Asus EN9600GT/HTDI/512M Review

14 mei 2008, laatste update op 18 mei 2008, 3.614 views Rapporteer

Mijn eerste review. Algemene info: Ik heb deze videokaart nu een week in gebruik en k ben er erg tevreden over hoe hij werkt. Ik heb er alleen 1 probleem mee. Hij draait niet op volle snelheid Ik heb voor deze kaart gekozen omdat hij veel beter is dat de ATI 1650 pro (zelfs op halve kracht). Omdat ik ook een moederbord van asus heb krijg je in een mooi overzicht ( van de bijgeleverde programma's) alles aangegeven wat er in je pc zit en hoe goed of slecht het werkt . Extra's en uiterlijk: Er zitten verder geen extra's bij de kaart (zoals games) wel zit er een HDMI stekker bij en een cd met wat progjes zoals GamerOSD, Smartdoctor en video security online. Ik vind de kaart er goed uitzien met een extreem grote cooling fan...

Pluspunten

• Simpele duidelijke kaart zonder poespas voor een leuke prijs.

Minpunten

• Extreme grote cooling fan

Mijn eerste review.

Algemene info: Ik heb deze videokaart nu een week in gebruik en k ben er erg tevreden over hoe hij werkt. Ik heb er alleen 1 probleem mee. Hij draait niet op volle snelheid :'(

Extra's en uiterlijk: Er zitten verder geen extra's bij de kaart (zoals games) wel zit er een HDMI stekker bij en een cd met wat progjes zoals GamerOSD, Smartdoctor en video security online. Ik vind de kaart er goed uitzien met een extreem grote cooling fan (glaciator fansink). Dat er zoveel grafisch geweld kan komen uit zo'n simpel kaartje ;)

Overklokken: Ik ben nog niet bezig geweest met overklokken omdat ik dat nog niet nodig vindt en omdat mijn kaart op halfe kracht werkt. Dit komt omdat hij niet genoeg stroom krijgt zegt Nvidia. Ik vind dat erg vreemd omdat ik een 600W voeding heb en geen bijzondere dingen in mijn pc heb gebouwd. Als ik de kaart 100% heb draaien zal ik nog wel info geven over overklok mogelijkheden.

Heb jij ook een Asus EN9600GT/HTDI/512M?

Wartopia was me net voor. Ik stond er van te kijken dat de anderen dat advies niet gaven.

Op je voeding zitten waarschijnlijk aparte stekkertjes die voor je videokaart zijn (ik weet niet welke voeding je hebt, dus....) (voeding in een review met een GraKa is essentiëler om te weten dan welke HDD's je hebt). De videokaart kan op 2 manieren stroom krijgen: via het slot en via een aparte stroomingang. Dat het slot genoeg stroom leverde is al een behoorlijk tijdje terug, nu moet je bij iedere zich zelf een beetje respecterende kaart aan de achterkant power inprikken (kleine zwarte blokje met 6 pinnetjes op jouw kaart).

Vergelijken met een 1650 van ATi is het vergelijken van een Ferrari met een Eend. Ik neem aan dat je de 3850 o.i.d. bedoeld zoals in de test op T.net. Maar wat ik interssanter vind, hoe is deze kaart in vergelijking met de 3870 van ATI want die kun je ook al voor deze prijs krijgen.

Het voordeel van de 9600 is dat jouw MoBo SLI ondersteunt, waardoor je wat flexibeler bent naar de toekomst toe met deze kaart (evt. later een tweedehansje voor weinig geld erbij).

Kun je ook iets vertellen over de progjes die erbij zitten, wat kun je daar mee doen?

