Xtreamer XtreamerTV 512MB Review

Excidium17
17 april 2013, laatste update op 17 april 2013, 4.049 views

Xtreamer XtreamerTV 512MB

Tijd voor een mediaplayer die niet al te duur is maar z'n werk goed kan doen. Grote voorwaarden voor mij was besturing via een tablet of smartphone. Andere merken bieden ook een remote maar dat gaat nog via een weg interface of een nagemaakte remote op het scherm van de tablet.
Mijn laatste aankoop was nog een popcorn A-100 waarin ik via NMT een aantal applicaties gebruikte zoals het downloaden en een media bibliotheek. Nu is dit niet meer nodig omdat ik nu een laptop gebruik en in de toekomst een Nas wil gaan gebruiken hiervoor.
Na een lange zoektocht ben ik terecht gekomen bij de XtreamerTV. Veel sites en forums gelezen over mediaplayers met een prijs range tussen de 80 en 150 euro.
Er is over elk apparaat wel iets negatiefs en...

Pluspunten

• Mooi Design
  • Ipad & Iphone werkend (IOS update aangevraagd)
  • Media biblitheek

Minpunten

• Menu om doorheen te worstelen
  • Compacte afstandsbediening
  • Film & TV niet gescheiden, 1 grote hoop

Er is over elk apparaat wel iets negatiefs en positiefs te vinden. Maar hoe ik de ideale combinatie kan vinden was een lastige taak.

Xtreamer
Review hoort bij versie: Firmware XtreamerTV. Release 1.3.01263

Apparaat zit netjes goed in de doos verpakt. Ik (en de vrouw) vinden het een mooi apparaatje die er goed bijstaat. Niet te groot en past mooi op de versterker.
Bij het opstarten wordt je via een wizzard door het apparaat begeleid, tot nu toe gaat dat prima. jammer is alleen de "compacte afstandsbediening", ik deze even 2 seconden weggelegd en jahoor, verdwenen. na een kleine zoek tocht weer gevonden (was onder de tafel gevallen). Ik drukte tijdens het instellen wel een paar keer op de verkeerde toetsen.

Menu
Het menu is iets om je door heen te worstelen. In het begin ziet het er vet uit maar dan werkt het niet helemaal gelikt. Menu zit een beetje raar opgebouwd en je krijgt vaak een "top 10"menu te zien. bij de muziek staat een youtube top "100" waar je geen gebruik van maakt.
om een playlist of folder te komen met je films of series zal je via mappen weergave eerst naar die map toe moeten gaan om vervolgens op play te drukken. Veel te omslachtig als je het mij vraag als je in het start menu dit mooi kan weergeven. ik verwacht ook nog wel dat er met een toekomstige update dit aangepast gaat worden.
na een tijdje weet je je weg wel te vinden en dan valt het wel weer een beetje mee, maar blijft voor verbetering vatbaar.

App

De XtreamerTV komt met een tot nu toe gratis applicatie XTV Plus. Nadat je je geregistreerd hebt via de site kan je je remote aansturen via het ip adres. bij het opstarten van deze applicatie zie je de box staan en kan je hierop drukken.
Je krijgt daarna een overzicht zoals bij documenten om de gewenste map of film te kiezen. De interne HDD en de USB schijf komen er netjes tussen te staan. Even applicatie naar beneden trekken en hij ververst de info die er opstaat.
Je kan een film opstarten door op het icoon te klikken en er staat netjes "Watch TV"in beeld. de film start met enkele seconden en je kan direct kijken. Audio en ondertiteling is ook via de App aan te passen, je ziet de film even stotteren en loopt daarna mooi door. ook het skippen gaat net zoals een youtube filmpje, je kan er gewoon door heen scrollen.
Tijdens het kijken van je favoriete serie kan je de IMDB informatie opzoeken voor dingen die je nog niet wist.

Ook via de Xtreamer forum een update gevraagd of ze de remote kunnen nabootsen in de app met een remote en toetsenbord wat deze mediaplayer alleen maar beter zal maken.

