Intro
Ik heb deze voeding nu al een tijdje geleden in 2 PC's ingebouwd, 1 voor mijn broer en in mijn eigen zelfbouw NAS. Dit is zoals men seasonic gewend is een zeer degelijke, no nonenses voeding die gewoon zeer solide prestaties neerzet.
Verbruik
De voeding is 80 plus gold rated, maar de 'kracht' van deze voeding zit hem net waar deze rating niet meet, bij de zeer lage vermogens onder de 20% van het maximum leverbare vermogen. Kaal trekt mijn NAS met deze voeding maar 17W uit het stopcontact, mijn broers PC, nochtans met een minder zuining gigabyte bordje en een stuk meer features trekt idle 24W. Veel meer dan dat kan ik helaas niet zeggen, Ik heb geen gelijkaardige voedingen om mee te vergelijken en mijn meetapparatuur is voldoende voor een indicatie, maar daar blijft het ook bij. Wie daar meer intresse in heeft kan best
hier eens kijken, daar is deze een vaste klant
Installatie bespreking
De voeding is wat formaat gewoon zoals de ATX standaard voorschrijft, daar valt niet veel over te zeggen. Wat de kabels betreft is er bij deze voeding wel beter nagedacht dan bij de meeste. Waar anderen nogal snel 4 of meer aansluitingen op 1 sata-kabelboom zetten, wat als je kabel-managed vaak betekent dat 1 of meerdere aansluiting niet bruikbaar zijn, heeft seasonic enkel voor de molex 3 aansluitingen op 1 kabel. De 4 sata aansluitingen zitten verdeeld op 2 kabels, de ene 10 centimeter langer dan de andere. De floppy aansluiting(en) die vermeld staan worden overigens door een molex->floppy adapter geleverd. Zoveel te beter, want weinigen hebben die nodig dus moet het geen extra nutteloos stukje kabel zijn
De overige 3 kabels zijn de standaard 24pins aansluiting, de CPU 4+4 pins en een PCI-e aansluiting, welke eerder zeldzaam is onder de <400W voedingen. Deze kabels zijn overigens allen allen lekker lang (~55cm).
De kabels zijn heerlijk voor wie graag een net kabel management heeft, de niet gebruikte kabels, in mijn geval de PCI-e 6pins en de molex kabel, laat je gewoon 'opgevouwen' en hij past mooi achter de mobo tray. De andere kabels zijn lang genoeg dat je ze met wat snelbinders kan leiden.
geluid
Wat geluid betreft kan ik enkel het geluid tijdens het opzetten bespreken, sindsdien staat ie op zolder waar ik hem niet hoor

De fan is vergeleken met andere voedingen die ik in huis heb minstens even stil of stiller, maar als je een echt stil systeem hebt dan zal je deze toch horen. Wie een volledig stille voeding wilt kijkt dan beter naar een van de passieve exemplaren.
stabiliteit/kwaliteit
Gezien ik de voeding nog maar een paar maand in mijn bezit heb is het nog wat vroeg om over kwaliteit te praten, maar seasonics ijzersterke reputatie, samen de hoge efficientië stellen zich eigenlijk al garant voor een kwaliteit die maar weinig voedingbouwers kunnen bieden (efficientie is voor een stuk aan de kwaliteit van de gebruikte componenten verbonden). Wat stabiliteit betreft kan ik wel een en ander zeggen, mijn NASje draait ondertussen 4 maand zonder onderbrekingen op stroomvlak
conclusie
Een zeer goede voeding voor de zuinigere systemen, geen poespas maar gewoon lekker efficient doen wat gedaan moet worden. Wel een stuk duurder dan andere voedingen binnen dit segment, maar dat verdien je na een (paar) jaar terug.