Belkin Bluetooth Car Adapter (F4U037CW) Review

Joarie
15 juli 2013, laatste update op 6 september 2016, 17.292 views

Belkin Bluetooth Car Adapter (F4U037CW)

Inmiddels 2 jaar in gebruik. Prima handsfree bluetoothontvanger die makkelijk paired met zowel iPhone als Android telefoons.

Pluspunten

• Goed helder geluid
  • Makkelijke installatie
  • Prijstechnisch mooie oplossing om je auto te voorzien van bluetooth (als je een ingebouwde radio hebt die niet uitwisselbaar is)
  • USB poort voor opladen
  • Makkelijke bediening

Minpunten

• Relatief klein gedeelte van de receiver is drukgevoelig
  • Aankoppelingsgeluid zeer zacht (terwijl volume in auto goed staat, mag dus wel een tikje harder)
  • double en triple tap is langzamer dan andere apparatuur waardoor je vaak per ongeluk een verkeerde invoer geeft.

Inleiding

Ik was al langer op zoek om mijn op een makkelijke manier muziek in mijn auto af te spelen ivm dagelijks woon-werk-verkeer waarbij de radio heel snel gaat vervelen. Handsfree kunnen bellen is voor mij bijzaak bij dit product.

Mijn auto is slechts uitgerust met een 3,5mm-jack-AUX-poort. De telefoon er direct op aansluiten met een kabel gaf een beroerde kwaliteit (veel ruis). Ik zocht specifiek naar een bluetooth-oplossing vanwege het gebruiksgemak.

Installatie

De receiver wordt geleverd met een zelfplakkende onderplaatje die je op je dashboard kunt plakken waarna de daadwerkelijke receiver er magnetisch op bevestigd kan worden. Dit scheelt schroeven of open maken van je dashboard. Echter, ik ben benieuwd of de lijm na een lange periode van extreme warmtewisselingen (winter, volle zon zomer) nog steeds zijn plakkracht behoudt.

Aan de receiver zitten de aux-kabel en stroomvoorziening vast. Tevens is een verlengkabel voor de aux-kabel bijgeleverd, mochten de sigaretaansteker en aux-poort niet dicht bij elkaar zitten. In mijn geval heb ik die verlengkabel niet nodig gehad.

Met een stukje tape heb ik de overtollige kabeltjes weggeplakt zodat ze niet in de weg zitten tijdens het rijden/schakelen.

Gebruik

Het koppelen van de telefoon en het bedienen van de receiver is kinderspel: er zit slechts 1 knop op. Hier gaat slechts weinig aan fout. Binnen een paar seconden na indrukken van de receiver is je telefoon gekoppeld en kun je muziek gaan luisteren, bellen of Siri bedienen. Tevens krijg je een (zeer zacht) piepje dat je connectie hebt gemaakt.

Ik heb wel gemerkt dat de daadwerkelijke druk mechanisme alleen in het midden zit (ca vingerbreedte) waardoor het weleens voorkomt dat je net op de verkeerde plek loopt te drukken en de receiver geen input krijgt. De receiver zelf is ca 3-4 cm breed. Daarnaast is de double-tap en triple-tap minder vlot dan bijvoorbeeld op de iPhone. Hierdoor moet je jezelf aanleren om iets minder snel 2x of 3x achter elkaar te drukken om nummers te skippen.

Het geluid over de boxen is goed te noemen. Ook met telefoongesprekken zijn mensen goed te verstaan. Ik heb nog geen klachten gehad over de verstaanbaarheid. Let er echter wel op dat de receiver wel op een plek hangt waarbij hij goed je stem kan opvangen.

Door middel van de USB-poort in de stekker kun je nog makkelijk je telefoon opladen mocht het nodig zijn.

[update]
6 september 2016

Na 3 jaar non-stop gebruik tijdens werkdagen begint de receiver kuren te vertonen. Stroom schakelt prompt uit en als ik hem weer opstart branden zowel de rode als de blauwe led in de ring. Ik vermoed dat dit het einde was van de receiver. Jammer

Heb jij ook een Belkin Bluetooth Car Adapter (F4U037CW)?