Geluid en beeld
Het beeld zit er voor mijn ogen netjes uit en het geluid dondert door de kamer. Dolby 5.1 en DTS worden gewoon gepakt en afgespeeld op dit apparaat.
Er zijn nog geen problemen naar voren gekomen dus ook weinig over te zeggen.

Streamen
De Xtreamer kan films naar je ipad streamen om daarop af te spelen. Omdat ik momenteel alleen wifi kan gebruiken op een zolder kamer kan ik dit niet testen ivm brakke verbinding. kom ik nog op terug.

voor die 99 euro met gratis wifi ontvanger vind ik het geen slecht apparaat. met de ipad is alles goed te bedienen en kan ik kijken wat ik wil.
Ik ben er blij mee en hij doet wat ik wil en nog belangrijker, hij doet wat de vrouw wilt. Makkelijke interface en goed aan te sturen.

Heb jij ook een Xtreamer XtreamerTV 512MB?

Anoniem: 515326 5 juni 2013 13:42
Ik was benieuwd: Nu je hem een maandje hebt, heb je nog last van vastlopers gehad?
Gezien dit hele systeem op android draait en ik veel negatieve ervaringen lees met android mediaplayers, was ik benieuwd naar jouw ervaring.

Met name de iphone besturing lijkt mij de doorslaggevende factor om dit apparaatje te kopen.

Daarnaast ben ik ook benieuwd naar gebruikerservaring mbt de torrentclient en de analoge A/V uitgang?
Na een maand ben ik nog zeer tevreden over dit apparaat.

Ik heb geen vastlopers gehad op normale video bestanden. Als test heb ik de video's van Planet Earh gebruikt (vogel scene volgens sommige forums) en het apparaat blijft vrolijk door spelen.

Ik heb nu wel de interne schijf verwijdert en het volgende is me opgevallen.
- Systeem start sneller op (hoeft geen systeem scan meer te doen op media bestanden)
- plaatjes van de media bibliotheek zijn verdwenen (werden lokaal opgeslagen)
- inlezen van USB schijf gaat sneller, dus ook sneller beschikbaar op je tablet/phone overzicht.

Ik ga hem met een maand of 2 verbinden met een Nas en dan weet ik of dit ook goed werkt.
had je de media speler nog verbonden met een Nas, en wat is daar de uit komst van?
Ik heb een Synology nas gebruikt samen met de Media player. Nadat ik 2 gedeelde mappen heb gemaakt en via NFS in synology de media player (met vast IP) toegang heb gegeven lees deze de films uit zonder haperingen.
Alles wordt afgespeeld en films zijn goed zichtbaar.

De gekoppelde mappen komen ook direct in je overzicht terecht met de XTV plus app op de iphone, dus daar hoe je de mappen niet extra te koppelen.

Er is ook een nieuwe firmware update die het apparaat weer stabieler maakte.

grootse verbetering vind ik dat ze de media index hebben aangepast. Met een USB schijf moest je nog wel eens een minuut of 5 wachten totdat nieuwe films/series gescand waren.

Nu in combinatie met de nas is dit niet meer nodig en zijn films direct aanwezig in de lijst (volgens mijn ervaring)

Nog steeds een heerlijk apparaat, wat me wel is opgevallen (1x gebeurd en niet meer kunnen reproduceren) is dat ik muziek zat te luisteren via een USB schijf, na 2 uur luisteren reageerde de Media player niet meer.
Stroom kabel er uit gehaald en daarna kon ik weer verder. Na een aantal pogingen (langer dan 2 uur) is dit niet nog een keer voorgekomen.
Ik voel me echt een ontzettende noob maar ik heb een 1tb schijfje gekocht en in mn xtreamertv gezet.
Echter ziet de xtreamertv de hdd niet. (No Internal HDD detected)

In de handleiding staat dat hij hem autmoatisch zou moeten formatteren maar wanneer ik hem via de usb kabel op mn pc aansluit ziet deze hem ook niet.

Zie ik iets over het hoofd? 8)7

Ik heb al op het forum van xtreamer rond gekeken maar daar kon ik ook niks vinden x)

NVM, de XtreamerTV kan geen partities aanmaken dus eerst maar eens aan mn PC aansluiten! |:(

[Reactie gewijzigd door Shazjia op 25 juli 2024 19:43]