Hallo,
Dit is mijn tweede review hier op tweakers.net. Mijn vorige ging over de Arctic Accelero S2.
Ik heb nu mijn Trackball binnen en het leek me wel leuk om hier iets over te schrijven omdat hij erg goed bevalt.
Waarom deze Trackball?
Ik kreeg namelijk na lange tijd intensief werken achter mijn PC last van mijn pols, schouder en arm.
Omdat dit niet prettig was ben ik opzoek gegaan naar een goede trackball voor de afwisseling.
Ik ben opzoek gegaan naar een trackball die voldeed aan mijn eisen. Ik had als eisen dat hij goed in de hand moest liggen en goed geplaatste knoppen had voor oa het browsen. Na wat reviews gelezen te hebben ben ik op de Logitech Cordless Trackman gekomen. De muis zag er goed uit en had precies wat ik hebben moest. Ook vind ik Logitech altijd goede producten maken dus dat kwam goed uit.
Verpakking
De trackball zelf is goed verpakt en in de doos zit de trackball zelf

(met PS2/USB convertor) handleiding, boekjes, batterijen en een CD met de software voor de trackball (die ik overigens niet geïnstalleerd heb).
Installatie
Je sluit de reciever aan op je USB of PS2 poort en stopt de batterijtjes in de trackball zelf. Na één keer op connect te drukken werkte de trackball zoals hij moet. Ik zelf gebruik Windows XP en Linux en daar werkte hij zonder het installeren van extra software.
Gebruik
Dit is zeer aangenaam moet ik zeggen. Het ding ligt lekker in de hand en is precies groot genoeg. Alle knoppen zitten op de juiste plaats waar je makkelijk bij kunt komen. Bij de linker knop zitten een forward/back knop voor het browsen wat makkelijk werkt. Bovenop zit een scrollwieltje en twee blader knopjes. Hiermee kun je rustig mee bladeren als je er op drukt of je gebruikt het scrollwieltje. Aan de rechterkant van de bal waarmee je muist zit de rechtermuisknop en ook deze is makkelijk te bedienen. Het gewicht van de trackball is goed want je duwt hem niet makkelijk weg.
Omdat ik al jaren geen trackball meer heb gebruikt had ik het toch weer snel onder de knie en na een paar uurtjes ging het erg soepel.
Ik heb daarna 5 minuutjes mijn muis (Microsoft Intellipoint Explorer 2.0) weer eens gebruikt maar dit werkte helemaal niet meer lekker.
De muis voelde heel klein aan (terwijl hij best groot is) en mijn hand voelde verkrampt aan. Ik ben toen direct weer overgestapt op de trackball wat een stuk beter werkte dan mijn muis. Ik heb er nog geen FPS game mee gespeeld maar dit ga ik wel eens proberen zodra ik de trackball beter onder controle heb. Ik ben heel tevreden met het ding en mijn hand voelt een stuk minder vermoeid aan dan dat ik met de muis werk.