Op zich is het wel een goede review maar er kan nog wel wat meer tekst bij.
Als je een multimeter hebt kun je bijvoorbeeld de voeding in Idle en Stress meten en kijken of er een groot verschil in zit.
En je zegt bij negatieve punten 75 euro blijft veel, maar dan vraag ik me af waarom je zo'n zware voeding hebt gekocht voor deze relatief lichte PC.
Een goede voeding van 400 Watt is meer dan voldoende voor deze PC en als je er nog een 8800GT bij wilt drukken is een 450 Watt voeding echt wel genoeg.
Neem nu de E8400 deze heeft een TDP van 65 Watt.
Een 8800GT verbruikt maximaal ongeveer 100 Watt.
Een HD en DVD brander verbruiken samen ongeveer nog 25 Watt.
En dan nog ongeveer 50 Watt voor overige onderdelen.
Komt neer op 240 Watt, dit moet overigens wel door de 12 Voltlijn geleverd worden.
En 240 Watt is maar 20 ampere, een voeding met 20 ampere op de 12 voltlijn had al voldaan.
En als je er later nog een tweede 8800GT bij wilde stoppen komt er 100 Watt bij de 240 Watt en dat is samen 340 Watt wat dan weer ongeveer 28 ampere is.
Een voeding die dus 28 ampere op de 12 voltlijnen kan leveren had genoeg geweest en een voeding van een A-merk van ongeveer 450 Watt zou dit al kunnen.
Ik lees trouwens net in de
specs van de voeding dat deze 516 Watt kan leveren op de 12 voltlijnen. Dan kun je bijna vier 8800GT's aanhangen zonder dat de voeding overbelast raakt.
Ik zeg dit overigens, omdat er heel veel mensen zijn die een veel te zware voeding kopen en dit alleen maar veel geld kost en je schiet er niks mee op.

Hoe graag fabrikanten en winkels je ook de duurste uit het assortiment willen verkopen het is allemaal zwaar overdreven voor de meeste mensen.
En voor anderen die ook willen weten wat voor voeding ze willen kijk dan even in
Welke voeding heb ik nodig? Deel 19.
[Reactie gewijzigd door -The_Mask- op 24 juli 2024 09:26]