Sony Ericsson W960i Zwart Review

m-tuning
29 juli 2008, laatste update op 29 juli 2008, 1.771 views

Sony Ericsson W960i Zwart

Inleiding De Sony Ericsson W960i werd in Juni 2007 aangekondigd als nieuw topmodel van de Sony Ericsson Walkman lijn. De telefoon die voorzien is van Symbian UIQ3 kwam uiteindelijk in November dat jaar uit. Korte Specificaties: * Grootte: 109 x 55 x 16 mm * Gewicht: 119 g * Scherm: TFT touchscreen, 262.144 kleuren * Camera: 3 MP, 2048x1536 pixels, autofocus, video(VGA), flash; + een 2de VGA video camera (voorkant) * Geheugen: 8 GB intern * Connectiviteit: GPRS, 3G, WLAN, Bluetooth en USB * OS Symbian: OS v9.1, UIQ 3.0 * Berichten: SMS, MMS, Email, Instant Messaging * Toestel Type: Touchscreen De Review Ik heb het toestel nu zo'n 3 à 4 weken in bezit, en ik baseer hier dus de review op. Mijn vorige mobiel was een W810i...

Pluspunten

• 3.2 megapixel-camera met autofocus
  • Wlan (802.11b)
  • Symbian UIQ 3
  • Uitstekende Walkman player (v3.0)
  • Groot 2.6’’ touchscreen

Minpunten

• Vingerafdruk magneet
  • Geen handmatige equilizer
  • Keycord connector zit op een rare plek (linksboven)

Inleiding

* OS Symbian: OS v9.1, UIQ 3.0
* Berichten: SMS, MMS, Email, Instant Messaging
* Toestel Type: Touchscreen

De Review
Mijn vorige mobiel was een W810i waar ik erg tevreden mee was maar toch meer wou met mijn mobiel.
Dus het moest een smartphone worden, en laat daar nou net de W960i zijn.
De W960i is gebaseerd op de P1i, maar heeft enkele verbeteringen en toevoegingen zoals natuurlijk de Walkman applicatie.

Ik zal eerst een korte samenvatting maken van de plus- en minpunten:

Pluspunten

* 3.2 megapixel-camera met autofocus
* Wlan (802.11b)
* Symbian UIQ 3
* Uitstekende Walkman player (v3.0)
* Groot 2.6’’ touchscreen

Minpunten

* Vingerafdruk magneet
* Geen handmatige equilizer
* Keycord connector zit op een rare plek (linksboven)

Hardware
De telefoon is best wel groot als je hem voor het eerst vasthoud, maar is gelukkig wel erg dun.
Dit vindt ik erg belangrijk, want de dikte van een mobiel voel je het beste als je je hem in je zak hebt.

De bouwkwaliteit is ook erg goed, geen krakende onderdelen.
Enige nadeel is dat je veel vingervlekken krijgt op je display en de glanzende gedeeltes van de telefoon.
De knoppen werken lekker maar heb je niet zo veel nodig door het touchscreen.
Verder zitten er nog 5 knoppen aan de zijkanten van de telefoon.
Onder andere de aan/uit knop, volume knoppen, camera knop en de jogdial.
De jogdial is een wieltje waarmee je door de menu's kan scrollen.

De Knoppen en de Jogdial.

Opladen gaat via de normale manier bij Sony Ericsson, maar er kan ook via USB opgeladen worden met behulp van de bijgeleverde USB-Kabel.

We zijn nu aangekomen bij het touchscreen, welke erg lekker en accuraat is.
Ik heb hiervoor nog nooit een mobiel met touchscreen gehad maar het was heel snel wennen. De bijgeleverde Stylus ligt ook lekker in de hand, maar ik gebruik hem niet zo veel omdat het touchscreen ook erg goed werkt met de vingers.

Multimedia
Een belangrijk punt bij deze telefoon, aangezien het er 1 is uit de Walkman serie.
En ik ben er erg over te spreken. De walkman werkt heel lekker en alle functies die je verwacht zitten er in.
Wel is er een minpuntje en dat is het feit dat je de equalizer niet handmatig kan instellen. Maar ik verwacht dat dat bij de volgende firmware update wel verbeterd is.
De speaker op de achterkant is lekker luid, luider dan eerdere Sony Ericsson telefoons die ik gehad heb.
Wel vindt ik het geluid wat te schel.

Ook niet onbelangrijk is de Camera, welke met 3,2 Megapixel de foto's neemt.
De foto's zijn redelijk scherp voor een mobieltjescamera en de macro functie is ook erg goed.

Maar wat heb je er aan als je niet genoeg ruimte hebt om de foto's en muziek op te slaan.
Gelukkig heeft de W960i 8GB intern geheugen zodat je alles er op kan zetten wat je wil.

Connectiviteit
Deze telefoon heeft WiFi en UMTS (3G) en beide werken heel goed.
Ik haalde redelijk snelle transferrates via Bluetooth, sneller dan met mijn oude W810i.

Sony Ericsson heeft weer een geweldig product gemaakt.
Al zijn er wel een paar kleine minpunten. Maar de Walkman app is super, en dat is het belangrijkste op een Walkman phone.

Zelf proberen?

Je kan hier de telefoon uitproberen:

Heb jij ook een Sony Ericsson W960i Zwart?

wat ik mij afvraag is of het een resistief scherm is of capacitief? zou jij dat weten?
Het scherm is resistief.

Net zo als bijvoorbeeld een TomTom.
De Originele Review met meer afbeeldingen is hier te vinden:

Hey,

goede review! Ik heb zelf ook sind februari de W960 en bevalt zeker goed!
Het enige wat ik mis in je review is de accu duur.

Persoonlijk vindt ik die namelijk mager, je moet hem zeker dagelijks laden als je een beetje gebruikt maakt van alle opties ( internet, walkman enz...) Zeker tegenover de K800i en de Z530i, ook beide in mijn bezit en voorzien van exact dezelfde batt... :Y)

Ook vindt ik de camera minder als die op de K800i, maar dat is dan ook een cybershot model, en de W960 Walkman.... 8)7

Verder goede review en veel plezier met je W960! _/-\o_
Heb hem ook al sinds begin Februari, en ik ben er erg tevreden mee.

De accuduur is idd aardig kort, maar dat is zo bij de meeste smartphones.

Wat wel helpt is UMTS uit te zetten, bij mij verdubbelde dit de accuduur.

Gebruik hem vooral als Walkman, maar kijk ook regelmatig op internet er mee.
Wat is een vingerafdruk magneet precies en waarom is dit zo nadelig?
Nou, omdat ik zelf graag een schoon mobieltje wil hebben en ik deze telefoon bedien met mijn vingers (kan natuurlijk ook met stylus) komen er snel vlekken op het scherm.

Dus moet ik het scherm regelmatig ontdoen van vingervlekken.

Ben gewoon erg zuinig met mijn spul, dus wil het zo netjes mogelijk houden.
goede revieuw, ook leuk dat hem hebt vergeleken met de W810i omdat dat ook de voorloper was van deze.