Sandisk Extreme III SDHC 8GB Class 6 Review

ACM
5 juni 2008, laatste update op 5 juni 2008, 2.840 views

Sandisk Extreme III SDHC 8GB Class 6

Ik heb de Sandisk Extreme III SDHC 8GB gekocht als aanvulling op mijn digicam. De kaart zit in een nette verpakking met een draagtasje, handleidingen, een restore-cdtje en een handig kaartlees-usbapparaatje.
De kaartlezer is van een dusdanig maatje dat ie makkelijk in een cameratasje past, dus die kan je altijd meenemen.
Aangezien ik geen vergelijkbare kaarten heb, post ik hier maar gewoon de resultaten van Sisoft's Removable Storage benchmark (van Lite XII SP2c). De tests zijn gedaan met de meegeleverde micromate kaartlezer.

• Met 512byte files haalt ie 270KB/sec lees- en 13KB/sec schrijfsnelheid en 3914 ops/minuut,
• Met 32KB files haalt ie 9.81MB/sec lees- en 858KB/sec schrijfsnelheid en 3658 ops/minuut,
• Met...

Pluspunten

• Snel
  • Geleverd met micromate kaartlezer
  • Levenslange garantie

Minpunten

• Niet de goedkoopste

• Met 256KB files komt ie op resp 17.6MB/sec, 4.62MB/sec en 1913 ops/minuut,
  • Met 2MB is het dan 18.9MB/sec, 9.4MB/sec en 370 ops/minuut,
  • Met 64MB files is het 19.2MB/sec, 14.9MB/sec en 14 ops/minuut,
  • Met 256MB files is het 17.1MB/sec, 17.1MB/sec en 4 ops/minuut.

Heb jij ook een Sandisk Extreme III SDHC 8GB Class 6?

Met mijn 4gb ultra2 haal ik dezelfde waardes (pakweg 18MB/s lezen en schrijven). Kan heel goed dat de 8gb ultra2 langzamer is, maar toch opvallend. Snelheid is in de cardreader van de laptop precies hetzelfde als in de micromate, daar ligt het dus niet aan.
ik zijn 4gb zusje! echt super snel! ze zijn mischien niet de goedkoopste, maar daarvoor krijg je wel lekker veel snelheid voor terug :D
Voor zover ik weet is jouw Scandisk razend snel. Echter ik kan dat niet direct terug zien in jouw meetresultaten. Daarnaast (en dat zal wel de oorzaak zijn) ken ik het programma niet dat je gebruikt hebt en weet ik ook niet wat die kaartlezer nu eigenlijk inhoudt.

Ik heb op dit ogenblik een Kingston Data Travelar 2Gb aan mijn scherm hangen (dus niet rechtstreeks in de computer, hetgeen waarschijnlijk de meetresultaten negatief beïnvloed) en ik haal, met HD Tune 2.55 een leessnelheid van 30 MBps (zie foto) Die gekke dipjes aan het begin zijn reproduceerbaar.

Zou je nog wat meer uitleg willen geven over jouw metingen, en als je daar zin in hebt je meting ook eens met HD Tune uitvoeren.

P.S. Wat is ops/min?

/edit
Link was fout

[Reactie gewijzigd door Pjerry op 26 juli 2024 20:24]

ACM Software Architect @Pjerry6 juni 2008 07:02
SiSoft Sandra is wel redelijk bekend toch? :)

De nieuwste versie heeft een removable storage meetmethode. En die test o.a. lees-, schrijf- en verwijderbewerkingen, waarbij ie blijkbaar een 'operations per minute'-meting aan koppelt. Ik vermoed dat dat domweg de afgeronde bewerkingen (dus complete file schrijven/lezen/verwijderen) per minuut zijn. Dus die 2MB zou je kunnen zien als het gemiddeld aantal foto's dat je per minuut er op kan schrijven, lezen of verwijderen (nouja, dit was een soort gemiddelde ervan).

De snelheid 'in het begin' heb ik nergens getoond, want dat gaat juist om snelheid met kleine files. En dat is wel logisch dat dat niet zo denderend is, aangezien Flash standaard natuurlijk met vrij forse blocks werkt en je voor 512 bytes schrijfwerk dus heel erg veel overhead krijgt.

HD Tune 2.55 vindt dat mijn kaartje minimaal 18.3MB/sec haalt en maximaal 19MB/sec. Maar daarbij zie ik niet van die rare dalen zoals jouw plaatje toont.

Ik heb geen idee of de micromate van sandisk zelf hierbij een beperkende factor is, ik heb geen andere leesapparaten voor SDHC-flash. Maar in mijn monitor (oude dell 2405fpw) haalde een gewone 2GB flash kaart maar 8MB/sec terwijl ie in die micromate ook tegen de 18.4MB/sec (maar minder constant) zat.
ops/min lijkt mij Operations per minute, maar corect me if i'm wrong...