Het is een prachtige koeler, erg mooi, al dat glimmende koper.

Hij koelt perfect en hij is echt fluisterstil, zeker in
silent mode. Erg grappig, dat blauwe led-lichtschijnsel, als je ten minste zo'n kunstzinnig opengewerkte kijkglasaquariumkast hebt
De Zalman zat keurig verpakt in een stevige doos met dito plastic binnendoos en was voorzien van het benodigde montagemateriaal voor montage op Intel 775 sockets (een frame met backplate, vier boutjes en een metalen klem met bevestigingsklip) en AMD AM2/745/939 en 949 sockets (waarvoor alleen het klemsysteem volstaat). Tevens levert Zalman de zogeheten Fan Mate 2 mee, waarmee je heel handig de fansnelheid kan aanpassen. Ik heb deze op minimaal gezet, zodat de fan functioneert in
silent mode. Uiteraard ontbrak ook de benodigde thermal fluid niet, plus een eenvoudige maar duidelijke handleiding.
Het monteren van de Zalman CPNS8700LED op mijn bord (een Asrock 4CoreDual-SATA2) bleek een flinke klus te zijn. Precies op de plek waar de klem moet komen die de koeler op zijn plaats houdt (op zichzelf al niet de meest handige constructie imho), zit een spoeltje dat vrij star op het bord gemonteerd zit en dus niet voorzichtig een opzij gebogen kon worden.

Ik moest zodoende een stukje afsnijden van het kunstof frame van de Zalman dat aan het bord gemonteerd wordt, en ik moest die bewuste klem zodanig bijvijlen dat 'ie net tussen dat spoeltje en het frame zou passen. Vervolgens moest ik een casefan en de voeding verwijderen omdat ik anders niet genoeg ruimte had om met de (vrij forse) koeler de juiste hoek te kunnen maken bij het monteren van de klem en de koeler (die je beide tegelijk vast moet zien te houden).
Maar goed, het is gelukt en ik ben al met al zeer tevreden met het resultaat. En een beetje tweaker moet ook niet zeuren als 'ie hier en daar wat moet sleutelen/zagen/solderen/knippen en plakken, toch?
Op dit moment is het moederbord 41ºC en de cpu 42ºC (bij 'normaal' gebruik en in silent mode).
Update: Ook na het overclocken van mijn cpu van 2,0 naar 2,2 GHz houdt de Zalman de boel keurig op temperatuur: moederbord en cpu beide 45ºC bij normaal gebruik en in silent mode (waarbij nog moet worden opgemerkt dat het in mijn werkkamer momenteel vrij warm is).