World of Tanks, PC Review

11 juli 2013, laatste update op 11 september 2018, 1.037 views Rapporteer

Al sinds 2012 speel ik dagelijks World of Tanks en het verveeld nog steeds niet. Het is echt een spel voor de lange termijn als je alle tanks wilt verzamelen en je bent nooit klaar met je ontwikkeling.

Pluspunten

• Heel uitgebreid met veel historisch realistische tank modellen.
  • Zeer toekomstbestendig met ook elke week speciale acties waarbij je extra credits en experience punten kunt verdienen.
  • Mogelijkheid tot cooperatie d.m.v. platoons en tank companies.
  • Mogelijkheid tot deelname aan professioneel gamen in ClanWars.
  • Een grote online community met ook veel professionele gamers en reviewers die je gratis uitgebreid advies geven op hun youtube channels.
  • Het hele spel is gratis te spelen.
  • Mooie graphics en HD tank modellen
  • Ook altijd speelbaar op oude computers

Minpunten

• Het spel neemt veel tijd in beslag voor het ontwikkelen van je tanks.
  • Gratis duurt het ontwikkelen van je tanks vele malen langer, waardoor je toch geneigd bent na een tijdje een Premium account aan te schaffen. Hiermee krijg je +50% meer credits en xp punten na elke gespeelde match.

World of Tanks is een gratis Massive Multi-player Online game (MMO) met realistische tanks uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Je speelt het als een combinatie van een third+first person shooter en team deathmatch+capture the base met 15 tegen 15 spelers in matches die maximaal 15 minuten duren. Na elke match krijg je een hoeveelheid credits en ervaringspunten (xp), waarmee je nieuwe tanks en modules kunt onderzoeken en kopen. Je begint als kleine light tank op het eerste niveau (tier 1) en je eindigt bijv. als grote heavy tank in het laatste niveau (tier 10). In het spel zitten naast gewone tanks in 3 categoriën (light, medium en heavy) ook Tank Destroyers en Artillerie. Tank Destroyers zijn gemaakt voor sniping en hinderlagen en artillerie schiet vanaf grote afstand (je ziet het veld vanuit de lucht). Het spel ziet er goed uit qua graphics en de geluiden zijn ook mooi.

Je kunt het hele spel gratis en onbeperkt spelen en er zijn regelmatig updates met nieuwe tanks en maps. Dit houdt het spel interessant en bij de tijd (er komt zelfs een vernieuwing van de game engine met Havok Physics (http://www.havok.com/products/physics). Om alle tanks in het spel vrij te spelen heb je een aantal jaar van elke dag spelen nodig, dus is het zeker geen spel waar je snel klaar mee bent. Ik zie veel spelers die het al vanaf het begin (2010) spelen en nog steeds niet verveeld zijn. En dat is een goed teken! :)

Officiële site: www.worldoftanks.eu
Bekijk gameplay en watch reviews: http://www.youtube.com/user/QuickyBabyTV

Heb jij ook een World of Tanks, PC?

Geweldige F2P non Pay2Win MMO.
2 jaar lang met veel plezier gespeeld.
Sinds 8.6 heb ik het spel niet meer aangeraakt omdat een bepaalde balans qua accuresse nu weg is (en dat steekt me als oude garde speler).
En een hoop geld erin steken. (tier 8 premium tanks zijn duur ;)) Een tweaker had alle tanks, al denk ik niet dat ie een m60 heeft (en volgens mij miste die wat Alpha tanks)

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 25 juli 2024 17:16]

Sinds 8.6 is artillerie spelen een stuk minder leuk geworden in ieder geval :'(
Jawel, maar de artillerie was ook wel erg sterk. Ik werd soms in mijn M103, tier 9 Amerikaanse heavy aan het begin van een game in 1 keer kapot geschoten, echt irritant was dat! Nu is het wel weer erg overdreven moeilijk om tanks te raken, maar vind de artillerie toch het minst leuke voertuig in het spel. Daarnaast wordt er nu zo weinig meer met artillerie gespeeld dat ze het echt wel weer voor een deel gaan terugdraaien hoor, maak je geen zorgen.. ;)
Niet de allerbeste graphics verkrijgbaar op de gaming markt.
Tegenwoordig zijn de grapichs heel goed.
En niet vergeten het is een FREE TO PLAY game..

