Acer Aspire X3200 (98.3DE7Z.T7P) Review

W1ck1e
23 juli 2008, laatste update op 23 juli 2008, 12.860 views

Acer Aspire X3200 (98.3DE7Z.T7P)

Ik heb deze computer een paar dagen in bezit gehad en inmiddels weer terug gebracht naar de winkel. Mijn bedoeling was om de pc te gebruiken in de huiskamer in combinatie met een Philips 37pfl9632 met behulp van de hdmi aansluiting. Het probleem waarom ik hem heb teruggebracht is dat de TV vaker niet dan wel werd gezien, zodat ik in die gevallen geen beeld had. Dit probleem (google naar Force Television Detection) bestaat al meer dan een jaar, en heeft te maken met de Forceware drivers van nvidia onder Vista (32) Onder xp zou het probleem niet bestaan. (niet getest)

Pluspunten

• stil, klein, snel, mooi

Minpunten

• tv out problemen

3 van 5 sterren (Voldoende)

PC is behoorlijk stil, in ieder geval genoeg voor in de huiskamer. Stroomverbuik is laag 60 tot 80 watt, 3 watt in standby. Beeld op TV is mooi, 1920x1080p. PC wordt niet te warm, grote stille ventilator op processor, achter opening in rechter zij- of bovenkant.

Probleem met TV out, geen knopje op dvd brander, dus alleen lade te openen in Windows. Harde schijf 320GB verdeeld in 144GB, 144GB en hidden partitie, met daarop ruimte voor pc herstel bestanden.
LET OP: bij 1e keer aansluiten van pc start deze op, en heb je vanwege usb toetsenbord (ps/2 poort ook aanwezig) geen mogelijkheid om in bios te duiken. Daardoor start vrij snel het installatie programma op. 1ste vraag: in welke taal wil je het configuratie programma: veel keuze, onder andere engels en nederlands. Daarna krijg je de vraag: in welke taal wil je windows: ENGELS of NEDERLANDS. Wanneer je later de fabrieks instellingen wil gebruiken worden deze vragen niet meer gesteld. De bestanden van de taal die je NIET selecteert worden meteen verwijderd. Ik koos voor Engels. In internet explorer krijg je dan onder andere Engelse opstartpagina's. Bij de pc zat nauwelijks documentatie, alleen een flyer met de aansluitingen (onder andere esata, als ik mij niet vergis)
De pc heeft geen Wifi !

Heb jij ook een Acer Aspire X3200 (98.3DE7Z.T7P)?

Net ook een gehaald om als stil en zuinig thuisservertje te gebruiken. Knopjes voor aan/uit en DVD drive zijn door het icoon op de kast goed in te drukken, die geeft mee en drukt dan het knopje in. Moet je even weten...

Omdat ik er W2003 op wilde zetten en Vista wil bewaren voor later kastje ondank de "Warranty Void" sticker maar open gemaakt om er een andere disk in te zetten. Twee slotjes, 1 kleine PCIe en 1 PCI, beide leeg, beide laag dus grote kaarten zullen niet passen. Harddisk is wat lastig bij te komen maar als je het frontje eenmaal los hebt (vier klemmetjes, waarvan 1 goed verstopt) komt het driverekje er zo uit.

Tegenslag is het B.S.O.D. dat ik bij het installeren van W2003 kreeg, geen SATA drivers natuurlijk. inmiddels een nForce driverpakket gedownload van http://www.mediafire.com/?bcx8gsm0exi waar ze in zouden moeten zitten. Nu nog een list verzinnen omdat er geen floppy inzit.
Usb floppy of een Usb stick
Anoniem: 225711 4 oktober 2008 13:09
@W1ck1e:

XP installatie is inmiddels gelukt. Mijn manier in een notedop:
- Alle flies van een XP Pro CD zonder servicepacks in een directory zetten
- Download de laatste versie van nlite (die is XP SP3-aware)
- XP servicepack 3 als totaal installable van de M$ site downloaden
- Van de nvidia site de laatste XP drivers (www.nvidia.com => download drivers en dan nForce, nForce 7 series, nForce 780SLi, Driver, Windows XP, English (US).
- Uitpakken met winrar en in een directory zetten
- nlite starten
- service pack integreren
- PER subdirectory de multiple driver optie toevoegen (Ik heb ook de hele directory in een keer geprobeerd maar dat werkte niet...(kan ook een fout van mij zijn hoor))
- ISO branden

Na deze behandeling is de chipset, storage en netwerkkaart gefixed. Dan nog de laatste nvidia grafische drivers voor gForce 8200 installeren en vanaf de ftp://ftp.work.acer-euro.com/desktop/aspire_x3200/driver/ site de audio drivers geinstalleerd.

Wat ik alleen niet getest heb geluid via HDMI, ik gebruik de audio uitgang op de achterkant van de computer voor directe aansluiting naar de versterker. Mijn TV zet via HDMI geen geluid meer door naar een externe versterker. Films en muziek via de X3200 klinken nu als een klok.

Ik heb nog geen enkele keer gevonden dat de HDMI aansluiting niet gevonden werd. Het is ook mijn enige beeldscherm aan de computer, wellicht dat dat scheelt.

Heb tot nu toe een probleem gevonden in combinatie met VMware server. Soms geeft de computer de CD-lade niet vrij. Weet alleen niet of dat een issue is van de computer of van VMware server versie 2. Met versie 1 van VMware server op andere computers nooit last van gehad. Iemand een oplossing?
@whitey-d
Geen geluid wel beeld. I heb hier nu hetzelfde probleem. Ik zie bij de mixer wel dat er geluid wordt uitgestuurd, maar er komt geen geluid uit de tv.

Heb jij het alweer aan de praat gekregen?
Kun je eens wat meer vertellen over de specs die dit bakje allemaal heeft? Dat is juist interessant om te weten.
Welke specs mis je nog in deze link ? Volgens mij klopt alles.
Jammer van die TV-out, maar heb je misschien ook wat cijfers/benchmarks?
Nee, ik heb geen benchmarks gedaan. Ik vond hem in ieder geval snel genoeg voor mijn wensen, maar dat is dus subjectief.
Er zit toch een knopje onder de lader,niet goed zichtbaar ,met kleine lettertjes eject.
dus hoeft niet softwarematig bediend te worden.
Fijn ding.
@Swieber,

ik moet toch maar eens gaan kijken voor een nieuwe bril !.
Heb jij niet dezelfde problemen met de hdmi aansluiting ? Dat was voor mij de "showstopper", voor de rest was hij in principe in orde.
Ik ga hem in gebruik nemen als huis/tuin/keuken/computer waarschijnlijk gebruik ik de hdmi nooit, maar ik heb al drivers gevonden voor Vista Nvidia Driver en 2000 and XP Nvidia Driver en Windows XP 64bit Driver en LANNICNetwork Driver. dus dat zou misschien al iets oplossen.
wat voor mij niet duidelijk is....is de videokaart nou onboard of in het een losse kaart?
en is dit dan een full slot?