Nadat ik me HTC Desire (TyTn II ) al vanaf de launch date heb gehad was ik in het begin van het jaar opzoek naar een nieuwe telefoon. En de geruchten gingen dat de Nexus 4 in Januari leverbaar zouden worden in Nederland. Maar helaas alleen via grijze import. Dus ik heb hem via de Saturn in Duitsland aangeschaft.
Maar nu over de telefoon zelf:
Waar ik met me TyTnII soms maar net bereik had heb ik nu toch wel vaker 2 streepjes. Wat weer resulteert in snellere data overdracht want bellen doe ik echt heel weinig met me telefoon

De grote van de telefoon vind ik toch eigenlijk net iets te groot om in elke broek lekker te zitten. Hij is ook een volle inch groter dan me vorige ook al zijn de randen natuurlijk wel kleiner geworden

Om niet in herhaling te vallen met andere reviews ga ik het nu wat meer over het Qi laden hebben.
Ik gebruik zelf voor het draadloos laden de volgende lader: Panasonic Qi Charging Pad QE-TM101-K voordeel van deze lader is dat je een groot vak hebt waar je hem op kunt leggen zonder dat je je zorgen moet maken of deze er wel goed op ligt want het laadelement zoek je telefoon namelijk op
En dat gaat echt snel. Snel is, je telefoon ligt er nog geen seconde op en je ziet het laad element al direct naar je telefoon bewegen (blauw led indicatie)
De lader laad je telefoon naar 100% en gaat daarna weer in rust stand. Nu weet ik niet of dat Nexus gerelateerd is of dat dit ook met andere laders het geval is

Komt je telefoon voor onder de 90% dan gaat hij weer opnieuw laden. Zou het liefst het anders zien maar ik kan er ook geen instellingen voor vinden. Het verschil in laad tijd vind ik overigens minimaal. Precieze laad tijden heb ik niet maar de keren dat ik het in de gaten heb gehouden is dat er minder dan 10% verschil in tijd in zit.
De wifi verbinding.
Ondanks dat ik alle instellingen van besparingen uit heb staan, gaat de telefoon toch van het wifi netwerk af (ondanks dat deze elke 15 seconden een ping ontvangt). En hiervoor heb ik nog geen oplossing gevonden. Voor mij zelf is dit wel mega irritant omdat me domotica systeem de aanwezigheid van me telefoon monitort en daaraan acties verbind.
Op het moment dat ik me telefoon van de Qi lader haal krijg ik ook direct een mail dat me telefoon weer bereikbaar is. Het lijkt overigens niet aan de lader te liggen want het gebeurt ook weer niet elke nacht en als het 's nachts gebeurd is het ook weer niet op een vast tijdstip
Ik hoop op dit punt me review wat te kunnen aanpassen met een oplossing voor dit probleem.