Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties 11,6" (1366x768), 500GB (hdd) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Asus VivoBook X202E-CT009H Review

+2
kapjamie 5 februari 2013, laatste update op 2 mei 2013, 10.871 views

Asus VivoBook X202E-CT009H

Pluspunten

  • multitouch werkt zeer goed
  • vlotte laptop (misschien later een SSD erin)
  • compact
  • groot touchpad
  • toetsenbord

Minpunten

  • Bloatware van ASUS o.a. vervelende powerskin, verdwenen na schone installatie
  • geen DVD brander maar dat wist ik van tevoren en deze gebruik ik nooit, ik ben meer van de ISO's
  • BSOD (unaccessable boot device) Laptop verstuurd RMA

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Beste Tweakers,

Ik ben misschien niet zo goed in een review schrijven, maar toch ga ik het proberen ;) Ik hoop dat jullie er iets van opsteken en er iets aan hebben. Misschien is het voor jullie ook een overweging om de Asus VivoBook te kopen!


| Asus VivoBook X202E-CT009H | NIEUWS & UPDATES|
UPDATE | 2-5-2013 21.19
# Samsung 840 Basis (geen PRO) SSD 120GB
# Foto geplaatst
# Verkorte uitleg Bootable USB device met Windows 8
# Download link

UPDATE | 22-4-2013 22.19
# RMA harde schijf defect

UPDATE | 22-4-2013 22.19
# RMA
# Algemene beoordeling aangepast naar 4 sterren i.p.v. (wegens RMA laptop)
# Warmte- en geluidsproductie aangepast naar 3 sterren i.p.v. 4 (laptop produceert toch meer geluid, en is soms hinderlijk)
UPDATE: Warmte- en geluidsproductie aangepast naar 4 sterren, sinds BIOS update 208

UPDATE | 5-2-2013 19.35
# tekst bijgewerkt TOUCHSCREEN met WINDOWS 8

UPDATE | 5-2-2013 16.09
# accu test idle 3,5 uur score @ kopje accuduur

UPDATE | 4-2-2013 21.20
# Youtube filmpje online Geluidscheck met X202E en Philips Fidelio AS111 (connected with Bluetooth) @ Audio/geluidsweergave
# 3 foto's (onderkant laptop/laptop doos/laptop&accessoires) toegevoegd @ kop Introductie
# tekst toegevoegd @ Introductie

UPDATE | 4-2-2013 16.07
# Onderwerp Applicaties uitgebreid met tekst
# Overgestapt naar Windows 8 PRO
# nieuw onderwerp toegevoegd "Nog in de planning"
# Accu duur aangepast

UPDATE | 1-2-2013 18.18
# Review opgeschoond
# foto gallerij verwijderd (overbodig)

UPDATE | 1-2-2013 12.59
# MULTIMEDIA & GAMES
# WIFI TEST
# FOTO's toegevoegd

=====================================================================
BEGIN REVIEW

| Asus VivoBook X202E-CT009H | Samsung 840 Basis (geen PRO) SSD 120GB|

Sinds vandaag heb ik mijn nieuwe Samsung 840 120GB SSD geplaatst in mijn laptop. Ging eigenlijk vrij makkelijk. Op Youtube heb ik van te voren al gekeken hoe ik het onder paneel van de laptop kon losmaken, zodat ik het niet kon slopen :P. Onder de laptop zitten 9 schroeven. 4 kleine, 4 grote, en 1 nog wat langer die in het midden geschroefd moet zitten. Zodra je deze schroeven er uit heb gehaald moet de onderkant nog los geklikt worden. Dit kun je met behulp van een oud pasje doen (studentenpas bijvoorbeeld).

Je begint boven aan bij het scherm (als de laptop is omgedraaid) dan probeer je het voorzichtig los te klikken. Misschien beetje slechte uitleg maar het wijst zichzelf wel uit. Als je gewoon alles voorzichtig los schroeft en los klikt komt alles goed.

