NZXT Lexa Blackline Review

endemion
4 mei 2008, laatste update op 14 juni 2011, 2.568 views

NZXT Lexa Blackline

Dit is een beknopte review.
Heb dus eindelijk mijn nieuwe case (+ voeding + 1 extra fan) binnen.
Eigenlijk was de case en de voeding maandag al verstuurd en had ik 'm dinsdag binnen verwacht. Maja TNT deed maar 's ff alles op z'n dooie gemakkie. Nadat ie dinsdag niet geleverd was ging ik er vanuit dat ie dan vrijdag na Koninginnedag en hemelvaart wel zou arriveren. Ging ook niet door dus vandaag eindelijk toch nog. Dit zorgde er overigens wel voor dat ie gelijk aan kwam met mijn extra fan die nagestuurd zou worden.
Eerste indruk vd kast was GROOT. Dat valt nu uiteindelijk wel mee maar hij oogt groot doordat ie op pootjes staat ±5cm en aan de bovenkant gaat ie nog iets hoger door net als de pootjes.
De verpakking was simpel. De case zat...

Pluspunten

• Vormgeving (de nine hundred is er niks bij :P)
  • Airflow heel goed (4 stille fans standaard bij de kast)
  • Stil maar dan ook echt stil
  • Schroefloos drives inbouwen
  • Front USB, FireWire, Audio, Mic
  • Display met CPU, HD en Case temp
  • Stoffilters meegeleverd
  • Magnetic lock drive bay deurtje
  • Gedraaide HD bay
  • Case slot

Minpunten

• Plastic vorm rek achterop is lomp en paste niet
  • Voorste pootjes hadden iets steviger vast gekunt (niet dat de kst onstabiel staat of zo)
  • Lastig te installeren 3.5" drives
  • Geen stootkussentjes voor het front deurtje en kan dus best hard dicht klappen.

Dit is een beknopte review.

Heb dus eindelijk mijn nieuwe case (+ voeding + 1 extra fan) binnen.

De verpakking was simpel. De case zat in een plastic "zak" met aan 2 kanten piepschuim. Op zich goed verpakt alleen een klein nadeel was dat ie op z'n kant "lag". Wat natuurlijk een beetje lomp is met uitpakken en je wilt 'm neerzetten moet je 'm eerst een kwartslag draaien. Gelukkig weegt de kast maar 11-12kg.
De rest vd onderdelen zoals schroefjes, sleutels en drive bay railzen zaten in de kast.

Na de oude kast uit elkaar te hebben gedraaid was de eerste stap het moederbord in de nieuwe case te installeren. Easy said, easy done (de afstandsbusjes icm de meegeleverde schroeven waren perfect op elkaar afgestemd zodat mobo te vast aandraaien haast onmogelijk is). Zelfs het plaatje bij de mobo ouputs was makkelijk geplaatst. Hele build geen bloed trouwens dus scherpe randjes waren er niet of nauwelijks. Het aansluiten van de frontzaken ging ook behoorlijk makkelijk had alleen de interne audio met het verkeerde (HD) plugje vast gemaakt waardoor ik geen L en R kanaal had waar ik tijdens een spel achter kwam. Echter zo gefixt (als je de front plugs niet zou gebruiken scheelt je dat wel wat kabel management en het frontpaneel had beter links kunnen zitten (USB, FireWire, headfhones en mic)).

Volgende stap de drives installeren. Helaas moest ik om mijn oude diskette drive (soms wel handig bv voor raid drivers in xp install te laden) het gehele voorpaneel er af halen (zelfde geldt natuurlijk voor inbouw cardreaders) terwijl voor de 5" drives het deurtje open maken voldoende is.
Voor alle drives zijn netjes de juiste railzen bijgevoegd. Ze schuiven er ook makkelijk en strak in.

Ok voeding nog er in geschroefd (Zalman, die met heatpipe). Heb alles met 3 vd 5 modulaire kabels kunnen aansluiten. Mobo stekkers en 1 sli stekker niet modulair. De kast wordt geleverd met 3x 12cm fans (front, side, rear) en 1x 8cm (top). Heb er zelf nog een extra fan bij gestoken (8cm botom). De intake fans zijn voorzien van stoffilters. Voor de front stoffilter moet echter het gehele voorpaneel los wil je die schoonmaken (fans moeten ook los bij vervangen of schoonmaken). De kast is ontzettend stil misschien zelfs nog wel stiller als mn vorige zonder casefans.

Grote videokaarten passen er best makkelijk in. Ook grote koelers zoals de scythe mugen/hyper TX doordat de ruimte tussen mobo tray en sidepanel minimaal is.

De kast is uitgerust met 3 temp sensoren. CPU, HD en SYS. Als ik ze nu af lees 34, 36 en 31 (idle). Plaatsing zelfde volgorde heatsink, bovenop in direct contact met het metaal en de SYS sesor heb ik nu op de heatsink vh mobo geplakt aangezien ik die temp goed in de gaten wil houden omdat de 8800GTS de airflow nogal belemmert langs deze heatsink.

Oja nog 1 laatste dingetje. Om de ronde vorm van de "pootjes" door te laten lopen zat er nog een plastic frame achterop de kast maar die heb ik weg gelaten. Als eerste omdat mijn audio out met de nodige splitters niet paste zonder zaagwerk en op de 2e plaats omdat je dan steeds de schroefjes los moet gaan draaien om het zijpaneel te openen. Vind het er zo verder ook niet slecht uit zien.

Hieronder nog wat foto's van het eindresultaat. Sommige foto's oogden een stuk donkerder op m'n pc dan op het schermpje vd camera dus als je dat ook hebt schroef de helderheid ff omhoog.

EDIT

Heb ff een groen lampje er in gehangen zie foto 4.
Ondertussen een fancontroller andere fans en rood groen of oranje met CCFL mogelijk. Foto's wil ik wel aanpassen als iemand daar behoefte aan heeft.

Heb jij ook een NZXT Lexa Blackline?

Hebben jullie het dan over de blackline of die alluminuim lexa? Mijn 8800GTS (g92) heeft zeker 5cm ruimte voor z'n sli plug er in te steken. Aangezien de HD bay gedraaid zit, zitten er ook verder geen stekketjes in de weg.

Over de geluidssterkte tja heb helaas gee dB meter maar ik kan 'm echt niet luid noemen. Er zijn op youtube wel van zo'n case review fimpjes te vinden als je dan een antec 900 op low naast een lexa houd is de antec luider (zelfde reviewer overigens).
Leuke review echter mn ervaring met deze kast is dat hij er leuk uit ziet echter stil is hij niet met de standaard meegeleverde fans.En qua graka is hij niet erg ruim meer, ik heb een HD2900 gehad die paste maar net maar nu met mn 3870x2 is het wel heel krap deze is erg lastig er in en er uit te halen.

Maar voor de rest idd een mooie kast maar is niet erg ruim van binnen.
Grafische kaart past idd maar net, maar dan heb ik het ook over een 8800GTX van 100m. breed.

Verder een nette review!