Al een tijd op zoek om mijn huidige TV (Panasonic LCD TV, 6 jaar oud) te vervangen voor een andere televisie. Na het lezen van een aantal reviews viel mijn oog op de LG LM760S (42 inch uitvoering), die inmiddels ook zeer aantrekkelijk is geprijst (model van vorig jaar). In de reviews werd vooral gesproken over een goede beeldkwaliteit (in verhouding met andere televisies van dezelfde prijsklasse). Dit in combinatie met het uiterlijk van de televisie (zeer strak met bijna geen randen) en passive 3D (wat ikzelf wat prettiger vind voor mijn ogen) gaf bij mij de doorslag om deze televisie aan te schaffen.
Gekocht bij
Wehkamp (zij waren het goedkoopst met de Nederlandse uitvoering wat belangrijk is voor de apps en de ondersteuning voor bv CI+ modules)
Wat krijg je
In de doos zitten (naast de televisie en de voet) 4 passieve 3D brillen, een 3D clip-on voor brildragers en 2 DUAL-Game brillen voor gaming. Ook een aantal kabels en boekjes worden meegeleverd. Ook worden er 2 remote's meegeleverd, waarbij 1 een zogenaamde magic-remote is (straks meer hierover)
Klein overzicht van geleverde dingen naast TV
[img=620]TNpfr0Rh[/img]
Fysieke installatie
Het combineren van voet en TV was voor mij even puzzelen (ben niet handig) maar is vrij straight-forward zodra je het doorhebt.
Installatie TV
Het installeren van de TV is een fluitje van een cent. Bij het aanzetten krijg je een standaard menu (taal Nederlands), waarbij de TV je door de complete installatie heen leid. Bij het aanmelden bij het netwerk ontdek ik voor het eerst de voordelen van een magic-remote: het invoeren van een wifi-key was nog nooit zo makkelijk (wel mis ik een preview modus van de key). Minpuntje bij de magic remote is dat deze al direct een 'rammeltje' heeft, er zit iets los in de behuizing wat bij gebruik hoorbaar is (tot op heden werkt hij echter goed)
Ook de 'installatie' van de Neotion-kaart wijst zich compleet vanzelf, evenals het zoeken van de zenders e.d.
Gebruik
Het eerste wat mij opviel waren de kleuren en de verschillende pre-settings hiervan (Game, Bioscoop etc). Wat mij betreft was er geen enkele presetting waarbij ik mij 'happy' voelde (te koel, te donker etc), maar na enig zoeken zijn er op internet een aantal Expert-settings te vinden die al een hele verbetering waren. Ikzelf was nog niet tevreden, maar met behulp van de 'Picture Wizard' (een optie op de TV die je met een aantal vragen begeleid naar een eigen beeldinstelling) kwam ik toch uit op een zeer fraaie beeldkwaliteit. Wat ook direct opvalt bij het eerste gebruik is de spiegeling: de TV staat bij mij naast een raam en heeft dus vrij veel lichtinval. Dit zorgt voor een groot spiegelend effect waarbij je jezelf duidelijk ziet. Mocht je dit irritant vinden, dan raad ik je aan deze TV eerst goed te bekijken in de winkel. Opvallend in positieve zin is de kijkhoek: bij mijn oude LCD-TV was de kijkhoek minimaal, daarna werd het beeld al gauw kleurloos. Bij deze TV ben ik daar zeer over te spreken. Nog iets om op te merken is het geluid: in vergelijking met mijn vorige TV is het geluid nogal schel en 'luid'. Misschien is het iets waar je aan moet wennen, of is dit wat je krijgt als TV's zo dun worden (bijna geen ruimte voor goede speakers).
Beeldkwaliteit
[img=620]ESj0seTo[/img]
Aansluiten randapparatuur
De randapparatuur die ik heb geprobeerd aan te sluiten (met behulp van HDMI) zijn een Cisco Digitale HD recorder van Ziggo en een PopCorn C-200 voor het afspelen van films. De Cisco aansluiten gaf geen problemen, maar de PopCorn gaf in eerste instantie alleen maar goed beeld op de eerste HDMI aansluiting (HDMI Arc). De andere HMDI aansluitingen (2-4, geen ARC) gaven problemen als geluids-uitval om de 5 seconden of een hakkelend beeld. Het gebruiken van een andere HMDI-kabel gaf de oplossing, hierna waren er geen problemen meer.
[Update] Probleem PopCorn blijft bestaan, ook na vervangen kabel. Ik heb nu de Cisco aangesloten op een non-ARC interface om te kijken of er iets met de interface zelf is.
Smart TV
Het zit erop, en doet wat het moet doen met alle bekende app's (youtube etc). Aangezien ik dit niet verder veel gebruikt heb (en ook niet ga gebruiken), ga ik hier niet verder op in.
3D
Nog niet getest, maar hier kom ik zeker op terug
Aansluiten USB-drive
Ook hier kom ik op terug: ik wil dit gaan gebruiken voor het opnemen (of timeshiften) van programma's
[Update USB-drive]: inmiddels heb ik een WD 2.5 1Tb schijf aangesloten: dit werkt tot nu toe perfect voor zowel timeshift als opnemen (waarbij je de TV dus gewoon uit kunt zetten)
Al met al ben ik tot nu toe zeer tevreden met deze TV. De kleuren zijn (na enige afstemming) veel beter dan mijn oude TV en hij ziet er ook nog eens goed uit (helemaal in vergelijking met mijn oude TV). Het spiegelende effect is iets waar je aan moet wennen, maar gelukkig gebruik ik de TV meestal 's avonds dus vind ik dit verder niet zo'n probleem.
Tot slotte
Dit is mijn eerste review, en ik hoop dat jullie er wat aan hebben. De reden van schrijven is vooral omdat ik de laatste jaren echt wat gehad heb aan tweakers, het forum en de mensen die reviews schrijven en ik wat terug wilde doen hiervoor