Zodra dit gebeurd is kan de harde schijf losgemaakt worden. Dit is weer met behulp van 3 schroeven. Dan schuif je de harde schijf naar links toe. Zodat de SATA en Voedingsaansluiting loskomen van het moederbord. Dan plaats je de nieuwe SSD schijf. LET OP! De SSD mag niet dikker zijn als 7MM!. Ook haal je de bracket los van de oude HDD. En monteer je aan de SSD met 4 schroeven.

Zodra je alles gemonteerd en weer vastgeschroefd hebt kun je beginnen met het installeren van een besturingssysteem. In dit geval kies ik gewoon weer voor Windows 8 PRO 64 Bits.

Benodigdheden:
- USB-stick van Minimaal 8 GB
- ISO van Windows 7 of 8
- Software (zie onderstaande link)
- bootsect bestand vanaf de ISO die naar deze locatie geplaatst moet worden ---> "C:\Users\username\AppData\Local\Apps\Windows 7 USB DVD Download Tool"

*Zorg ervoor dat je de "Verborgen items" aangevinkt heb staan.

Zie afbeelding
http://www.imgdumper.nl/uploads6/5182bcfc3c031/5182bcfc39536-tweakers.thumb.jpg

Klik hier om een Bootable USB device te maken.

Installeer deze software op je computer. De rest wijst zichzelf uit.

Vervolgens na de installatie, gaan we het ISO bestandje op de USB-stick zetten.

Zie hieronder nog een verkorte handleiding:

Handleiding - Bootable USB device
http://theadminsguide.net...soft-windows-os/#more-301

Krijg je een foutmelding na installeren van de ISO? Zie hieronder de mogelijke oplossing.

Je krijgt deze foutmelding omdat je van een 64-bits bootable USB naar een 32-bits besturingssysteem wilt maken. Deze tool maakt gebruik van een bootsect.exe bestand, om het USB apparaat bootable te maken. Wat je moet doen is het juiste Windows 7 32-bits ISO bestand een bootsect.exe te kopiŰren naar deze locatie "C:\Users\username\AppData\Local\Apps\Windows 7 USB DVD Download Tool". Zodra je klaar bent kan er opgestart worden vanaf de USB stick. Gefeliciteerd!

Ik hoop dat ik jullie voldoende heb kunnen helpen, voor vragen ask me!


| Asus VivoBook X202E-CT009H | LAPTOP RMA |

Sinds een aantal weken freezed mijn laptop, en loop hij vast. Dan moet ik mijn laptop opnieuw opstarten om zo weer verder met mijn werk te gaan. Heel vervelend uiteraard. Laptop is ook erg traag en hapert. Op een gegeven moment kreeg ik ook BSOD in het beeld met daarin een melding "Unaccesable boot device". Dat is dus foute boel, waarschijnlijk is mijn harde schijf kapot. Heel jammer dus dat ik na 2,5 maand ongeveer een defecte laptop in handen heb.

Ik heb de laptop teruggestuurd naar de winkel Paradigit in Breda. Hun nemen mijn laptop in behandeling en is nu ongeveer terecht gekomen bij de reparatie afdeling. Dit kan 2-6 weken duren. Meer informatie volgt. Helaas kan ik niet meer informatie verstrekken, omdat ik niet op de hoogte wordt gehouden van de status van de laptop geeft Paradigit aan. Ik hoop niet dat dit al te lang gaat duren. Had namelijk zelf in 1 uur een harde schijf kunnen plaatsen met daarop een OS. Maar goed, positief blijven en hopelijk wordt mijn laptop goed gerepareerd.

Overigens als mijn laptop helemaal goed functioneert met harde schijf, haal ik een SSD (wss Samsung 840 PRO, nog even geduld want SSD prijzen dalen nog steeds een beetje) en plaats ik deze in de laptop. Hiernaast bewaar ik dan de origineel harde schijf van ASUS, zodat als er weer een probleem optreedt met mijn laptop ik hem origineel kan terugsturen, om problemen te voorkomen.