Werkt de oplader bij jullie echt op 2.1A? Bij mij wordt het herkend als opladen via USB ipv A/C-charger. Ook wordt bij lange na niet de 1+A gehaald die de telefoon zou moeten kunnen opladen, maar slechts 0.3A.
Heb geen probleem om m'n iPhone ermee op te laden. Wat het werkelijke amperage is waarmee er wordt geladen, kan ik niet meten.
Ik meen dat ik via mijn Ampere app op de telefoon iets van 500 mA haalde. Zal het vanmiddag nog eens nameten. Bij zwaar gebruik van de telefoon (scherm aan, muziek aan, flitsmeister) merk je dat de oplader het net kan bijbenen maar niet iets overheeft om de accu bij te laden
zo, heb m nu ook gekocht en dit werkt veel beter dan de standaard Volkswagen audio ellende.
echt een superding!
Haha, gefeliciteerd met de aankoop. Na een klein jaartje gebruik is het nog steeds een prima ding om je telefoon draadloos te koppelen aan je audiosysteem. Heel af en toe moet ik nog even de voeding eruit trekken om de connectie te herstellen, maar dat ligt meer aan het feit dat ik hem niet goed uitzet als ik uitstap.

Damn, die is hard in prijs gezakt zeg. Een dikke halvering in de laatste maand.
Nou, dan helemaal gefeliciteerd :)

[Reactie gewijzigd door Joarie op 26 juli 2024 09:03]

Tnx!
2 tientjes betaal je tegenwoordig ook soms voor alleen een kabeltje. Fijn dat ie het na een jaar het nog steeds doet!
Als ik m'n contact uitzet gaat de stroom er ook meteen af, maar heb nog geen last van connectieproblemen!
Ik merk dat ik met mijn Nexus 5 nog niet de connectieproblemen heb gehad die de iPhone soms wel had. De symptomen bij de iPhone waren dat je wel connectie had maar dan muziek gewoon uit de telefoonspeaker afspeelde. Dat verdween pas als je alles een reset gaf (bluetooth op telefoon, bluetoothkit). Bij de Nexus 5 heb ik nog geen enkele keer dit meegemaakt, daar pakt de task-app gewoon zijn actielijstje op die hij moet uitvoeren als hij connectie maakt.
Heb tegenwoordig ook weer een iPhone. Bluetooth staat altijd aan en als ik de auto start en een druk op de knop van de BT Car adapter druk, is m'n telefoon automatisch verbonden en speelt de muziek verder waar ik was gebleven.
Bij mij doet ie het dus ook nog na dik een jaar :)
Fijn om een review van dit artikel tegen te komen, ben zelf namelijk ook op zoek naar een dergelijk apparaat! (Telefoon > Bluetooth > Aux in car kit)

Enige waar ik benieuwd naar ben, maar wat ik moelijk kan achterhalen: is dit apparaat te pairen met meerdere telefoons? Hoeft niet gelijktijdig, maar zou wel meerdere apparaten willen kunnen pairen, zodat bijv. mijn vriendin hem ook kan gebruiken i.c.m. haar telefoon.
Ik meen dat er slechts 1 telefoon gepaired kan worden met het apparaat. Mocht je meerdere telefoons hebben dan moet je voor elk even de pair-procedure doorlopen als je ertussen wisselt. Op zich geen probleem, maar het kost je een half minuutje extra. Kan vervelend worden als je vaak wisselt, maar ik heb het slechts 1x moeten doen toen ik de auto een keertje uitgeleend had.
Je kunt deze wel degelijk met 2 toestellen pairen en gebruiken. Hij kiest automatisch het laatst gepaarde toestel om mee te verbinden. Als je dan samen in de auto zit (of nog dicht bij huis staat) kan het zijn dat de ander even zijn BT uit moet zetten.

Zelf heb ik hem een jaartje in gebruik en is echt top :)
Ah super. Nooit geprobeerd.
Ik kwam deze week wel achter een negatief iets: je moet de bluetooth-set niet in je stroomvoorziening laten zitten als je 3 weken op vakantie gaat. Het resultaat was een compleet lege auto-accu helaas.
Zie de handleiding. Het apparaat kan maar met 1 apparaat tegelijk gepaired zijn.
Je kunt natuurlijk wel om en on pairen, dus als jij alleen je telefoon pairt en zo muziek luistert, of je vriendin.