Kop op, alle begin is moeilijk, je hebt een hoop nuttige adviezen gehad. Degene die je afzeiken moet je geen notie van nemen, ooit was er een tijd dat ook zij er niets van af wisten :)

/edit typo's

[Reactie gewijzigd door Pjerry op 26 juli 2024 02:27]

Dat anderen, zoals ik, dat advies niet gaven komt omdat velen nog met een kaart uit het zuinige tijdperk/prijsklasse komen. Ik heb net een 8800GT besteld en had dit over het hoofd gezien, wat een tijden...een aparte voedingskabel voor een kaart. :) Verbaast mij dan wel dat de kaart uberhaupt werkt, zo'n fout kan je maken. Ik speel bijna nooit spelletjes, maar voor Assassin's Creed wilde ik wel een uitzondering maken en daar scoorde m'n ati x1600 kaartje niet zo super.

Overigens zou ik blij zijn met een grote fan, die zijn vaak ook stiller.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 26 juli 2024 02:27]

heb je wel een A-merk voeding, en kan je moederbord wel PCI-E 2.0 16x aan, controleer je aantal gebruikte lanes met GPU-Z en kijk ook of je chipset het wel aan kan.

verder zou je je review iets uit kunnen breiden met tussenkopjes, en iets meer informatie geven over het op halve kracht werken, de extreem grote koeling fan die ik wel bij de negatieve punten zie staan maar niet in de review iets over lees.
Misschien was het wat handiger om een Forum Topic te starten, want het lijkt alsof je nu je probleem uit in een review. zonder verdere informatie of positieve ervaringen/benchmarks.

Het klinkt als een limitatie van je moederbord, aangezien hij bij een te hoge belasting en te kortkoming aan wattage gewoon uitvalt. Geef eens wat meer specificaties van je computer zodat we er eventueel een oplossing voor kunnen vinden.

Als je voortaan een review gaat schrijven, gebruik de volgende aspecten:

Feiten, Specificaties
Je eigen ervaringen (positief als negatief)
Benchmarks (in geval van CPU,GPU,RAM,HDD etc)
daarnaast wat leuke foto's

EDIT: Kijk dat begint er al enigzins op te lijken! nu meer kopjes en meer feiten en informatie over je ervaringen met de kaart.

[Reactie gewijzigd door Sqorpius op 26 juli 2024 02:27]

Je moet ook die extra stroom aansluiting op je 3dkaart gebruiken xD anders krijgt die idd niet genoeg stroom :P
Je eerste review is niet veel soeps zoek eens naar andere 3D kaarten van andere mensen en kijk wat die allemaal melden en vertellen.

Grote fans zijn een positieve eigenschap, ze zijn over het algemeen stiller. Of bedoel je een grote koeler in zijn geheel?
Het is verstandig om, voordat je een review schrijft, eerst de nodige gegevens op een rijtje te zetten. Zo doet het het altijd goed om metingen uit te voeren met bepaalde programma's, scores van 3DMark, etc. Daar kan je je review en stuk uitgebreider mee maken, nu levert het je alleen maar slechte scores op. En ik zou eerst in een forum je probleem oplossen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 26 juli 2024 02:27]

Bedank voor jullie reacties.
Ik zal de volgende review beter maken (hoop ik).
Deze pas ik nog wel iets aan.
Ik heb nog niet zoveel ervaring met de kaart zoals je kon lezen. Ik wil hem eerst goed draaiend krijgen en dan kan ik verder met benchmarks en foto's.

[Reactie gewijzigd door Pulpje1974 op 26 juli 2024 02:27]

Beter maken zal wel moeten, want slechter dan dit kan niet. Dit is meer een problementopic dan een review. Voortaan raad ik je aan per punt je kaart te bespreken, en wat scores te geven.

Zo heeft niemand er iets aan :)
Hij draait niet op volle snelheid :'(
Hoezo draait ie niet op volle snelheid? Leg dat eens uit.
Ik heb alles in een nieuwe kast gebouwd en nu hoor ik bijna niks meer van de fan's (toch wel goed die grootte fan's, temp is 33 graden ). Ik heb nu ook de bijgeleverde drivers geinstalleerd i.p.v. de nieuwste van nvidia en dat werkt een stuk beter (fps met 300% verbeterd).

[Reactie gewijzigd door Pulpje1974 op 26 juli 2024 02:27]