Pioneer BDP-150 Review

phubert
11 juni 2013, laatste update op 5 december 2016, 759 views

Pioneer BDP-150

Gekocht in combinatie met een Pioneer versterker wat op het eerste oogpunt een heerlijke combinatie van beeld en geluid geeft. Helaas is de speler niet zo degelijk als je van Pioneer mag verwachten.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Inladen disc (als de speler niet weigert)

Minpunten

• Tijdens afspelen film valt beeld soms 1 maal weg
  • Speler wordt bloedheet bij gebruik
  • Klachtenservice Pioneer Almere ronduit onvakkundig, onbeschoft en waardeloos

2 van 5 sterren (Slecht)
In principe een aardige speler, het beeld en geluid is perfect; als de speler het zonder morren doet. Weergave van bluray is prachtig zowel beeld als geluid. Bediening van het apparaat is vrij makkelijk.

Vanaf het begin, heb de speler nu ruim 3 jaar in huis heb ik kleine problemen met het apparaat, ook is het apparaat 2x omgeruild in de winkel wegens DOA en/of verschrikkelijk slechte beeldkwaliteit. Na ongeveer een jaar is het me opgevallen dat bepaalde nieuw gekochte DVD's niet af wilde spelen in de speler, de speler gooide of de discs eruit of tijdens de film kreeg je haperende beelden en niet synchroon lopend geluid.

De DNLA of media-service is ronduit belabberd. De speler is in staat om via het netwerk (of USB) film/muziek van mediaserver/NAS te halen en af te draaien maar dit gaat ronduit slecht. De bediening is stroperig, de bediening loopt vast, soms herkent de speler het bestand niet geeft deze foutmelding maar gaat dan wel het geluid afspelen maar niet het beeld. De 'reset-knop' is herhaaldelijk nodig bij het gebruik van de DLNA service, tegenwoordig ligt er standaard een verbogen paperclip op de speler.

Voor BD-Extra's moet je zelf een USB-stick kopen met minimale grootte van 8gb, de speler zelf heeft geen intern geheugen.

Na contact gehad te hebben opgenomen met de klantenservice van Pioneer in Almere zakte het vertrouwen ernstig diep de grond in na door de medewerker ronduit onbeschoft te woord gestaan te zijn. Met uitlatingen als 'dan zal u wel een b of c-kwaliteit film gekocht hebben deze uitgevers houden zich vaak niet aan de standaard van dvd, dus je eigen schuld'. Of 'je hebt zeker je HDMI-kabel bij de action gehaald'. (De HDMI kabels heb ik besteld via Amazon.co.uk waarvan de beoordeling perfect was, kabels is niets mis mee, zelfs gewisseld met ander merk tussendoor).

Terug bij de winkel kreeg ik helemaal op de service-afdeling de schrik/bevestiging dat de service en ondersteuning van Pioneer ronduit slecht is. De medewerkster gaf mij met klem aan; 'als dit de problemen zijn, biedt de machine ajb niet aan voor reparatie, je krijgt hem enkel slechter, met krassen en beschadigingen terug, en wij kunnen hier niets aan doen hoe graag we ook willen'.

Aan de ene kant wilde ik een 'deugdelijk product' maar aan de andere kant waren er geen alternatieven voor handen, plus dat ik niet met 2 afstandsbedieningen wilde gaan werken. Wat ikzelf erg belangrijk vind is 'één-geheel' dus geen 2 merken/designs door elkaar aangezien beide in zicht staan. Behoorlijk bijbetalen voor opvolger wilde ik niet aangezien hierover geen informatie beschikbaar was en de huidige BDP-150 was end-of-life.

Nu ruim 3 jaar (na aanschaf) kreeg de speler nieuwe kuren, direct na het sluiten van de disc-lade geeft de speler aan 'NO DISC' zonder te horen dat deze de disc leest, in het begin hielp het door de lade 5x open/dicht te doen of de spanning eraf te halen maar dat was met slechts paar films ook niet meer doeltreffend.

Uiteindelijk zelf de speler open gemaakt om te kijken of er toevallig een printje was doorgebrand of de speler erg vuil was. Bij openen stond ik met grote ogen te kijken hoe weinig er eigenlijk in de kast zit (zie foto van internet) maar brandschoon was de speler aan de binnenzijde. Zelf met lens reiniger de beide lenzen schoon gemaakt waarna de speler het wel weer doet, voor hoelang zal de tijd uitwijzen.

Op internet las ik dat Onkyo de divisie van Pioneer Home Electronics heeft overgenomen, nu hoop ik dat deze de apparaten meer solide maken en een hele goede bezem door die belabberde service-afdeling gaan halen.

De kans dat ik nog een Pioneer-set voor thuis aanschaf is na deze ervaring erg klein, maar ook dat zal de toekomst en beoordelingen ten tijden uitwijzen.

Heb jij ook een Pioneer BDP-150?