HTC Touch Diamond NL Zwart Review

9 juni 2008, laatste update op 10 juni 2008, 1.035 views Rapporteer

Dit was een telefoon die ik als eerste wilde hebben. Allerlei sites goed in de gaten gehouden en ik werd helemaal enthousiast toen ik op smartphoneshop zag dat ze ze als eerste zouden aanbieden en wel om 12 juni om 12 uur 'snachts in de winkel. Ik naar mijn baas met de vraag of ik vrij kan krijgen. Na een hoop gedoen en zelfs een ruzie zegt hij mij een vrije ochtend toe (hij was nog steeds niet content, om me zachtjes uit te drukken). Maar ik zal de eerste zijn met dit toestel. Wat blijkt nu... Nu een paar dagen later kom ik erachter dat je op www.smartphoneworld.nl de telefoon al gewoon kan bestellen. Niks ophalen, gewoon thuis bezorgen. Waarom die actie als je ergens anders het al kan bestellen. Ik had gelukkig nog geen preoder geplaatst...

Nu een paar dagen later kom ik erachter dat je op www.smartphoneworld.nl de telefoon al gewoon kan bestellen. Niks ophalen, gewoon thuis bezorgen. Waarom die actie als je ergens anders het al kan bestellen. Ik had gelukkig nog geen preoder geplaatst bij die smartphoneshop, want ik had het geld nog niet. Nu heb ik dat wel geregeld en heb ik bij smartphoneworld meteen het toestel besteld. Morgen moet ik het krijgen en ik kan niet wachten!

Ik heb hem binnen en het is echt een fantastisch ding!Mooie vormgeving, alles werkt zoals het nhoort. ik ben er erg blij mee!

Heb jij ook een HTC Touch Diamond NL Zwart?

Ik heb het apparaat ook 4 dagen in mijn bezit gehad en gister heb ik hem terug gebracht!
Ik vindt het geen 500 euro waard voor zo'n telefoon.

Wat IK er van vindt?

Positief:

Zéér mooie en slanke telefoon.

Mooie grafische interface.

VGA schermpje is subliem icm met bijv Tom Tom 7 (plus nieuwe 7xx kaarten) & Sygic McGuider die allebei perfect werken op deze telefoon.

Sorrie, maar meer positieve dingen heb ik niet kunnen vinden!

Negatief:

Loopt voortdurend vast.

Super kleine icoontjes op je schermpje, dus de bijgeleverde Stylus pen is noodzakelijk! Vandaar ook een gratis tweede Stylus pen! ;-) Dus “even” een sms’je versturen kun je wel vergeten!

Accu is zéér snel leeg icm navigeren! (autolader NOODZAKELIJK!!!)

Er zijn maar 15 (!!!) favoriete nummers met foto te selecteren waar je zo mooi doorheen kunt bladeren! Jammer, want dat is toch een “eye catcher” van de telefoon.

4 Gig (niet uitbreidbaar) geheugen is VEEL en VEEL te WEINIG met de 1000’den programma’s die je kunt downloaden.

Aan / Uit knop zit nu bovenaan de telefoon, die moet je na 30 seconde (of wat je ingesteld hebt) elke keer indrukken omdat de telefoon dan uit gaat. Na tig keer dit gedaan te hebben gaat dat flink irriteren!

Het geluid is echt bizar slecht, vooral als je bijv een Nokia gewend bent! Een gemiddeld oordopje maakt meer geluid.

Bijgeleverde USB kabel is tevens de laad kabel, dus een (speciale) extra USB kabel heb je nodig als je niet elke keer je lader en USB kabel uit elkaar wilt trekken.

Bijgeleverde software werkt niet met Windows Vista Ultimate, ik heb het niet voor elkaar gekregen om de bijgeleverde cd te instaleren. Dus ik heb hem ook niet kunnen Syncen met Outlook bijv! Vista ziet hem wel via Bluetooth en USB kabel als harddisk F.

De camerafunctie van de telefoon hadden ze beter achterwege kunnen laten en er bijv meer geheugen in kunnen stoppen wat mij betreft. Op de hoogste resolutie zijn de foto’s nog wel acceptabel, onder de voorwaarde dat ze buiten (met veel licht) gemaakt zijn, binnen met daglicht kun je geen acceptabele foto’s maken door het ontbreken van een flitser. In de avond is het al helemaal niet mogelijk om foto’s te maken door het ontbreken van de flitser. Dus wat die camera nu voor nut heeft op dit toestel? Joost mag het weten!

Als je hem één keer aanraakt heb je een schoonmaakdoek nodig! ;-)

Er zijn nog wel meer zaken die mij niet bevielen aan deze telefoon, maar die ga ik niet allemaal op zitten noemen, dit waren voor mij wel de belangrijkste punten om hem terug te brengen!
Dat 'ie niet te syncen is met Vista is een beetje vreemd.
Mijn toestel is in Vista Bussiness 64bit prima te syncen. Helaas niet out-of-the-box, maar je moet Windows Mobile Center installeren vanaf de programma-CD die met het toestel is meegeleverd. Die is trouwens ook op de MS-site te vinden na wat zoeken.

Verder ben ik het in grote lijnen wel met je nadelen eens. Vooral de spraakkwaliteit icm mijn Telfort abonnement. (Het lijkt erop dat het een probleem is met KPN-providers en dit toestel)

Nog 1 groot nadeel wat je niet genoemd hebt is dat de gevoeligheid van de ontvanger aanzienlijk minder is dan andere toestellen, oftewel je zit veel sneller zonder bereik. Zelfs als je het toestel forceert op GSM-only.

De accu-duur icm navigatie schat ik op zo'n 3 uur en hij kan ook best wel warm worden dan. Maar het is wel ideaal als je in een onbekende wijk te voet of op de fiets een adres moet zoeken. Altijd je routeplanner bij je.

Voor de rest van de eigenaardigheden zijn er wel tweaks of hacks bekend, maar dat zou niet moeten op een dergelijk toestel.
Ik vind dat dit apparaat heel erg op de nokia prisma lijkt, dus niet erg origineel.
ik heb hem ook,

absoluut niet te vergelijken met andere toestellen, super strak gedetailleerd scherm en alles wat je maar kan wensen aan extra's

TouchFlo = gaaf maar kan hier en daar nog verbeterd worden.

overall tot nu toe 9,5 (9uur in bezit)
Zoals het altijd nog verbeterd kan worden, dit was al helemaal het geval in mijn HTC Touch. Ik vind het nog steeds jammer dat men met MS Mobile stuntelt. Waarom niet een eigen systeem, veel mooier. In ieder geval geeft jouw comment mij toch weer duidelijk aan dat dit niet DE gadget wordt waar ik blij van wordt, iets teveel ervaring met voorgaande mobieltjes/pda's..

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 juli 2024 05:00]