UPDATE 30-4-2013
Ik heb een mail ontvangen van de Paradigit Winkel in Breda. De laptop was gerepareerd en ze hebben uiteraard een Windows 8 besturingssysteem op mijn laptop ge´nstalleerd. Dit was op 19-4-2013, dus heeft opzich niet heel lang geduurd. De medewerker gaf zelfs aan dat het 2-6 weken ging duren. Geen verkeerde services van Paradigit.

In de tussentijd dat de laptop weg was wilde ik graag de status weten van de laptop maar helaas konden ze deze gegevens niet aan mijn doorgeven, dit mocht op een of andere manier niet.

De laptop had ik inmiddels in de auto aangedaan en moest even doorgeklikt worden.

Na aantal dagen spelen en uitproberen, merkte ik al snel op dat de laptop ontzettend warm werd. Tussen de 80 en zelf 91 graden! Dit leek mij niet goed en heb een mail verstuurd naar Paradigit. Inmiddels denk k dat het probleem is verholpen na een nieuwe BIOS update 208, nadat de laptop gerepareerd was stond er BIOS update 207 op.

Sinds de 207 update merkte ik niet alleen het warmte probleem op, maar laptop werd ook ontzettend traag nadat de processor 90 graden was. Ik kon amper nog programma's openen. Hoe hebben jullie dit ervaren?

Wat wel verbeterd is na de BIOS update is het geluid van de ventilator dat hoor je nu nauwelijks. Maar warmte probleem is natuurlijk ook niet helemaal juist.

Al met al wil ik jullie vertellen dat dit nog een goede laptop is voor relatief weinig geld. Ik ben er erg blij mee, probeer jullie laptop ook te updaten met de BIOS 208 update. Kijken of dit ook verbetering geeft. Overigens ben ik niet aansprakelijk voor het verkeerd flashen van de update. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende batterijspanning heb, en de adapter in je laptop plugt. Als je de handleiding op de ASUS website goed volgt, kan er bijna niets misgaan.

| Asus VivoBook X202E-CT009H | INTRODUCTIE |

Ik heb de laptop gekocht bij Paradigit in Roosendaal. Toevallig ging dit filiaal sluiten en dacht ik ga eens een kijkje nemen in de winkel. Er werden ontzettend veel kortingen op alle producten gegeven. Laptops, tablets, muizen, toetsenborden en overige randapparatuur. Kortingen liepen wel op van 10% tot 70%. Na 1 week zou het filiaal definitief gaan sluiten.

De kortingen gingen als volgt:

1e dag - 10%
2e dag - 20%
3e dag - 30%
4e dag - 40%
5e dag - 50%
6e dag - 60%
7e dag - 70%

Ik kwam toevallig op de derde dag aan. En ik dacht ik kan misschien wel tot morgen wachten, maar dan zou er een grote kans zijn dat de laptop weg is.

Ik was al een tijdje opzoek naar een goede laptop die lekker compact is en makkelijk mee te nemen is voor onderweg en school. Asus VivoBook viel mij dus al gelijk op. Toevallig hadden ze in de winkel deze nog beschikbaar. En de medewerker van Paradigit heeft de korting berekent van de laptop.

Het kwam neer op een klein prijskaartje van 384,-. Ik was best verbaasd dat dit zomaar kon, ik direct mijn pa bellen of ik hem mee kon nemen! Ook ben ik over een week jarig dus dat kwam mooi uit, want ik wilde namelijk een laptop hebben voor mijn b-day! Normaal gesproken is de laptop tussen de 530 - 580 in de prijsvergelijking te zien van Hardware.info en Tweakers.net. Ik heb bij de laptop gelijk een muis en een notebook tas uitgezocht, want deze zou ik ook krijgen van mijn verjaardag.

