ASUS Transformer Pad 300T WiFi 16GB Zwart Review

16 februari 2013, laatste update op 20 april 2014, 5.769 views Rapporteer

Inleiding:
Ik heb deze tablet zonder dock in december gekocht toen hij in de aanbieding was (75 euro korting bij de saturn) ik had eerst al een arnova 10b g3, maar die was al snel kapot. En toen, die week nog kwam er een tabletactie.
Ps. Het kan dat er veel spellingsfouten zijn, want de review is getypt op mijn tablet zonder dock
De doos
Dit zit er in:
• een asus tf300t
• een netstroom naar usb adapter
• usb kabel
• een doekje om het scherm te reinigen
Design
Het is een mooi strak design, en het Asus-logo staat linksboven van het scherm. De speaker zit aan de achterkant. Als je hem plat op een tafel legt, hoor je wel dat het geluid gedempt wordt. het geluid is overigens wel luid.
Camera:
Er zit een 8mp...

Pluspunten

• Accu
  • Mooi design
  • Snelheid
  • Hdmi
  • Sd kaart lezer

Minpunten

• Gewicht

Inleiding:

• usb kabel
• een doekje om het scherm te reinigen

Design

Camera:

Er zit een 8mp camera op de achterkant en op de voorkant zit een 1.2 mp camera. De camera op de achterkant is niet echt goed. Hij maakt vaak foto's waarbij je alleen maar groen ziet (sinds de laatste update gebeurt dit niet meer). De frontcamera is goed om te videobellen, en zit naar mijn mening goede plek (bovenin, als je hem horizontaal vasthoudt). Bij goedkopere tablets heb je wel eens een frontcamera in de hoek. de camera kan filmen in 1080p alleen de kwaliteit is niet heel goed.

Ergonomie:

De asus tf300t is 10,2 mm dik. Dat is wel wat dikker dan high-end tablets, maar in de praktijk heb je er geen last van. Je kan hem niet lang vasthouden met een hand, want de tablet weegt 635 gram. dat is ook wat zwaarder dan high-end tablets, maar deze heeft me ook maar 270 euro gekost. hij is wel lichter dan bijvoorbeeld de ipad 3 en 4.

Snelheid:

Er zit een quadcore tegra 3 in, die geklokt is op 1,3 ghz. De tegra 3 heeft 4 cortex a9 cores en een extra energiebesparende core. In de praktijk is hij snel genoeg om alles vloeiend te laten lopen.

Bouwkwaliteit:

Asus heeft gekozen voor een plastic behuizing en aan de achterkant zit het ronde geribbelde patroon zoals je wel kunt verwachten van Asus. Als je op de achterkant drukt voel je wel dat die een beetje indeukt. De tablet ligt goed in de hand. De tablet is wel een beetje te buigen en dan komen er vlekken op het scherm. Dit is niet heel erg.

Accuduur:

De accu is wel goed. Met wifi aan doet hij het ongeveer 6 uur. Videokijken kan wel 10 uur als je de wifi uitzet en het scherm op het minst helder zet. Hij laadt op zich nog best wel snel op. In 2,5 uur is hij helemaal opgeladen. er zijn 3 modussen, energiebesparingsmodus, gebalanceerde modus en de prestatiemodus. de energiebesparingsmodus werkt goed

Gamen:

Gamen kan heel goed met deze tablet. Hij hapert (bijna) nooit. Ik heb hem alleen kunnen laten haperen met GTA San Andreas op de hoogste settings. Er zijn veel games beschikbaar in de play store. Ik kon sommige apps niet downloaden omdat het filterniveau niet goed was, maar dat was snel opgelost.

Scherm

Het scherm is een 10,1 inch IPS LCD met een resolutie van 1200x800. Tekst is goed leesbaar en de kijkhoeken zijn goed. De maximale helderheid is niet heel hoog en is voor buitengebruik te donker. Maar binnen heb je daar geen last van. Een backlight bleeding schijnt bij deze tablet een groot probleem te zijn alleen ik heb daar gelukkig geen last van. Het scherm reageert goed op aanrakingen en ook touchscreen stylussen reageren goed. Soms geeft de tablet aan dat ik het scherm aanraak terwijl mijn vinger er ongeveer 1 cm boven is. Ik vind dit niet erg omdat het gelukkig niet zo vaak gebeurt.

Wifi

Het wifi bereik is goed. de wifi op de tablet is snel en heeft op sommige plekken wel wifi waar mijn telefoon dat niet heeft (sony xperia l)

software

toen ik deze tablet kocht had de tablet android 4.0.3. Inmiddels heeft hij android 4.2.1. Bij deze android versie is het mogelijk om meerdere gebruikersaccounts in te stellen. Dit werkt goed alleen ik maak er geen gebruik van. Gelukkig heeft asus niet zo een uitgebreide skin als bijvoorbeeld samsung. Het is ongeveer stock android op de asus apps en de widgets na. je hebt de keuze om de launcher van android 4.1 of 4.2 te gebruiken. dit vind ik goed van asus dat ze dit hebben gedaan.

De asus tf300t is de perfecte tablet voor mensen die voor weinig geld een goede tablet willen. Zeker een aanrader.

Heb jij ook een ASUS Transformer Pad 300T WiFi 16GB Zwart?

"Minpunten: Geen USB"?
De tablet heeft inderdaad USB-voedingskabel en aangesloten op de computer wordt erkend als "Asus Transformer Pad TF300T".
Pluspunten:
Micro-SD kaartlezer
De micro-HDMI werkt prima op TV (met een micro-HDMI adapter).

[Reactie gewijzigd door R777 op 23 juli 2024 13:03]

Wat foto's van de tablet hadden net even wat meer toegevoegd denk ik. Verder ben ik het met je eens, een prima tablet voor die prijs! Getypt vanaf een Asus Tf300t.
Edit: hij mag dan wel geen usb hebben, maar je kunt hem aan de pc hangen via de oplader, en voor een los toetsenbord is dat dock beschikbaar. +puntje: Hdmi

[Reactie gewijzigd door NLBUURMAN op 23 juli 2024 13:03]

klopt dit is een prima tablet en ik gebruik deze nu ook met plezier.

Wel even wat ruiger dan normaal even mee omgesprongen in het begin om te zien of deze ook last had van het bekende transformer schermen probleem. Geen zin om daar later achter te komen.