7 juli 2013, laatste update op 7 juli 2013, 2.025 views
Rapporteer
Deze telefoon gisteren opgehaald bij de Mediamarkt in Nordhorn (Duitsland) en daar koste de telefoon 329 euro, goedkoper had ik hem nog niet gezien.
De eerste indruk was: wow.. wat een mooi design. Mijn vorige telefoon was een Galaxy S3, maar die had wat probleempjes en ligt hierdoor nogal vaak bij het reparatie centrum (software foutje, maar kunnen ze blijkbaar niet verhelpen en heb nog garantie, dus ga er verder niet zelf mee aan de slag).
De telefoon is van glas (voor en achter) dus je moet hem niet laten vallen, maar daar zijn ze ook niet voor gemaakt.
Scherm en Touch.
Pluspunten
- Design
- Kwaliteit gevoel
- Bel kwaliteit
- Snelheid
- Scherm
Minpunten
- Camera
- Geluidskwaliteit speaker
Scherm en Touch.
De eerste keer dat ik de telefoon opstartte dacht ik, hey dat gaat snel. en wat een mooi helder en duidelijk scherm. Dit scherm geeft de kleuren wat realistischer weer dan een Amoled scherm, Het wit is witter, maar het zwart is dan weer net iets minder zwart als bij amoled, maar de zwart tinten op dit scherm zijn zeer goed te noemen.
Het scherm is mooi groot en reageert goed op aanrakingen, ze zeggen dat hij minder gevoelig is, maar dit merk je echt niet. je hoeft er niet op te drukken o.i.d.
Waar ik bang voor was was de "pinch to zoom" gevoeligheid, dit zie je in veel reviews als iets negatiefs en was bang dat het een probleem zou gaan worden, maar dat valt allemaal wel mee, oké het is een klein minpunt, want het reageert pas als je vingers een paar millimeter uit elkaar staan, maar het is niet irritant dus als dat je ervan weerhoud deze telefoon te kopen... Gewoon kopen, het is geen vervelend punt.
Kortom is het een mooi scherp scherm en de aanraakgevoeligheid is heel goed.
Specs: True HD IPS Plus capacitive touchscreen. 4,7 inch. 768 x 1280 pixels.
Snelheid
Zoals ik al aangaf, opstarten gaat super snel. Het wisselen tussen schermen gaat vloeiend en zonder stotteren.
Browsen in Chrome gaat ook erg goed en alles werkt soepel en vloeiend.
Ben echt onder de indruk van dit toestel.
Specs: 1,5 Ghz quadcore processor. 2GB werkgeheugen.
Accuduur:
Heb de telefoon nog niet zo lang, dus kan niet echt een heel goed beeld geven hiervan. Het lijkt goed, maar meer kan ik er niet over zeggen, dit zal ik later wel beter aanvullen.
:Edit / aanvulling,
Heb de telefoon nu een week en de accu duur valt me niet tegen. De eerste 3 dagen dacht ik wel van... Hmmm dat gaat snel, maar nu gaat het prima. Voorbeeld: vanmorgen 9 uur van de lader gehaald, in de tussentijd: whatsappen (regelmatig), internetten (soms), bellen (1keer 5 minuten), bluetooth verbinding met auto (1 uur), Wifi (constant aan waarvan 1,5 uur op 3G). Verder gewoon af en toe kijken op de telefoon berichten checken. Nu is het percentage 72%. Daar ben ik tevreden mee.
Specs: 2100 mAh
Bouwkaliteit en afwerking
Erg goed, geen kraakjes of piepjes. Knoppen aan de zijkant voelen goed aan en geven prima "feedback"
De telefoon ligt goed in de hand, maar is wel glad, dus glijd makkelijk van je broek.
Hij is van glas dus laten vallen is niet aan te raden, maar hij ziet eruit alsof hij zeker wel tegen een stootje kan.
De rubber aanvoelende rand is prettig en verder krijg je van de telefoon een solide indruk.
Design
Zoals al aangegeven, erg mooi design. Dat grote zwarte scherm staart je tegemoet en omdat er geen knoppen aanwezig zijn voorop lijkt het echt fantastisch. De chromen rand geeft hem extra klasse.
De achterkant glittert je in de zon tegemoet en lijkt erg goed.
Helaas een kleine design fout is de speaker. Deze zit aan de achterkant, maar als de telefoon plat op tafel ligt dan wordt het geluid behoorlijk gedempt.
Ik vind dit niet een enorm probleem, maar houd er rekening mee.
Als je de telefoon ook als wekker gebuikt is het aan te raden om hem op de kop te leggen, zodat je het geluid in ieder geval goed hoort.
Specs: Lengte: 133,9 millimeter
Breedte: 68,7 millimeter
Dikte: 9,1 millimeter
Gewicht: 139 gram
Bereik
Ik woon in een gebied waar je echt moet zoeken naar bereik. echt een drama hier.
Deze Nexus 4 doet het helemaal niet slecht. en het lijkt beter dan bij de Galaxy S3.
Specs: 3G (HSDPA)
Camera
Hier ben ik minder over te spreken. Het maakt voor mij niet heel veel uit, want gebruik de camera niet heel veel, maar de kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven.
Wellicht dat dit in een update wat beter gemaakt wordt.
Wat wel mooi is van de camera is dat je Panorama foto`s kan maken en ook een 360 graden foto.
Verder geen fancy mikmak, dus burstshot of smileshot etc is niet standaard aanwezig.
Specs: Resolutie: 8Mp Video: Full HD.
Geluidskwaliteit
Ik heb al genoemd dat er een design fout aanwezig was, maar ook het geluid op zich is niet top te noemen.
geheel komt wat blikkerig over, maar is wel luid genoeg en voor meldingen etc is het prima.
Muziek kan je beter luisteren met een koptelefoon.
Bel kwaliteit
Goed, iedereen is goed verstaanbaar en de microfoon doet goed zijn werk.
Op speaker is het blikkerig en geen aanrader.
Het is mijn eerste review, dus kan best wat vergeten zijn, maar als je een vraag hebt kan ik die proberen te beantwoorden.
Algehele indruk
Super telefoon, prijs kwaliteit is uitstekend.
Heel blij met de aankoop en vind het ook erg fijn dat je niet meer een jaar hoeft te wachten op een update. Als er een update uitkomt dan krijgt deze hem meteen.