nog steeds erg tevreden over. Dit is tot nu toe het enige Apple toestel dat ik bezit.
Handligging:

Pluspunten

• Erg degelijk
  • Handige besturing
  • Goede geluidskwaliteit
  • Behoorlijk lange accuduur

Minpunten

• Geen benoemenswaardige negatieve punten

Nota Bene:

Introductie:

Handligging:
De iPod Nano voelt erg fijn en degelijk aan en is dun en klein, waardoor het makkelijk in je zak te stoppen is. Een punt dat als vervelend zou kunnen worden ervaren is dat de iPod te glad is, waardoor het bijvoorbeeld makkelijk uit je zak kan vallen. Zelf vind ik dit meevallen en zelfs voor de mensen die het toestel als te glad ervaren is er een handige oplossing: een case. De case is wat mij betreft overbodig, omdat deze iPod na een behoorlijk aantal keren te zijn gevallen nog geen krasje heeft.

Degelijkheid:
Deze iPod Nano is echt zeer degelijk en het zou me niets verbazen als ik er over nog eens vier jaar nog steeds gebruik van maak. Wat mij ook verbaasde was dat de iPod Nano 'waterdicht' is. Op vakantie had ik 'm nog in de zak van mijn zwembroek toen ik in het zwembad sprong en ik kwam er pas na een paar minuten achter. Ik ging uit het zwembad, droog hem af, maar het scherm bleef zwart. Toen ik 'm echter thuis aansloot op de computer werkte hij weer perfect.

Accuduur:
De accu houdt het behoorlijk lang vol mits je de juist opties gebruikt. Wanneer je de verlichting altijd aan laat staan gaat de accu redelijk snel op. Stel je het echter zo in dat verlichting uit gaat na bijvoorbeeld vijf of tien seconden en zorg je ervoor dat de helderheid wat lager staat, dan houdt deze accu het lang vol. Ik kan geen precieze resultaten geven, omdat ik het niet heb onderzocht, maar mijn schatting is dat de accu het bij energiebesparend gebruik het zo'n acht uur volhoudt. Dit houdt dus in: acht uur lang muziek afspelen. Bij gamen gaat de accu sneller op.
Ook is het goed om te weten dat de accuduur haast bijna niet met de jaren verslechtert. De accu houdt het op dit moment bijna precies zo lang vol als toen ik hem aanschafte.

Besturing en Features:
De besturing is erg fijn, duidelijk en direct. Een klein minpuntje is dat de iPod moeilijk te besturen is bij zweethanden. Er wordt dan namelijk niet gereageerd op aanraking. Voor de rest is de besturing goed. Het aanbod van features is ook goed: niet te veel overbodige zaken. Er zijn wel twee features die niet werken op mijn iPod. Dit zijn de 'Radio' en de 'Nike+iPod' features. Deze staan wel in de lijst vermeld, maar bij het inschakelen ervan doen ze niets en zijn ze niet in het hoofdmenu terug te vinden. Voor de rest zijn er de handige funties als: het zoeken van artiesten en nummers, schermslot, stopwatch, agenda, wereldklok, evenwichtssensor (voor games), een equalizer, etc.

iTunes:
Voor het gebruik van deze iPod moet je iTunes installeren op je computer. De installatie en het gebruik van iTunes kan in het begin wel even als vervelend worden ervaren, maar dit went vanzelf. Bij de installatie van iTunes zal ook gevraagd worden om QuickTime te installeren. Ik raad dit af, aangezien QuickTime niet nodig is voor het gebruik van de iPod. iTunes is een fijne manier om bij ieder nummer de juiste albumafbeelding, genre, BPM, etc. toe te voegen. Ook is iTunes erg handig bij het abonneren op Podcasts. Deze worden dan automatisch gedownload en toegevoegd zodra je de iPod op de computer aansluit.

Geluidskwaliteit:
De geluidskwaliteit is goed en zal vooral liggen aan de instelling van de equalizer en het soort oortjes/koptelefoon/speakers die je gebruikt.

Conclusie:
Al met al is dit toestel gewoon geweldig en zelfs nog in 2013 een erg goede keuze als een mp3-speler. Het heeft een goed prijskwaliteitverhouding en ik kan dit toestel dan ook aan iedereen aanraden.

Deze review is geschreven door Brofist.

Heb jij ook een Apple iPod Nano V4 8GB Zilver?