Toshiba Satellite C855D-160 Review

11 juni 2013, laatste update op 11 juni 2013, 43 views Rapporteer

Mijn desktop was aan vervanging toe. Hij was oud, stoffig, groot en traag. Daarnaast was het voor mij handiger om een laptop te nemen aangezien ik ging studeren en op zo'n klein studentenkamertje kwam te wonen. Vandaar dat ik besloot om over te gaan op de koop van een laptop. Ik wilde een niet te dure, snelle en handzame laptop. Door te vergelijken met de pricewatch van Tweakers kwam ik uit bij de Toshiba Satellite C855D-160. Voor 400 euro kocht ik hem bij Coolblue. De volgende middag was hij in huis! Nu ik de laptop twee maanden in mijn bezit heb, vind ik het wel eens tijd om een review te schrijven. In de doos zat -uiteraard- de laptop en de adapter. De laptop is gemaakt van plastic en dat klinkt heel lelijk en goedkoop, maar dat is het...

In de doos zat -uiteraard- de laptop en de adapter.

De laptop is gemaakt van plastic en dat klinkt heel lelijk en goedkoop, maar dat is het totaal niet! Hij ziet er chique uit door zijn donkergrijze kleur en de mooi afwerking. Daarnaast is het juist handig dat hij van plastic is: zo kan hij tegen een stootje en is hij licht zodat je hem makkelijk mee kan nemen.

De twee soorten games die ik af en toe speel zijn SimCity en Assasin's Creed (1, 2 en 3). Tot mijn verbazing kan de laptop Assasin's Creed vlekkeloos aan! Als de laptop een game draait dan is hij wel constant aan het ruisen, maar als je bijvoorbeeld muziek op hebt staan dan hoor je dit niet meer :). Als de laptop geen 'zware' klussen hoeft uit te voeren dan hoor je hem nauwelijks.

De accu kan (als je er goed mee omgaat) makkelijk vier (!) uur mee. Dikke pluim dus!

De dual-core processor voert zijn taken prima uit, evenals de videokaart. Een Hardeschijf van 320 gb is voor mij ook mééér dan voldoende. Aan windows 8 moet je even wennen. Ik vond windows 7 handiger in gebruik, maar ja... het is niet anders..

Heb jij ook een Toshiba Satellite C855D-160?