http://www.imgdumper.nl/uploads6/511015fe2b9cf/511015fdb5cd3-IMAG0275.thumb.jpg

De onderkant van de laptop ziet er strak uit net als de bovenkant. Afwerking heeft ASUS goed voor elkaar gekregen. Mooie ronde afwerkingen. Alleen ze hadden misschien de koeling beter op een andere plaats kunnen verwerken, voor de warmte afvoer. Voor de rest Chapeau!!!

http://www.imgdumper.nl/uploads6/511016e886438/511016e7f26ca-2013-01-31_21.34.47.thumb.jpg

De muis is een Logitech M705 geworden. En een mooie Notebook tas van het merk Targus. Waarbij ik ook nog eens makkelijk een 2,5 inch harde schijf weg kan stoppen en dan heb ik nog een vak over voor de Logitech M705 muis.

http://www.imgdumper.nl/uploads6/511016318b6c4/511016311aa28-IMAG0293.thumb.jpg

Nu denken jullie vast die krijg van alles maar ik heb uiteraard zelf moeten bijleggen voor de laptop.

Vanaf nu begint mijn review over de ASUS VIVOBOOK X202E-CT009H!!!

| Asus VivoBook X202E-CT009H | SPECIFICATIES |
Hieronder even een lijstje over de specificaties van de laptop.

Merk en uitvoering
Merk: Asus
Serie: VivoBook
Uitvoering: Asus Vivobook X202E-CT009H

Scherm en videokaart
Schermdiagonaal: 11,6”
Resolutie: 1366x768
Videokaart: Intel HD Graphics HD4000

Technische Specificaties
CPU: Intel Core i3 3217U
Snelheid: 1,8GHz
Moederbordchipset: Intel Mobile HM76; SATA III (mogelijkheid voor SSD)

Touchscreen scherm
Techniek: Capacitief
Multitoch: Ja, 10 vingers

Zoals je ziet zijn de vette vingers al op het scherm te bekennen.

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ad90bbad9b/510ad90b4474e-IMAG0301.thumb.jpg

Opslag
Harde schijf: 500GB 5400RPM, eventueel te vervangen voor een SSD

Asus heeft gebruik gemaakt van een SATA II harde schijf, ik vindt dit best raar dat ze niet gewoon een schijf hebben geplaatst met een SATA III aansluiting. Vandaar dat de hdd in de Windows 8 test ook het langzaamst is. Ik zit er over te denken om een SSD te halen.

Input/output
1x VGA (rechts)
1x HDMI (links)
2x USB 2.0 (1 links/1 rechts)
1x USB 3.0 (links)
1x Ethernet 100Mpbs (links)
1x WLAN 802.11n, 802.11b, 802.11g
1x 3G voor Simkaart (bij de accu)
Bluetooth 4.0

Laptop aansluitingen - Rechts
SD kaart lezer, Microfoon/headphone, USB 2.0, VGA aansluiting voor beeld.
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ad8a288df9/510ad8a21ac54-IMAG0306.thumb.jpg

Laptop aansluitingen - Links
Netwerk aansluiting, HDMI, USB 3.0, USB 2.0, keningston slot, en AC (stroom) die net niet op de afbeelding staat.
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ad9cca5734/510ad9cc1acb6-2013-01-31_21.33.48.thumb.jpg

Accu
2Cells 5136 mAh 38 WHRS Polymer Batterij

Extra
# 2 –in-1 Cardreader SD/SDHC/SDXC/MMC (rechts)
# Microfoon/audio aansluiting (rechts)
# HD Webcam
# Audio SonicMaster (verbeterde geluidskwaliteit)
# ASUS WeStorage 3 jaar lang 32GB opslagruimte
# Adapter van Asus lekker compact

Afmetingen en gewicht
Hoogte - 21,9mm
Lengte - 200mm
Breedte - 303mm
Gewicht - 1,3kg

Garantie
Ja, 2 jaar pickup & return garantie
1 jarig batterij pack garantie


| Asus VivoBook X202E-CT009H | APPLICATIES|

Op mijn Asus VivoBook gebruik ik de volgende programma's/applicaties:

