XFX 8800 GS XXX Alpha Dog Review

Anoniem: 126655
29 april 2008, laatste update op 30 april 2008, 1.527 views

XFX 8800 GS XXX Alpha Dog

Ik heb deze kaart gekocht bij alternate voor 99 euro. XFX 8800GS XXX 680M Verwachte er gezien de prijs niet al te veel van en dan kan het alleen maar meevallen en dat deed het zeker.
Onder 3dmark 06 een score van ruim boven de 10.000 en dat zonder overclock.
Met een resolutie van : 1280 x 1024
e6750 cpu en 2 gb geheugen op 800 mhz ( ddr2 )
Onder 3dmark05 een score van ruim 16.000 punten ( zie foto voor details )
De bekende donkere uitvoering van xfx. Ik vind het een mooie vormgeving voor zijn prijs klasse.
Niet zo mooi als een 7900 gtx maar wel een stuk sneller.
Heb er Crysis mee gespeeld op medium en geen problemen geconstateerd.
Memory Clock: 1.6 GHz
Dual Link DVI - Supporting digital output up to 2560x1600:
Clock...

Pluspunten

• Lage prijs met toch relatief goede prestaties. Mooie vormgeving voor zijn prijsklasse. 2 jaar garantie via xfx. Hoge 3dmark06 score voor minder dan100 euro. Laag stroom verbruik. ( nog geen 100 watt )

Minpunten

• Niet de stilste kaart maar zeker geen herrie monster. Relatief weinig geheugen, dit gaat problemen opleveren bij toekomstige games die meer eisen stellen.

Onder 3dmark 06 een score van ruim boven de 10.000 en dat zonder overclock.

Met een resolutie van : 1280 x 1024

e6750 cpu en 2 gb geheugen op 800 mhz ( ddr2 )

Onder 3dmark05 een score van ruim 16.000 punten ( zie foto voor details )

Niet zo mooi als een 7900 gtx maar wel een stuk sneller.

Heb er Crysis mee gespeeld op medium en geen problemen geconstateerd.

Memory Clock: 1.6 GHz
Dual Link DVI - Supporting digital output up to 2560x1600:
Clock rate: 680 MHz
Chipset: GeForce 8800 GS
Memory: 384 MB DDR3
Bus Type: PCI-E 2.0
Memory Bus: 192-bit
Gefabriceerd op 65 nm

Bij overclockbaarheid heb ik niets ingevuld. De kaart is standaard al overclocked en ik denk dat het weinig zin heeft verder te overclocken met dit model.
Ook niet gemod.

Heb jij ook een XFX 8800 GS XXX Alpha Dog?

Kort maar krachtige review. Ik denk dat je met deze koop geen buil zult vallen. De prestaties vallen mij ook heel erg mee. Een leuke kaart waarbij je van het geheugen m.i. geen probleem moet maken. Doet het tekort aan geheugen zich voor, dan up-grade je en verkoop je deze kaart met relatief weinig "gebruikskosten".

Veel plezierige uurtjes ermee... :)
Anoniem: 126655 @Pjerry29 april 2008 14:22
Dank je Pjerry. Dat is ook mijn doel. Ik had vorig jaar bij de aankondiging van de 9800 kaarten alvast mijn 7900 GTX verkocht ( nog voor een hele leuke prijs ) Ondertussen een reserve kaart gebruikt. Namelijk een 5900 :D. Geloof het of niet maar daar kan je ook nog ET Quake Wars mee spelen. De prestaties van de 9800 t.o.v. de beloftes / speculaties vind ik erg tegen vallen. Daarom heb ik deze budget kaart gekocht om even de tijd uit te zitten tot de volgende generatie. Dan koop ik wel weer een high end kaart. En ik moet zeggen dat de prestaties me behoorlijk meevallen van de 8800 GS. Hij is iig vlotter, compacter dan een 7900 GTX / GTO. Wat ik begrepen hebt laat hij zelfs de 8800 gts met 320 mb vaak achter zich.
Niet de stilste kaart maar zeker geen herrie monster.

Heb deze kaart ook ( wel gekocht voor €89 bij Alternate hier in belgië 10km verderop ) en ik vind och wel dat het een stofzuiger is. Ik had hiervoor een 1950gt en die zijn ventilator kon je regelen maar ik vind toch dat Xfx hieraan iets moet doen. Kaart levert wel goede prestaties. :D