GoPro HERO3 Black Edition Zilver Review

Matsooh
8 mei 2013, laatste update op 8 mei 2013, 20.523 views

GoPro HERO3 Black Edition Zilver

Intro Wanneer we het hebben over actiecamera's is de bekendste zeker Go Pro. Maar kan Go Pro hun favorieten positie behouden met hun nieuwste camera, de Go Pro HD Hero 3? 3 Modellen Voor het eerst in de geschiedenis van Go Pro komen er 3 modellen uit, de White, Silver & Black Edition. In deze review gaan we enkel verder in op de Black edition, het top model. Verschillende met de Hero 2 reeks is dat wifi vanaf nu Built-in is, en dus niet langer meer een Wi-Fi Backup vereist. Wel is er voor de Hero 3 een battery backpack. Qua monteer mogelijkheden zijn deze hetzelfde als de Hero 2, mits de Hero 3 dezelfde technieken gebruikt. Monteer accessoires kunnen dus zowel op de Hero 2 als 3 gebruikt worden. In de doos In de doos...

Pluspunten

• Uitstekende beeldkwaliteit
  • Ingebouwde Wi-Fi
  • Veel monteer & camera accessoires
  • Meegeleverde Wi-Fi remote
  • Camera besturen met tablet of smartphone

Minpunten

• Geluid is verbeterd, maar nog niet perfect
  • Prijzig

Intro

3 Modellen

In de doos
In de doos van de motorsport edition vinden we terug:
  • De Go Pro HD Hero 3 Camera
  • Een (waterdichte) behuizing
  • 2x Monteer arm
  • 2x klevende houder
  • 2x Backdoor voor de behuizing, 1 waterdicht & 1 niet waterdicht (beter audio)
  • Wifi Remote Control
  • USB kabel voor Camera + USB kabel voor Wifi Remote op te laden
  • Batterij
Bij mijn aankoop kocht ik direct de Suction Cup, waarbij je de camera simpel kan bevestigen m.b.v. een zuignap. Deze is speciaal ontwikkeld om hoge snelheden aan te kunnen (Tot +150 Mph). Deze cup kost +- 35€ en kan op elke (gladde) ondergrond gemonteerd worden.
Een Micro SD kaartje is niet bijgeleverd. De Blackedition vereist een Micro SD kaart van minimum Class 10, en kan tot een capaciteit van 64 GB gaan.

Beeldweergave
Telkens opnieuw verbaas het me over hoe goed zo'n kleine camera kan filmen. De beeldkwaliteit is gewoonweg prachtig. De mooie wide-angle vieuws in combinatie met prachtige HD kwaliteit. verder valt hierover niet veel te zeggen. Een overzicht van de opties: 4K Cinema 15 fps / 2.7K cinema 30 fps / 1440p 48 fps / 1080p 60 fps / 960p 100 fps /720p 120

In 720p kan er aan 120 FPS gefilmd worden, wat wil zeggen dat zelfs voor kleine slowmo's deze camera's geschikt is. Uiteraard zijn kleinere FPS ook mogelijk.

Gebruiksgemak
De eeuwige strijd bij actiecamera's: Gebruiksgemak. De meeste camera's beschikken enkel over een kleine display en enkele knoppen. Dit belemmerd het gebruiksgemak heel hard. Wel kan je gebruik maken van de Go Pro App (Voor IOS & Android) en dan via je smartphone of tablet de instellingen aanpassen.

Design & Bouwkwaliteit
Zeer kleine, lichte camera die toch zeer sterk is. En in een mooi design!

Geluid
Vele mensen klaagden over de kwaliteit van het geluid bij de Hero 2. Bij de Hero 3 is de geluidskwaliteit er fel op vooruit gegaan, maar verwacht natuurlijk geen studio kwaliteit. We hebben het nog steeds over een actiecamera. Verder denk ik dat voor actiecamera's geluid minder van belang is.

Stabiliteit & Betrouwbaarheid
Fel verbeterd tegenover voorganger. De betrouwbaarheid ligt zeer hoog. Wel raad ik aan voor lange opname's een aanschaf van een battery backpack te overwegen (+- 59€).