Laatst was er een Nvidia bug,
Dat ligt aan Nvidia.. Niet aan World of tanks dus dat is een slechte minpunt

Het spel neemt veel tijd in beslag voor het ontwikkelen van je tanks.
Naarmate je beter word gaat het sneller. Ik zelf ben een free to play player..
Ik heb 3 T8's en 2 T9's..
Na 6k battles.
Hoi Tijs,
Je hebt gelijk. Vandaag de dag zijn de graphics inderdaad veel beter.
Maar het free to play aspect had ik wel benoemd: "Je kunt het hele spel gratis en onbeperkt spelen".

Klopt, de bug van Nvidia was geen goed minpunt. Ik zal het aanpassen!

Je zegt dat je 6000 battles hebt gespeeld met 3 tier 8 en 2 tier 9 tanks. Gemiddeld duren battles ongeveer 5 minuten (vaak langer, maar als je dood bent speel je meestal meteen een nieuwe battle). 6000 x 5 minuten = 30.000 minuten :60 = 500 uur. In 500 uur heb je nog geen tier 10 gehaald, dus dat vind ik nog best lang duren ;-)
Zelf heb ik inmiddels bijna 36.000 battles gespeeld met dertig tier 10 tanks in mijn garage. 36.000 x 5 minuten = 180.000 minuten : 60 = 3000 uur.
3000 uur : 30 = 100 uur per tier 10 tank.

Ik speel altijd met premium account en het klopt wat je zegt over het beter worden en het sneller gaan van de voortgang. Pas na ongeveer 7000 battles begon ik het spel echt goed te spelen.
Ja maar ik heb wel 2 T9'S en 3T8'S.. Als ik nou echt een T10 wou had ik die allang :P
Ik heb ooit van een vriend een T2 tank en 30 dagen premium gekregen. En van een andere vriend T8 premium tanks.

Ik hoop toch wel dat arty word verwijderd van de game (de Hummel T5 doet 500 damage per shot op de Oho xD

En ik hoop wel dat premium tanks even goed worden als normale tanks, Maar dat je alleen meer geld en X P krijgt.

Jeetje 100 uur per tank, Jij bent echt goed :o

Ik heb het uitgerekend ik heb al 31,4 dagen lang dit spel gespeeld (+oude acc van toen ik na 1k battles pas T5 had xd

[Reactie gewijzigd door Tijs Beek op 25 juli 2024 22:17]

Ja dat is waar, je had al een tier 10 kunnen hebben, maar het is goed dat je eerst verschillende lijnen uitprobeert voordat je echt helemaal naar de tier 10 toe grind. Want van tier 9 naar tier 10 zonder premium account duurt echt heel erg lang!

Ja, ik vind arty ook heel irritant! Oneerlijk dat spelers op andere spelers kunnen klikken vanaf de andere kant van de map zonder dat je iets terug kunt doen. Het enige dat je kunt doen is achter een grote berg gaan zitten, maar dat is ook lekker gezellig.

Veel mensen klagen vandaag de dag dat sommige premium tanks beter zijn dan de gewone tanks op dezelfde tier. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de T-34-85 (soviet tier 6 medium) en de premium T-34-85M dan is de premium tank in alles beter. Meer armor en meer damage per minuut. Dat noemen ze Pay2Win dus of dat nu echt goed is voor de game...

Bedankt! Ik heb erg hard mijn best gedaan om het spel goed te leren. Vele uren video's bekeken over nieuwe tanks, mappen, tactieken, etc. Deze maand sta ik bijvoorbeeld met mijn Luchs tier 4 op nummer 5 van iedereen die die tank speelt. Het is echt een ontzettend leuke tank met zijn kleine auto loader! :D