Logitech Cordless Internet Pro Desktop Review

Kuhlie
21 mei 2008, laatste update op 21 mei 2008, 758 views

Logitech Cordless Internet Pro Desktop

Gebruikt in combinatie met Windows XP.
Ik heb deze set een paar jaar geleden gekocht omdat ik een zwarte draadloze toetsenbord/muis-set wilde hebben, met een toetsenbord met 'standaard'-indeling (dus Insert/Delete/Home/End/Page Up/Page Down daar waar ze horen).
Ik wilde liever een PS/2-versie, maar dat bleek in combinatie met 'goedkoop' en de bovenstaande eisen niet makkelijk te vinden te zijn.
Ergonomie
- Muis
De muis werkt niet ideaal op mijn witte bureau, en ook op andere ondergronden laat hij nog wel eens een steekje vallen. De muis ligt dan ook in een doos, ik gebruik een andere.
De muis werkt op een redelijke afstand (5 meter) nog prima.
- Toetsenbord
Hier moest ik aan wennen: je moet de toetsen net...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Normale indeling toetsenbord

Minpunten

• Muis werkt maar matig
  • Toetsen moeten relatief hard ingedrukt worden
  • Toetsenbord werkt niet op meer dan 1,5 meter afstand van ontvanger

3 van 5 sterren (Voldoende)
Gebruikt in combinatie met Windows XP.

Ergonomie
- Muis
De muis werkt op een redelijke afstand (5 meter) nog prima.
- Toetsenbord
Hier moest ik aan wennen: je moet de toetsen net wat harder indrukken dan wat je zou verwachten: soms hoor/voel je wel de klik maar heb je blijkbaar nog niet diep genoeg gedrukt dat het toetsenbord het ook een aanslag vindt. Lastig.
Het toetsenbord werkt (ook met nieuwe batterijen) na 1,5 meter al nauwelijks. Ook erg lastig. Waarom zou ik een draadloos toetsenbord kopen als ik vervolgens de ontvanger alsnog in de buurt van m'n toetsenbord moet leggen?

Functionaliteit
- Muis
Een muis met een scrollwieltje die ook als derde muisknop gebruikt kan worden. Voor mij voldoende.
- Toetsenbord
Geen rare F-lock-toetsen, gewoon een toetsenbord met een mij bekende indeling, en wat extra knopjes (Media, Play/Pause, Mute, Volume + en -, Favorites, E-mail, WWW). De knoppen WWW, E-mail en Favorites zijn naar smaak zelf een functie te geven, de andere knoppen doen wat je verwacht in bijv. windows mediaplayer.

Vormgeving
Zwart, zoals ik wilde. Prima.

Bouwkwaliteit
Het toetsenbord kraakt wel een beetje, maar ik heb niet het gevoel alsof het makkelijk stuk zal gaan.

Drivers en ondersteuning
Drivers zijn redelijk makkelijk te vinden en werken prima. Je kunt het toetsenbord ook in 'secure mode' zetten, zodat de buren niet kunnen onderscheppen wat je typt. De manier waarop je dit instelt geeft het idee dat het ook daadwerkelijk veilig kan zijn, maar hoe het precies geimplementeerd is weet ik niet.

Prijs
Goedkoop. Maar daar krijg je dan ook niet veel voor terug.

Goedkoop is blijkbaar toch duurkoop. Echt tevreden over de combinatie ben ik niet. Er valt wel prima mee te werken als je niet te veeleisend bent.

Heb jij ook een Logitech Cordless Internet Pro Desktop?

Goeie review, Ik heb het zelfde zetje.
Ik ben er (ook) niet erg tevreden mee. De muis was na enkele weken al redelijk ontdaan van de zwarte boven laag maar werkt nog prima. Het oog van de muis reageerd inderdaad niet altijd goed. Het toestenbord vind ik wel lekker werken ik heb er geen probleem mee dat je toetsen hard in moet drukken. Voor een paar euries meer kan je een betere krijgen.