Prijs
Al die kwaliteiten vragen natuurlijk hun prijs. In de meeste winkels vind je de Hero 3 Black edition aan 449,00€. Dit is best prijzig, maar wanneer we kijken naar prijs/kwaliteit verhouding denk ik dat we een mooi resultaat hebben. Er zijn natuurlijk goedkopere actiecamera's maar wanneer je opzoek bent naar een goede, universiële, betrouwbare actiecamera is de Hero 3 een goede keus!

Eindconclusie
Ben je opzoek naar een van de betere actiecamera's? Dan is de Hero 3 Black ed. zeker iets voor jou. Zeer goede beeldkwaliteit & zeer betrouwbaar. Kan gebruikt worden voor gewone opname's, maar daarvoor raad ik toch een gewone camera aan!

Heb jij ook een GoPro HERO3 Black Edition Zilver?

Goede review om een wat beter beeld te krijgen wat je krijgt voor dat bedrag.
Zou het wel tof vinden als je een filmpje zou willen posten opgenomen op de 4k modus.
Vraag me namelijk af hoe dat eruit ziet met 15fps. Mooi dat het kan in zo'n klein cameraatje maar is het beeldmateriaal tijdens wat snelle acties nog bruikbaar?
Heb je misschien ook een indicatie over bijv de standaard accuduur en opnamegrootte op die resolutie?
Bedankt voor je reactie :)
In 4K is het eigenlijk niet meer echt bruikbaar, 15 Fps is toch wel te laag. Met 2K ben je al heel wat verder, dan zit je op 30 FPS en dat is echt wel veel aangenamer. Ik zal binnekort even een vergelijking tussen 4 & 2 K uploaden voor jou. Verder gebruik ik hem voornamelijk in 1080p, groter heb ik niet nodig mits ik voornamelijk voor youtube opneem. Vorig weekend heb ik in 1080p aan 48 fps, en had een uur gefilmd in totaal, en had nog tijd over, weet niet hoelang ik nog ongeveer had, maar reken toch op 1,5 - 2 uur ongeveer. (Misschien iets minder)
En was dat op een 64gb micro SD?

Verder prima review over wat je erbij krijgt. Handig!
Heb geen 64 GB micro SD, heb eentje van 32GB, 64 GB was op dat moment niet beschikbaar in mijn winkel. Ben niet moeten stoppen omdat kaartje vol zat, had nog 1:40 uur over aan 1080 P (Weet Fp niet meer, kan wel eens nakijken als je wilt).

Had gewoon maar die tijd te filmen, had nog batterij en opslag capaciteit nodig, dus daarvoor moest ik niet stoppen :)
Anoniem: 132995 11 mei 2013 07:43
Goede review en zou het completer maken met wat praktijkvoorbeelden.
Verder ben ik wel benieuwd naar de concurrentie zoals ISAW A3. Wacht het dus even af qua aanschaf.
Ik heb van de week de hero3+ black gekocht in de usa de camera is even groot als de hero3 black maar de behuizing is kleiner.
Ik heb er ook een backpack lcd en een accu backpack bij gekocht.en dan komt het probleem het achterklepje voor je backpack is iets groter dus dat past niet ik denk dat er nog een kleiner achterdeurtje komt of je moet een behuizing van de hero 3 bij kopen hier in de usa wisten de meeste winkels nog van niks
Oke na veel wikken en wegen heb ik ook deze camera aangeschaft(met korting op schiphol) de Hero Black 3.
Op zich leuk speelgoed maar toch in mijn optiek niet zijn geld waard.Het is echt een mega bedrag, de lader moet je via ebay kopen, extra accu ook.Voor de prijs van zo een klein toestelletje mogen ze de lader en een accu, die overigens erg snel leeg is, wel erbij doen.
Ook geen bescherming of hoesje, ook te krijgen via ebay en Dealextreme, dus al met al is dat een kleine domper voor zoveel geld.
De bediening is wennen, een draaiknop had makkelijker geweest voor de meeste functies.
Het apparaat zit eigenlijk altijd in de plastic behuizing waardoor je het vaak moet openen om foto's up te loaden, je wil toch zien wt je geschoten hebt, en/ of de batterij te vervangen.
Makkelijker had geweest een klepje aan de zijkant voor het aansluiten van de kabel.
De paar foto's die ik gemaakt heb zijn van redelijke kwaliteit, niet super en niet zo mooi als je elke keer op facebook ziet staan.
De filmpjes zijn ook van redelijke kwaliteit, ook niet super maar ach ik had eigenlijk meer verwacht van zo een dure camera na alle reviews gelezen te hebben.
Ik heb nog getwijfelt over de Sony, die heeft alleen maar 2Mp voor foto's dus die viel af en een andere speler waar ik voor viel was de AEE Sportscam, bijna de zelfde spec's, alleen 8 Mp in plaats van 11. Maar wel een heel ontzettende berg met assessoires en een schermpje diverse mounts, afstandbediening kabels enzenzenz kijk hier maar....http://www.diveoutlet.nl/camera/aee-sportscam-sd21.(349 euro)
Het probleem van deze laatste camera is dat ik geen Nederlander kan vinden die dat ding heeft uitgeprobeerd en dus viel hij ook af.

