Intro
Wanneer we het hebben over actiecamera's is de bekendste zeker Go Pro. Maar kan Go Pro hun favorieten positie behouden met hun nieuwste camera, de Go Pro HD Hero 3?
3 Modellen
Voor het eerst in de geschiedenis van Go Pro komen er 3 modellen uit, de White, Silver & Black Edition. In deze review gaan we enkel verder in op de Black edition, het top model. Verschillende met de Hero 2 reeks is dat wifi vanaf nu Built-in is, en dus niet langer meer een Wi-Fi Backup vereist. Wel is er voor de Hero 3 een battery backpack. Qua monteer mogelijkheden zijn deze hetzelfde als de Hero 2, mits de Hero 3 dezelfde technieken gebruikt. Monteer accessoires kunnen dus zowel op de Hero 2 als 3 gebruikt worden.
In de doos
In de doos van de motorsport edition vinden we terug:
- De Go Pro HD Hero 3 Camera
- Een (waterdichte) behuizing
- 2x Monteer arm
- 2x klevende houder
- 2x Backdoor voor de behuizing, 1 waterdicht & 1 niet waterdicht (beter audio)
- Wifi Remote Control
- USB kabel voor Camera + USB kabel voor Wifi Remote op te laden
- Batterij
Bij mijn aankoop kocht ik direct de
Suction Cup, waarbij je de camera simpel kan bevestigen m.b.v. een zuignap. Deze is speciaal ontwikkeld om hoge snelheden aan te kunnen (Tot +150 Mph). Deze cup kost +- 35€ en kan op elke (gladde) ondergrond gemonteerd worden.
Een Micro SD kaartje is niet bijgeleverd. De Blackedition vereist een Micro SD kaart van minimum Class 10, en kan tot een capaciteit van 64 GB gaan.
Beeldweergave
Telkens opnieuw verbaas het me over hoe goed zo'n kleine camera kan filmen. De beeldkwaliteit is gewoonweg prachtig. De mooie wide-angle vieuws in combinatie met prachtige HD kwaliteit. verder valt hierover niet veel te zeggen. Een overzicht van de opties: 4K Cinema 15 fps / 2.7K cinema 30 fps / 1440p 48 fps / 1080p 60 fps / 960p 100 fps /720p 120
In 720p kan er aan 120 FPS gefilmd worden, wat wil zeggen dat zelfs voor kleine slowmo's deze camera's geschikt is. Uiteraard zijn kleinere FPS ook mogelijk.
Gebruiksgemak
De eeuwige strijd bij actiecamera's: Gebruiksgemak. De meeste camera's beschikken enkel over een kleine display en enkele knoppen. Dit belemmerd het gebruiksgemak heel hard. Wel kan je gebruik maken van de Go Pro App (Voor IOS & Android) en dan via je smartphone of tablet de instellingen aanpassen.
Design & Bouwkwaliteit
Zeer kleine, lichte camera die toch zeer sterk is. En in een mooi design!
Geluid
Vele mensen klaagden over de kwaliteit van het geluid bij de Hero 2. Bij de Hero 3 is de geluidskwaliteit er fel op vooruit gegaan, maar verwacht natuurlijk geen studio kwaliteit. We hebben het nog steeds over een actiecamera. Verder denk ik dat voor actiecamera's geluid minder van belang is.
Stabiliteit & Betrouwbaarheid
Fel verbeterd tegenover voorganger. De betrouwbaarheid ligt zeer hoog. Wel raad ik aan voor lange opname's een aanschaf van een battery backpack te overwegen (+- 59€).
Prijs
Al die kwaliteiten vragen natuurlijk hun prijs. In de meeste winkels vind je de Hero 3 Black edition aan 449,00€. Dit is best prijzig, maar wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit verhouding denk ik dat we een mooi resultaat hebben. Er zijn natuurlijk goedkopere actiecamera's maar wanneer je opzoek bent naar een goede, universiële, betrouwbare actiecamera is de Hero 3 een goede keus!
Eindconclusie
Ben je opzoek naar een van de betere actiecamera's? Dan is de Hero 3 Black ed. zeker iets voor jou. Zeer goede beeldkwaliteit & zeer betrouwbaar. Kan gebruikt worden voor gewone opname's, maar daarvoor raad ik toch een gewone camera aan!