Omdat mijn HTC sensation defect raakte ging ik opzoek naar een andere smartphone.
Geen high-end, dat is voor mij niet nodig. Ik gebruik mijn telefoon wel intensief, maar ik zie momenteel niet echt de meer waarde van HD. schermen, 13MP camera's etc etc
Ook had ik een budget van rond €250,- gekozen.
Op het lijstje stonden ook de HTC one X , Xperia L, Samsung S2 plus , Nokia Lumia 620 , aldi phone en Acer cloudmobile
Windows phone Nokia Lumia bleef lang kandidaat maar uit eindelijk koos ik toch voor het mij vertrouwde Android, wat perfect voor mij werkt.
Samsung viel ook af. De GS2 plus is wat verouderd en kon kwa hardware toch niet meer vernieuwend genoemd worden.
De HTC one X is een mooie telefoon maar viel af door zijn prijs stelling
De sony kwam kwa scherm en processor wat minder en stond ook voor wat duurder in de schappen. Vond het wel een hele mooie telefoon.
Bleven de 2 acer's over. Keus ging hier naar veel wikken naar de E2. De cloudmoobile was al een jaar op de markt, terwijl de E2 net uit is. De cloudmobile heeft een veel slechtere accu en de reviews over gespreks kwaliteit haalde mij over naar de E2.
De Aldiphone's kwam zeker met budget goed uit. Helaas kwamen dan de specs wat achter te lopen. Scherm resolutie , processor, accu en android versie bijvoorbeeld.
Dat ik een duo sim heb is alleen gekozen omdat ik de telefoon dan bij alternate kon kopen, daar ik ander de telefoon niet in een winkel kon kopen
In de doos zit niks bijzonders. oplader, oortjes en dat was het wel. Gewoon standaard, vandaar ook de voldoende bij features
De telefoon zelf is net iets groter dan mijn oude HTC, scheelt 1mm ofzo en wat lichter. Het scherm is mooi helder, wat ik er van verwachtte.
Het gebruik is net iets anders dan mijn HTC. De "knoppen" onderaan zijn net wat anders als bij de sensation, maar daar is zo aan gewend.
Het gehele toestel werkt direct dus ook de input met het scherm gaat vlekkeloos soepel.
Het geluid is vind ik prima, de 2 luidsprekers , met dolby dts, geven een leuk geluidje bij bv youtube of mp3. Het ziet er ook wel geinig uit dat het 2 luidsprekers zijn.
De accu gaat makkelijk een dag mee met regelmatig gebruik. Ik heb het dan over regelmatig email en social checken. Internet/nieuws en wat bellen, watsapp etc. Het viel me ook op dat de accu snel oplaad. Dat kan een bonus zijn, maar normaal hang ik mijn telefoon elke nacht wel aan de oplader.
Ik heb wel de automatische belichtings aanpassing afgezet, dat begon op mijn zenuwen te werken
Door de quadcore? werkt het internetten etc als een trein. Je scrollt snel door menus. Daar is niks op aan te merken. Stevig gamen doe ik niet echt op mijn mobiel, dus over het gamen kan ik je nu niks vertellen.
De camera. Ik neem graag foto's met mijn telefoon van bv mijn dochter en andere zaken. Dat gaat goed. Het drukken o pde shutter, geeft direct een foto. Het werkt heel snel, geen vertraging en dat vind ik prettig.
Het filmen gaat ook prima. Waar mijn HTC sensation en verschrikkelijk slecht geluid opnam is dat bij deze Acer Liquid E2 een stuk beter.
De galery heeft ook een leuke feature, weet niet of dit android standaard is maar leuk is het. Het speelt de filmpjes af in tumbnail formaat. Dat vind ik er leuk uitzien als je door je galary scrollt.
Ook is er de optie om een dual sim te plaatsen. Zoals gezegd gebruik ik het niet. Uit de handleiding haal ik dat de 2 sims tergelijk actief zijn op het gsm netwerk. Er is echter maar 1 sim actief voor het G3 netwerk voor internet.
Het onwerp is ook weer eens wat anders. Aan de achterkant de 2 DTS speakers en aan de voorkant de "acer smile". Leuk ding die smile, maar bij mij gaan er stofjes in zitten door het dragen in mijn broekzak. Dat is dan het enige echte nadeel dat ik van de telefoon kan vinden op dit moment.
De battery-case, de achterkant, is van dun plastic. Dat voeld niet zo solide, dat was wel weer wat anders als bij de HTC, die bijna een exo skelleton had

. Het achterkantje is te vergelijken als met de GS2, kwa gevoel. Voor mij komt dat wat fragiel over maar hoeft het dus niet te zijn.
Acer levert te Liquid E2 met een vrij kale android en wel 4.2.1. Het is prettig dat het toestel met zo'n recente versie factory af geleverd wordt. De concurrenten doen dat een stuk minder goed.
Bijna vergeten, het bellen gaat ook goed. geluidskwaliteit vind ik erg helder.
Swype is ook toegevoegd en de woorden voorspelling werkt ook prima.
Soms is autocorrect niet aktijd correct maar dat probleem kennen we allemaal al.
DIt was mijn eerste review , hoop dat je er wat aan hebt gehad.
Ik vind het een complete telefoon , die meer dan waar voor zijn geld geeft. Acer heeft mij verrast met deze telefoon, en als je door het merk je niet laat afleiden dan zal hij jouw ook verrassen
add.
Een heel groot nadeel is de slechte GPS-chip. Deze zit in de mediatek chipset en is dus niet geheel softwarematig op te lossen.
Gebruik je geen GPS om afstanden mee te tracken ( runkeeper , endomundo etc), dan is het een hele fijne telefoon. Google Maps gaat wel ok.
Klantenservice is ook beperkt. Als bv je scherm defect raakt kan je deze niet lokaal laten reparen maar moet je de telefoon op sturen naar Acer. Dat is niet echt een telefoon probleem, maar van Acer zelf.
Ik zou de telefoon na mijn ervaring
met GPS en klantenservice niet meer aanraden...
UPDATE 4-11-2013
vandaag ATO ( over the air ) update ontvangen.
Het grootste probleem van de gps is nu opgelost.
GSP werkt dus nu weer normaal, bij navigatie als bij "tracking" zoals endomundo of runkeeper.
Ik ben nu zelf over gestapt naar de nexus 5, en zal deze review niet meer updaten