Tweakers
Tweakers
Deze amd processor heb ik gekozen omdat ik veel alledaagse dingen doe zoals surfen, fotobewerking incidenteel ook videobewerking voor youtube en gaming.
De meeste games gebruiken 4 cores en de videokaart doet het meeste werk vandaar dat ik er een gtx 680 in mijn systeem bij in heb gezet. Ik moet zeggen dat de fx 8350 bijzonder mooi meekomt. voor videobewerking en fotobewerking is de fx 8350 ook best geschikt,
het is natuurlijk geen intel maar ik heb wel 16 gb ram geheugen in de pc zitten, dus wat dat bereft genoeg. Het overklokken gaat opzich best mooi ik heb diverse verhalen gelezen dat mensen de fx 8350 niet op de 5000Mhz krijgen en dat is mij tot nu toe ook niet gelukt tot ,
ik ga er vanuit dat het ram hiermee te maken heeft want dat...
[Reactie gewijzigd door Tijmen007 op 23 juli 2024 16:40]
[Reactie gewijzigd door op 26 juli 2024 20:25]
Je verward dit met i7's met Hypertreading: 4/8 cores/treads.phenom II X6 heeft 6 cores met alle een eigen reken core
de FX 8350 heeft 8 cores die delen 4 reken cores
Dus ja een X6 is in sommige taken sneller en ander weer wat langzamer
nee een upgrade is het niet waard het verschil merk je niet.
Ga je over clocken tja dan zijn het hele goede CPU's om mee te gaan spelen.
een voorbeeld
The AMD FX8350 processor was pushed to 8.47GHz using a GIGABYTE 990FXA-UD3 board.
het zal wel een golden sample zijn maar toch.
link
[Reactie gewijzigd door Ultrapc op 26 juli 2024 20:25]
[Reactie gewijzigd door SG op 26 juli 2024 20:25]
Redinc heeftgelijk.
Dat spreek ik ook niet tegen.
Het zijn 8 ALU cores maar delen een fpu per module.
Weet ik. Maar Red_ink noemt het rekencores, geen Floating Point Units.
En dat is geen hyper treding AMD heeft dat niet.
Dat zeg ik ook niet, ik denk dat hij met 'reken core' een hele core bedoelt en niet alleen een FPU. Dat zou dan Hypertreading heten (bij Intel, dat AMD dat niet heeft weet ik ook wel.
HT is dat een out of order core met in de latere gen met 6 pipelines 2 treads out of order kan mixen per core.
Ik snap niet echt wat je hiermee probeert te zeggen.