Ik onving nu ook zelf de onderstaande reactie van TomTom. Nadat ik deze downgrade heb uitgevoerd werkt de HD Traffic eindelijk goed.
**********************************************************
Momenteel werkt de update Navcore 8 niet correct met HD-Traffic op de TomTom ONE XL. Wij raden gebruikers van HD-Traffic op de TomTom ONE XL aan te downgraden naar Navcore 7. Navcore 8 zal momenteel niet meer worden aangeboden via TomTom Home.
Wij zijn bezig het euvel op te lossen, wanneer dit opgelost is zal Navcore 8 weer worden aangeboden via de TomTom Home applicatie.
U kunt de onderstaande stappen volgen om te downgraden naar Navcore 7:
A) U kunt met TomTom HOME een back-up maken van uw apparaat:
1. Sluit uw apparaat aan en open TomTom HOME
2. Klik op [Back-up maken en herstellen]
3. Klik op [Maak een back-up van mijn apparaat]
4. Klik rechtsonder op [Maak nu een back-up]
5. Nu zal de back-up gemaakt worden en kunt u op [OK] drukken zodra de back-up is voltooid

Verwijder de inhoud van de download folder op uw computer.
1. Indien de TomTom is aangesloten, sluit u TomTom HOME af en ontkoppelt u uw apparaat
2. Ga vervolgens naar “Mijn Documenten” en ga naar de map [TomTom/HOME/Downloads]
3. Verwijder hier de inhoud van de map downloads (niet de map zelf)
C) Applicatie verwijderen
1. Reset uw TomTom (zie:
http://www.tomtom.com/6971) en koppel deze aan uw computer.
2. Open [Deze Computer] vanaf uw bureaublad en zet vervolgens uw TomTom aan.
3. In het scherm verschijnt nu een nieuwe schijf, dit is uw TomTom. Dubbelklik op deze schijf.
4. Verwijder alle losse bestanden (Dit doet u als volgt: Aanklikken rechtermuisknop > Verwijderen).
• BELANGRIJK: De (gele) mappen met bijbehorende inhoud mogen NIET verwijderd worden evenals de bestanden: antitheftw.bmp, lowbatteryw.bmp en splashw.bmp indien aanwezig.
5. Sluit het venster af wanneer de bestanden verwijderd zijn.
D) Vervolgens installeert u de applicatie opnieuw via TomTom HOME.
1. Sluit uw apparaat aan op de computer
2. Kies [Ja] op uw TomTom en TomTom HOME zal automatisch opstarten
3. Kies [Vernieuw mijn GO]
4. Kies [Download updates] om de beschikbare updates te downloaden en te installeren
5. Kies [OK] om door te gaan
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Indien u vragen of suggesties heeft horen wij dat graag.
TomTom Customer Support Team