MadCatz Cyborg R.A.T. 9 Review

28 maart 2013, laatste update op 28 maart 2013, 1.195 views Rapporteer

Ik heb nu een maand mogen spelen met de Cyborg R.A.T.9.
Ik was op zoek naar een goede draadloze muis.
Mijn PC staat naast mijn bed en is verbonden met mijn TV.
Dus met allemaal draden op mijn bed gaan liggen werd een beetje vervelend als je even een USB stick in je PC wilt stoppen.
Ook moest de muis natuurlijk goed in de hand liggen.
Met de extra grips voor je pink en de manieren waarop je de muis kan aanpassen zijn fantastisch. In eerste instantie dacht ik: wat heb ik nu weer gekocht? Maar na het afstellen wil ik niet meer terug.
In eerste instantie vond ik het veel geld voor een muis.
Maar de extra punten hebben me over de streep getrokken.
Het station waar de extra accu word opgeladen tijdens het gamen.
Er worden dus TWEE accu's...

Pluspunten

• Draadloos (duuuhhh) ;)
  • De zender / station waar de extra accu wordt geladen en waar de overtollige gewichten in kwijt kunnen
  • De sleeving van de USB kabel
  • Extra accu
  • Gaat lang (genoeg) mee op één accu
  • Extra pink rest
  • Muis is volledig af te stellen
  • Software

Minpunten

• De ''backwards'' knop zit naar mijn mening ver naar achteren. Deze is natuurlijk af te stellen, maar door mijn kleinere handen kan ik dan niet meer bij de Precision aim.
  • De prijs is aan de hoge kant. Echter krijg je er wel een hoop voor terug.

Ik heb nu een maand mogen spelen met de Cyborg R.A.T.9.

Ik was op zoek naar een goede draadloze muis.
Mijn PC staat naast mijn bed en is verbonden met mijn TV.

Ook moest de muis natuurlijk goed in de hand liggen.

In eerste instantie vond ik het veel geld voor een muis.
Maar de extra punten hebben me over de streep getrokken.

Het station waar de extra accu word opgeladen tijdens het gamen.
Er worden dus TWEE accu's meegeleverd. Ik wilde niet elke maand een doos Duracell batterijen kopen. Dus dit is perfect. De muist gaat makkelijk 8 a 9 uur mee op één accu. Ligt er natuurlijk aan welk spel je speelt. De extra accu is ruim binnen die tijd opgeladen en zo zit je dus nooit zonder stroom.
Ook kan je ervoor kiezen om je station op een USB poort aan te sluiten die altijd onder stroom staat. Zelf houd ik liever bij wanneer een batterij vol is zodat ik deze niet kan overladen.

De sleeving van de USB kabel is super. De kabel is lekker ''buigzaam'' en hierdoor kon ik hem mooi achter me nachtkastje wegwerken en staat het station een kleine meter bij de muis vandaan, maar is hij niet ververlend aanwezig.

De extra gewichten en hoe je ze kan opbergen in dat zelfde station is lekker makkelijk. Je krijgt er 6 gewichten bij van (uit me hoofd gezegd) 6 gram. Je kan hem dus zo licht / zwaar maken als je zelf wilt. Er zit een ruimte in het station / zender waar je deze gewichten kan laten. Dus geen losse gewichten op je bureau of in je la.

De extra grips voor de pink zijn best handig.
Bij me vorige muis heb ik me er nooit aan gestoord, maar ik vind het nu super om me pink te laten rusten op de extra grip. Ook zit er een grip bij die een rubber coating bevat, zodat je pink er niet afglijd.

De manier waarop je duim de muis raakt is helemaal af te stellen.
Moet deze meer naar buiten staan of moet deze naar voren of naar achteren.
Enige minpunt vind ik dat de ''backwards'' knop wat ver naar achter staat.

Er zit een precision aim knop bij je duim. Deze kan je indrukken als je bijvoorbeeld moet snipen en is helemaal zelf in te stellen. je kan de muis 50% langzamer maken, maar ook 55%, 60%, tot 95% langzamer.

