Heb via eBay een kaartje gekocht met ASM1061 controller die qua uiterlijk exact hetzelfde eruit ziet als deze Conceptronic. Heb er 11 euro voor betaald (rondkijken loont dus wel

Reden was dat mijn HP DC7800 PC maar 3 SATA poorten heeft, welke ook nog eens niet hotpluggable zijn. Tijdje terug een 5.25" hotswap bay gekocht waar ik 1x 2.5" en 1x 3.5" in kan stoppen, en dan is het wel handig als je SATA poorten ook hotpluggable zijn. Anders moet ik iedere keer de PC afsluiten om een schijf aan te sluiten. Dus op eBay dit kaartje gekocht.
Kwam in mijn geval met een normale bracket, en een low profile bracket. Helaas pastte de low profile bracket niet (schroefgaten te dichtbij elkaar). Heb dit bij de verkoper gemeld en wacht nog op reactie.
De kaart heeft 4 aansluitingen, 2 eSATA en 2 normale SATA. Je kunt met 8 jumpers instellen welke je wilt gebruiken. Je kunt helaas maar 2 tegelijk gebruiken. Dus of 1 SATA, 1 eSATA, of 2 eSATA of 2 SATA.
Het kaartje zou SATA 3 / 6Gb/s moeten ondersteunen. Ik kreeg dit echter niet aan de praat, heb 2 kabels geprobeerd. Ik bedacht me net echter dat dit waarschijnlijk komt door de PCIe bandbreedte, de DC7800 is al wat ouder, en het PCIe slot is waarschijnlijk x1 waardoor er te weinig bandbreedte is voor SATA3.
Edit: Net even in een x16 slot geprikt, en daar hetzelfde verhaal, ook niet hoger dan 164MB/s. Of dit aan mij ligt of aan de kaart weet ik niet.
Heb de nieuwste driver van Conceptronic gebruikt (v1.19).
Qua performance is het voor mij dus geen upgrade, maargoed daar gebruik ik hem ook niet voor, en ben ik er dus wel positief over.