Dus de gopro hero black is een leuk speeltje maar VEEEEEEEELL te duur voor wat je krijgt.
ik twijfel(8dagen bezinnings periode) om de gopro toch nog terug te sturen.....
Ik weet niet wat de staat was van camera of etc, maar normaal gezien zit bij de Go Pro de Beschermdoos, Baterij & lader bij hoor. De batterij is inderdaad vrij snel leeg, maar dan kan je eventueel een Battery Backpack bijkopen.
Qua bediening, inderdaad 2 knoppen zijn niet erg makkelijk, maar we moeten ook kijken naar de grote van de camera en de mogelijkheden daarmee. Verder raad ik je aan om instellingen te wijzigen via Tablet/smartphone als dat mogelijk is.
De reden dat het toestel in een plastieke bescherdoos zit tijdens filmen is voornamelijk ter bescherming. Vele mensen (O.a. ikzelf) bevestigen deze buiten aan een voertuig tegen een hoge snelheid, andere gaan er bijvoorbeeld mee duiken, dus dan heb je die bescherming zeker wel nodig.
Als ik kijk naar andere Youtube Videos lijken deze ook allemaal mooier, maar vaak heeft dit te maken dat instellingen niet hellemaal juist staan, of dat de rendering niet optimaal is (voornamelijk bij goedkoper software). Verschil tussen een camera van iemand van youtube of mijn eigen camera is niet mogelijk.

Als ik kijk naar jouw alternatief, denk ik dat de Go Pro veel "universiëler" is waarmee ik bedoel dat er veel meer mounts,... beschikbaar zijn. Verder denk ik dat de Go Pro in het algemeen toch nog beter is.

Ik vind het een beetje raar verhaal, mits de dingen die jij beweert niet meegeleverd te zijn, weldegelijk in de doos zaten... :?

Moest ik jou zijn zou ik eens kijken naar wat je qua instellingen toch nog kan aanpassen, je hebt namelijk de Top van de Top actiecamera thuisliggen. Uiteraard zijn er betere camera's, maar eigenlijk niet echt in het sportcamera assortiment :)
Beste Matsooh,

Bedankt voor je mooie review. Ik wil een Gopro gaan aanschaffen en vooral gebruiken om deze camera onder mijn Drone (DJI Phantom) te hangen zodat ik kan filmen en foto's kan maken. Het WiFi gedeelte spreekt mij erg aan. Ik begrijp dat je met de app via de tablet/telefoon de camera kunt besturen. Dus als de Drone in de lucht hangt zou je op je tablet kunnen zien wat hij filmt en foto's kunnen maken. Nu is de vraag; Wat is de maximale afstand wat deze WiFi verbinding tussen de camera en de tablet kan bereiken? Heb je daar wat meer info over en ervaring mee? Mijn Drone kan zo'n ruim 300m ver van mij vandaan vliegen, maar of WiFi dat haalt is even de vraag. Ik hoor het graag van je.
Ik heb zelf nog even wat onderzoek verricht en om antwoord te geven op mijn eigen vraag; De maximale afstand van de WiFi afstandsbediening is 180m. Daarvan is wel uitgegaan dat de conditie van beide batterijen optimaal is en dat er geen obstakels zijn zoals flatgebouwen, bomen et cetera. Dus dit is getest in een open veld.