Ook zitten er extra palmrests bij. De normale, een rubber gecoate (net als de pink grip) en een extra hoge. Ook deze zijn naar voren en achteren in te stellen.

Zelf speel ik wat met de DPI instellingen.
Deze zijn op de muis te regelen in 4 standen en in te stellen in de software.
Ook kan je nog switchen tussen 3 verschillende modus.
Dan licht het Cyborg logo rood, paars of blauw. Ook dit werkt allemaal
super. De software is duidelijk en overzichtelijk.

Al met al een super muis.
Soms is het nog steeds wel even wennen.
Hij is namelijk anders dan welke muis dan ook en zo voelt het ook.
Je hoeft jezelf echter nooit te forceren om de muis goed vast te pakken, want hij is namelijk helemaal af te stellen.

Heb jij ook een MadCatz Cyborg R.A.T. 9?

potdomme dat wilde ik ook al zeggen.... "gemakkelijk 8 a 9 uur mee.."pfffff dat zou voor mij dus al een no-go zijn. Nou, ik weet wel waarom ze die 2e accu erbij leveren. Ik begin me echt af te vragen waar deze imho zeer slechte prestaties vanaf komen.. Als het al een week was, dan zou ik me achter de oren krabben.

Weet je zeker dat dit normaal is?
Ik vind het best netjes.
De batterij is namelijk even groot als een AA batterij.
Daardoor is de muis verbluffend licht zonder gewichten.
Ik game nooit langer dan 3 uur per dag. Op 1 accu kan ik dus makkelijk een week spelen.

De andere accu is binnen 1 a 2uur opgeladen. Dus of je nu 3u met een accu doet of 3 maanden. Je zit nooit zonder stroom
ik niet, ik vind de muis geen lichtgewicht. de plastic fantastic modelen van logitech en anderen zijn lichter.

2 jewel je kan wel zonder stroom zitten,als je batterij op is doet je muis het niet, dan moet je snel wisselen als je in een game bent....
maar de accu kan ook leeg raken door inactiviteit, als je net aan het opladen bent en je doet je pc voor lange tijd uit, kan het zomaar zijn dat je met 2 lege batterijen zit

ik vind het gewoon stom dat ze niet iets hebben gedaan om de batterijduur te verbeteren,
gelukkig verder wel een goed product.
mooie review, maar een paar kleine tips
- voeg kopjes toe
- voeg wat foto's toe. ben wel benieuwd naar dat laad station en de muis in zijn natuurlijke leefomgeving :)

je geeft aan:Maar de extra punten hebben me over de streep getrokken.
welke punten zijn dat geweest?
Dankje. Het is me eerste review die ik schrijf.
Vanaf me werk gedaan in de pauze. Kan eventueel wel wat foto's toevoegen.
Als je twijfelt over deze muis.... Doen... Het is best veel geld, maar er zitten zoveel features op.

De extra punten waren dus de extra accu, het station waar je gewichten opgeborgen kunnen worden, en dat je hem volledig naar je hand kan zetten.
Ik vind dit juist een zwak punt, ok je kan de ander in de laden stoppen zodat je ze snel om kan wisselen, maar de accuduur vind ik wel bedroevend laag.Terwijl mn logitech mx nano tot 3 maanden deed op 2 AAA batterijen. nogal een verschil...

[Reactie gewijzigd door mrc4nl op 26 juli 2024 06:01]

Je probeert een eenvoudige notebook muis te vergelijken met een muis die qua DPI zoveel malen hoger zit dan je Nano.
Deze muis is gemaakt voor mensen die gamen, ik heb dezelfde muis en merk totaal geen problemen met de accu duur.
En ik game aardig wat uren per dag.
Aangezien je de accu's on the fly kunt verwisselen, ene accu leeg de andere weer vol.
Kortom een super fijne GAMERS muis