Supertooth Disco 2.0 (Zwart) Review

JT
23 maart 2013, laatste update op 23 maart 2013, 1.025 views

Supertooth Disco 2.0 (Zwart)

Ik vind dit een superfijn apparaat. Ik was op zoek naar iets draagbaars waar tóch bas uit komt en wat een leuk totaalplaatje qua geluid neerzet. Dat doet dit apparaat. Mijn beoordeling zoals hier gegevens is volledig in relatie tot formaat en prijs. Natuurlijk geeft een Velodyne subwoofer betere bas en natuurlijk geeft een goede set van Dynasound ofzo beter mid en hoog. Geen van bovenstaande doet het echter via bluetooth en line-in, past in je rugzak en gaat zo 7-8 uur mee op een volle accu. En dat voor 100 euro. Wat ik zo fijn vind aan dit apparaatje is dat de combinatie van eigenschappen maakt dat deze in érg veel situaties te gebruiken is en met goed geluid. Geluid Het hoog is redelijk nadrukkelijk aanwezig maar niet té het mid en...

Pluspunten

• Kleinste apparaat met volwaardig geluid
  • Kleinste apparaat met echte bas (maar denk nu niet dat het een draagbare subwoofer is ;)
  • Zeer draagbaar in alle opzichten (formaat/gewicht/connectivity/accuduur)
  • Goed geluid dat misschien niet altijd audiofiel is maar wel erg leuk om naar te luisteren
  • Prachtige, stevige goed beschermende hoes waar je de speaker geen eens uit hoeft te halen om te gebruiken én te laden

Minpunten

• Geen micro-usb om te laden
  • Via bluetooth te horen dat de bandbreedte beperkt is (maar dat ligt aan bluetooth, niet aan de speaker)
  • Bass-knop verneukt het geluid totaal met debiele overvloed aan bas en hoge tonen

Geluid
Het hoog is redelijk nadrukkelijk aanwezig maar niet té het mid en hoog is qua weergave prima. Weinig bijzonders, aangenaam om naar te luisteren. Het wonderbaarlijke aan dit apparaat vind ik de bas. Het is niet superdiep maar het is daadwerkelijk aanwezig. The Prodigy bijvoorbeeld is prima te beluisteren hierop, een groot deel van de bas hoor je gewoon. De speaker heeft er baat bij als deze bij een muur of in een hoek staat. Hij doet niet onder voor de Logitech S715i maar is wel nog een stukje compacter. En het volume is ook alleraardigst, je kan er in huis een aardig potje herrie mee maken.

Dit is geen super-audiofiel apparaat. De weergave geeft je echter wél erg veel plezier, het is een leuk apparaat om naar te luisteren en die dankzij de aanwezige bas ook een volledig plaatje neerzet. De knop voor meer bas kan je beter uitlaten; dit klinkt echt nergens naar, vooral het hoog slaat nergens op en is dan echt veel te sterk aanwezig.

Draagbaarheid
Dit apparaat is echt heerlijk. Ik gebruik de Disco in de tuin, tijdens het douchen (niet in de badkamer maar er niet buiten ;) ), bij het schoonmaken van de auto, op vakantie als ik met het vliegtuig ga enzovoort. Hij past niet in een grote binnenzak maar het is de kleinste speaker met volwaardig geluid. Het klopt gewoon qua gewicht, formaat, geluid, prijs, accuduur en connectivity. Dat het apparaat 100% zonder kabels kan werken draagt natuurlijk erg bij aan de draagbaarheid.

Features
Je kan apparaten via bluetooth (A2DP) en line-in aansluiten. Voor de beste kwaliteit kies je voor line-in. Via bluetooth hoor je toch dat de bandbreedte beperkt is en hoor je vooral in het midhoog en hoog artefacts en vervorming. Maar dat is niet in elke situatie even erg. Het pairen gaat erg makkelijk. De knoppen op de speaker werken ook prima. Je kan hiermee pauzeren, volgende/vorige nummer en een soort loudness aan of uit zetten. En daarnaast natuurlijk de powerknop.

Een micro-usb oplaadpoort had het geheel afgemaakt, nu is de Disco met een reguliere adapter op te laden. Een afstandsbediening was wellicht ook leuk geweest maar zeker gezien de prijs is de afwezigheid hiervan niet hinderlijk.

Bouwkwaliteit
Het apparaatje voelt lekker stevig aan, ook de knoppen voelen prima aan. Alleen de volumeknop voelt wat fragieler aan. Standaard zit een hoes erbij waar de speaker in past. Aan de achterkant zit er een opening voor de basreflex poort, een te openen opening voor laden en aansluiten en de voorkant is ook zo te openen dat de speaker ín de hoes te gebruiken is. Hulde! De hoes is ook erg stevig en voelt goed aan.

Heb jij ook een Supertooth Disco 2.0 (Zwart)?

Vraagje, Ik heb deze speaker nu 1,5jaar.
bij hard volume via bluetooth gaat de speaker uit.
als je een nummer met bass luistert en de bass komt er in dan gaat hij uit.
het lijkt net of hij te weinig stroom krijgt. (je ziet ook de witte ledjes achter de knoppen flikkeren)
Heb jij hier ook last van?
Ik heb er last van dat de speaker soms uitvalt, als bluetooth van de foon verbinding wil maken of als het volumeniveau uit een speler met kabel te laag is. Ik heb de speaker echter tweedehands gekocht dus het kan ook aan de vorige eigenaar liggen dus...

Misschien moet je eens kijken voor een nieuwe accu. Helaas is het een nimh accu en die zal wat sneller slijten dan li-ion, zeker als je gaat opladen wanneer de accu nog niet leeg is.