Vorige week bij de mediamarkt gekocht, € 150,-
(juni 2013)
Ik begon me te ergeren aan het altijd moeten wachten op het opstarten van een applicatie op mijn laptop, dus maar een SSD aangeschaft.
Ik heb mijn oude harde schijf in een caddy gestopt en de SSD op de plaats van mijn oude schijf. Dit ging allemaal simpel, geen problemen. Via een USB-stick Windows 8 geïnstalleerd. Ging allemaal lekker vlot. Ook de eerste keer booten ging prima.
Direct maar even Samsung Magician geïnstalleerd en gekozen voor "Maximum Reliability" bij het "OS Optimalisation" tabje, en natuurlijk geupdate naar de nieuwste firmware.
Inmiddels alweer wat meuk geinstalleerd en al een hele lijst applicaties die opstart tijdens het starten van Windows, maar het blijft lekker snel allemaal (:
Nog even een filmpje van het booten.
Goed. Ik kan we weinig over zeggen, de schijf voelde stevig aan. Ik verbaasde me er wel over hoe licht zo'n SSD is.
Benchmarks:
Benchmarks verschillen altijd een beetje, daarom van allemaal twee runs gedaan.
AS SSD:
Samsung Magician:
[img]F3Ilp5SI[/img]
[img]vFVrAS8g[/img]
Update
Inmiddels dik 2,5 jaar in het bezig van deze SSD, tijd voor een update!
Ik heb tot nu toe geen problemen ondervonden met deze schijf, doet het nog prima. Krijg wel het idee dat de prestaties wat minder geworden zijn. Dat blijkt ook uit de benchmarkt. Ik heb ze even opnieuw laten lopen, hieronder het resultaat

Benchmarks
[img]LpQ8ru7g[/img]
[img=620]7RZ7NBw1[/img]
[img=620]XKkkscsb[/img]
[img=620]CQiPS4qz[/img]
[img=620]Yc2ra1wJ[/img]
Oei..
Er is toch wel een prestatieverschil te zien sinds het begin..
20TB
Volgens Samsug Magician heb ik in totaal dik 20TB geschreven;