nadat mijn vorige muis niet wou doen wat ik wou, en eindigde tegen de muur nadat hij er tijdens een gamesessie mee ophield.
Nu had ik dus een nieuwe muis nodig, een ding was zeker..hij moest draadloos zijn. dan zijn ze sowieso al wat duurder, vele webshops doorzocht, maar kon geen goeie vinden.
Ten einde raad in de auto gesprongen en naar de dichtstbijzijnde Media markt gereden, na een rondje te hebben gelopen gaan kijken bij de muizen. Daar zag ik een paar muizen, de Logitech G700 en de G9.
Beide hadden veelbelovende prestaties
-5600 DPI
-Draadloos
-1000x per seconde mapping mogelijk
-lange accuduur
De G9 was een grote muis, echt een blok. Alleen vond ik hem qua uiterlijk erg tegenvallen, ook zaten er gewichten in, zo kon je de muis verzwaren. Deze waren te verwijderen, maar dan was de muis merkbaar zwaarder aan de voorkant en beweegt daardoor lastig.
de G7 was een iets kleinere muis, wel groter dan de gemiddelde muis. Het eerste wat mij opviel was hoe hij in de hand lag. als gegoten, het gewicht ligt fijn achter in de muis waardoor je de voorkant goed enkele centimeters kan verplaatsen voor die perfecte Headshot
algemeen
na hem nu bijna een jaar in bezit te hebben heeft hij echt geleden, hij is echt veel gebruikt met vele uren aan gamen en gigantisch geweld van klikken op die knopjes. Toch is hij nog in nieuwstaat en gaat hij nogsteeds enorm lang mee op de batterij. Hij gaat zeker een week mee (uitzetten als je hem niet gebruikt werkt 200%!)
de USB ontvanger is klein, echt klein. Hij valt bijna niet op in de zijkant van mijn laptop. Het is gewoon een bluetooth ontvanger maar werkt echter perfect, hij heeft van een flinke ruimte nogsteeds prima verbinding.
ergonomie & features
Logitech heeft hier goed over nagedacht, de knoppen zitten allemaal goed uitgelijnd en zijn ook gewoon snel te bereiken zonder te spieken. Sommige knopjes hebben ribbeltjes of randjes zodat je blindelings kunt voelen welk knopje je vasthoud. Great!
in totaal heb je 7+2 instelbare knoppen, die +2 is voor het scrolwiel. Daarmee kun je gewoon scrollen hoor!

maar je kan het wieltje ook naar link en naar recht klikken. Een andere manier van wapens wisselen dus, en dit is een favoriet geworden. Zo kun je accuraat wapens wisselen en het scrollwieltje gebruiken voor First-aid of interactie.
Dan heeft hij 4 knoppen aan de zijkant, deze zijn volledig instelbaar. Mits je de software van Logitech hebt geinstaleerd. anders doen alleen de onderste 2 het. Deze zijn ook binnen windows perfect te gebruiken, zo kun je ermee goed internetten en met 1 knop op de knop terug gaan naar de vorige pagina.
ook is er aan de zijkanten wat ruw materiaal gebruik gemaakt, dit geeft een goeie grip. Zodat hij niet uit je handen glibbert.
Drivers en software ondersteuning
de muis werkt gewoon als een normale muis, plug hem in en hij werkt. wil je instellingen aanpassen kan dit via de software die Logitech levert via hun website.Het programma setpoint steekt goed in elkaar en is gewoon overzichtelijk, geen poespas, puur functionaliteit
zodra je Setpoint hebt geïnstaleerd kun je écht gebruik maken van je muis, zo kun je de DPI dan veranderen, hoeveel hij gegevens verstuurd per seconde en de gevoeligheid. je kan ook profielen instellen, zelf heb ik er 2..een zuinige met mapping op 50..voor internetten ect. en de game mode met de volle bak. Zo kun je de batterij ontzien tijdens normaal gebruik want een computer word ook voor andere dingen gebruikt.