Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset Review

16 juni 2013, laatste update op 16 juni 2013, 1.449 views Rapporteer

Nadat ik ongeveer een maand een G930 in mijn bezit had was ik al weer toe aan iets anders gezien de negatieve punten hierop. Ook heb ik een review geschreven over de G930 alleen hij viel toch niet helemaal in de smaak. Met name de geluidskwaliteit was gewoon bagger. Dus besloot ik maar om terug te gaan naar MyCom om de G930 om te ruilen voor een Corsair Vengeance 2000. Thuis aangekomen meteen uitpakken en aansluiten natuurlijk. Even de drivers van de Corsair website downloaden en installeren en daarbij kreeg ik een leuke equalizer. Natuurlijk meteen de geluidskwaliteit van de speakers, de microfoon en het bereik uit testen. De geluidskwaliteit is stukken beter vergeleken met de G930. Lekker de equalizer instellen zoals ik wil zonder dat de...

Pluspunten

• Prima equalizer
  • Prima geluid
  • Prima microfoon
  • Mooie prijs
  • Service Corsair

Minpunten

• Bereik aan de lage kant

Thuis aangekomen meteen uitpakken en aansluiten natuurlijk. Even de drivers van de Corsair website downloaden en installeren en daarbij kreeg ik een leuke equalizer. Natuurlijk meteen de geluidskwaliteit van de speakers, de microfoon en het bereik uit testen. De geluidskwaliteit is stukken beter vergeleken met de G930. Lekker de equalizer instellen zoals ik wil zonder dat de speakers hiervan gaan kraken. De Vengeance 2000 kan erg hard moet ik zeggen. Ook de microfoon is niets mis mee. Mijn stem word prima opgevangen. Soms denk ik een beetje te goed want zo nu en dan horen de mensen 1 van mijn familie leden de trap op lopen terwijl mijn kamerdeur toch echt dicht is. Dit is verder absoluut geen probleem voor mij.

Ook de equalizer kan ik (zoals ik al eerder zei) lekker naar mijn eigen smaak instellen. In mijn review van de G930 zei ik al dat ik van een beetje bass hield en met deze headset in combinatie met de bijgeleverde equalizer is dit prima in orde.

Alleen ik ben ook niet onder de indruk van het bereik van deze headset. Is ongeveer gelijkwaardig aan de G930. Zo nu en dan een aantal storingen als ik de trap af loop en soms ook als ik in mijn kamer achter de computer zit. Nu heb ik dus de receiver van de headset beneden op de kast staan waardoor het bereik door bijna het hele huis word verbeterd alleen toch heb ik niet optimaal bereik. Dit is zowat ook het enige minpunt wat ik op dit moment kan bedenken aan de headset.

Ik heb de Vengeance 2000 nu ongeveer anderhalve maand en na 1 maand bleek dat ik iets te ruig met de USB oplaadpoort ging met als gevolg dat de headset niet meer wilde opladen. Dit heb ik dus gemeld bij Corsair en na 3 uur had ik al reactie en hadden ze een RMA voor mij aangemaakt. Aan het begin van de week meteen op de post gedaan en ik kreeg aan het einde van de week netjes een splinter nieuwe Vengeance 2000 terug gestuurd. Prima service dus van Corsair!

Op 1 puntje na ben ik erg tevreden over deze headset. De geluidskwaliteit zit dik in orde, de microfoon werkt ook prima en de prijs ligt ook lager dan de G930 en als laatste zijn ze erg makkelijk in het vervangen van een defecte headset.

Heb jij ook een Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset?