Huawei Ascend Y300 Zwart Review

Anoniem: 512439
16 april 2013, laatste update op 16 april 2013, 10.583 views

Huawei Ascend Y300 Zwart

Een aantal weken terug ben ik onverhoopt mijn telefoon kwijt geraakt. Mijn vorige telefoon was een chinese android telefoon (daxian G20 ( van dealextreme))
Nu vond ik mijn oude telefoon toch al niet helemaal soepel werken, ik heb mijn zoektocht naar mijn kwijtgeraakte telefoon dan ook niet verder uitgebreid, en ik ben opzoek gegaan naar een nieuwe telefoon.
Eisen bij deze nieuwe telefoon waren,
- Minder dan 200 euro
- Android, IOS, W8
- Leuk uiterlijk
Aanvankelijk wilde ik een nokia lumia 520 omdat ik windows phone 8 wel eens wilde proberen, uiteindelijk las ik in een andere revieuw dat een Huawai Y300 voor 120 euro beschikbaar was bij de dixons, hier heb ik deze telefoon dan ook gekocht.
Mijn eerste ervaringen met dit toestel zijn...

Pluspunten

• snel
  • prijs
  • groot scherm

Minpunten

• facebook synchronisatie
  • Het blijft een butget toestel

Eisen bij deze nieuwe telefoon waren,
- Minder dan 200 euro
- Android, IOS, W8
- Leuk uiterlijk

Mijn eerste ervaringen met dit toestel zijn meer dan goed. Ik kom welliswaar van een butget telefoon uit China. Maar dit is echt een goede telefoon!

Waarom ben ik dan zo positief:
Het scherm, het scherm is mooi, de resolutie is goed.
De kleur reproductie is - zoner door te meten - ook goed.

Het nadeel van het scherm is dat het geen IPS scherm is, en dat de helederheid niet erg hoog is. Dit zijn echter punten die ik voor deze prijs voor lief neem.

Een ander punt waar ik erg positief over ben is de snelheid. Het toestel loopt zonder enige moeite door de menu's. Hapering is niet/nauwelijks aan de orde.Ik was aanvankelijk bang dat de snelheid een bottleneck zou zijn, maar niets is minder waar.

Tot slot de software, Huawei heeft gelukkig niet veel toegevoegd aan de stock android versie. De verschillende switch mogelijkheden tussen de homeschreens vind ik persoonlijk erg leuk. Ook heeft Huawei er voor gezorgt dat alle apps - zoals bij IOS - op de homescreens komen i.p.v. het android menu.

Iets waar ik minder blij mee ben is de contact manager. Ik denk dat Huawai hier een andere contactmanager toegevoegd heeft dan de stock manager. Het is mij niet gelukt om mijn facebook contacten te kunnen importeren. Bij linkedin lukte dit wel, maar ik kan niet aangeven dat ik contacten zonder telefoonnummer niet wil weergeven. M.i. is dit toch wel het grootste gebrek van dit toestel.

Het uiterlijk van de telefoon is goed, ik heb de witte variant, en ik vind de zwarte voorkant en witte achterkant een mooi contrast. De telefoon ligt ook lekker in de hand en heeft geen rare fratsen. Verwacht echter ook geen Iphone, of high end android telefoon, het is tenslotten een butget telefoon en dat zie je.

you get what you paid for, het gebrek aan IPS scherm, ultra slank uiterlijk en leuke features. Maar op deze telefoon zit wel alles wat je van een hedendaagse smartphone mag verwachten. Voor 120 euro kan je niet meer smartphone krijgen.
Voor iedereen die een butget android toestel zoekt, ik raad de Y300 zeker aan!

Heb jij ook een Huawei Ascend Y300 Zwart?

Anoniem: 418160 22 april 2013 00:39
Hartelijk dank voor de review. Leest lekker weg! Ik denk dat dit toestel ook door mij aangeschaft gaat worden 8-)
De specificaties geven aan dat het wel een IPS scherm betreft ;)

Heeft uw exemplaar niet de issues die ik tegen ben gekomen tijdens mijn onderzoekje?
Uitval van het toestel of apps die spontaan verdwijnen?

[Reactie gewijzigd door job_h op 22 juli 2024 18:09]

Hier kan ik ook wel antwoord op geven: Hier draait hij 12 dagen zonder spontane reboots of uitval, iets waar mijn oude Desire wel last van begon te krijgen. Ik moet wel zeggen dat hij tussendoor één keer uitgeschakeld is omdat ik het aantal mAh op de onderzijde van de accu wilde checken. Alle apps die ik gedownload heb uit de Play store staan er nog op (ongeveer 25 stuks).
Ik gebruik overigens de originele ROM en heb hem nog niet geroot.
Anoniem: 512439 23 april 2013 22:54
bij mij doet deze het ook erg goed! Wat ik na ietwat langer gebruik wel merk is dat de microfoon soms uitvalt tijdens het bellen, erg vervelden :( Wat betreft het IPS Scherm, ik zal de feiten er nogmaals op na slaan :p !
Ik heb er nog niet zoveel mee gebeld. Totaal misschien 2 uur dus te weinig om de microfoon goed te testen, al heb ik geen klachten gehad dat mensen me niet konden horen oid.
Wordt bij mij vooral gebruikt voor social media en e-mail :)
Anoniem: 512439 24 april 2013 18:43
same here, bellen is zo 2012
Ik heb het toestel voor 119 euro bij kijkshop besteld. Eerst via Tmobile maar na 6 dagen nog steeds geen verzending status, dus cancel. Met een KPN simkaart werkt hij ook. Zwarte voorkant en witte achterkant. Je kunt ook nog de telefoon registreren bij Huawei en komen ze de telefoon ophalen bij je thuis als je reparaties nodig hebt.
Anoniem: 548990 19 oktober 2013 09:34
Vraagje over deze telefoon. Bij mij accepteert de Huawei de SD-card wel, d.w.z. ik kan er muziek en foto's op zetten. Maar apps verplaatsen naar de SD-card is onmogelijk!! Ik dacht eerst dat het merk SD-card niet compatible zou zijn bij de telefoon, dus een SD-card besteld die volgens de website prima bij deze telefoon past als zijnde accessoire.
Helaas....ik kan nog steeds geen apps op mijn sd-card zetten.
Kan iemand dit verklaren voor mij?
Ik heb altijd een HTC gehad en natuurlijk nooit een probleem mee gehad.
En ik vind het ook vreemd dat dit nergens staat. Want oneindig apps downloaden en installeren is op deze manier onmogelijk geworden.