Deze accu is destijds origineel meegeleverd in mijn SE-Xperia Neo MT15i.
Samen met de telefoon is deze in november 2011 in gebruik genomen.
Accuduur:
De eerste paar weken ging de accu een dag of anderhalve mee. Dit kan ik verklaren doordat de accu nog op kracht moest komen, in combinatie met het hogere gebruik van mijn nieuwe speeltje.
Later is dit verbeterd, en momenteel kan ik met wat goede wil in laag verbruik (beetje whatsapp, paar minuten bellen en af en toe de mail checken) vier dagen met mijn smartphone doen. De software is de originele Android 2.3 van Sony. Detail: de GPS en wifi staan meestal uit, en ik verbind meestal met het 2G/Edge netwerk om accu te sparen.
Een klein nadeeltje: de accu gaat 4 dagen mee, maar zodra de 15% lading is bereikt moet je haasten naar een lader (+/- 1 uur). Als je dit eenmaal weet, is dit overkomelijk.
Prestaties:
De accu wordt nooit erg heet, ook niet achter het frontje. Zowel tijdens gewoon gebruik als tijdens het laden heb ik met de vingers geen temperatuursverschillen gemerkt met het plastic er omheen.
Laden duurt in de regel zo'n twee uur met de netadapter. Hiermee kan ik goed leven, gezien het laden 's nachts gebeurt.
Bouwkwaliteit en afwerking:
De bouwkwaliteit is prima, het voelt solide aan en deukt of buigt niet bij die enkele keer dat ik de accu vast pak.
De afwerking is ronduit lelijk. Het is praktisch vormgegeven, en dat zie je gelijk. Dit hindert niet, omdat er altijd een kapje voor zit. Tenzij je een custom transparant kapje plaatst natuurlijk.
Al met al ben ik tevreden over de accu. Deze is nu anderhalf jaar in gebruik, en vertoont op de genoemde 15%-grens na geen kuren.
Een foto heb ik niet gemaakt. De camera is mijn telefoon, en daarmee een foto maken van de accu is redelijk lastig