- Google Chrome; Altijd zo snel als een trein.
- Internet Explorer; Werkt bijzonder goed moet ik zeggen vooral als je in fullscreen afspeelt. Touch werk echt heel fijn. Het in en uitzoomen werkt net als mijn mobiel of bijvoorbeeld een Ipad. Lekker soepel en geen gehaper.
- Spotnet
- Microsoft Office 2013; Word, Powerpoint, Excel, Acces, Publisher, Outlook. Dit Office pakket komt goed tot zijn recht in combinatie met Windows 8. De programma's worden lekker vlot geopend. Ook heb ik geen last van het slepen van afbeeldingen dit gaat vrijwel vlekkenloos.
- Winamp
- Skype
- Winrar
- VLC media player; films afspelen gaat erg goed met deze laptop. Ondertussen kan ik met mijn touchpad onder het toetsenbord nog makkelijk switchen door applicaties heen.
- Teamviewer 8
- Spotify
- Picasa 3
- Avast
- Dropbox; altijd handig voor school of werk, je bestanden centraal opslaan, zodat je op je mobiel, desktop en laptop altijd bij je bestanden kunt!
- DEAMON Tools Lite
- Malwarebytes

Op de achtergrond bij mij draait een vervelend programma van ASUS. Namelijk een of andere powerskin. Ik kan deze ook niet wegklikken, want dan staat er dat "powerskin mag niet afgesloten worden". Weten jullie wat dit inhoudt? Vervelendste vind ik nog dat ik powerskin net zie onder mijn Taakbalk van Windows. Als ik hem niet had gezien had het mij niet eens uitgemaakt of hij wel op de achtergrond draaide of niet.

Eventueel weten jullie of dit programmaatje verwijderd kan worden of weggehaald kan worden achter mijn Taakbalk.


Ik ben overgestapt van Windows 8 Home Edition naar Windows 8 PRO. Na deze installatie heb ik geen last meer van powerskin, dit zal wel typische software zijn van ASUS. Totaal ben ik geen fan van voor ge´nstalleerde programma's (bloatware) van ASUS. Vandaar dat ik mijn systeem een upgrade heb gegeven naar Windows 8 PRO met een legale serial uiteraard. Nu heb ik heel mijn laptop naar mijn wensen ingericht en weet ik zeker dat er geen troep op staat.

Zie afbeeldingen
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ada579bb4d/510ada57254d7-IMAG0314.thumb.jpg

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ada8e71c67/510ada8dec956-IMAG0315.thumb.jpg

Binnenkort ga ik een aantal benchmarks uitvoeren van een aantal spellen. Kijken of je met deze laptop redelijk uit de voeten kan met een pottje raggen!


| Asus VivoBook X202E-CT009H | Audio/geluidsweergave |

Onder(schuin) op de laptop zitten twee speakers ingebouwd. Om precies te zijn ŔŔn aan de linkerkant ŔŔn aan de rechterkant. Deze zitten precies schuin zodat het geluid van de zijkanten af komt. Ik was eerst bang wanneer je de laptop neer zou zetten dat het geluid zou dempen maar dat is niet het geval.

Over de speakers valt niet te twisten, hier komt toch een aardig geluidje uit. En op zijn hardste volume klinkt het goed. Uiteraard niet beter als normale speakers, maar het is goed te doen. Vooral als je even een filmpje wilt laten zien aan je familie of vrienden.

In een andere review heb ik gelezen dat de VIA driver die al voor ge´nstalleerd was door ASUS voor mindere geluidskwaliteit zorgde. Ik heb dit ook zelf ervaren met mijn oordopjes (Bose In ear - Stay tips). De house nummers die ik luisteren konden alleen maar doffe bassen produceren. Nadat ik de Realtek driver (zie link) heb ge´nstalleerd is het een stuk verbeterd! Bedankt voor de tip overigens!

Youtube filmpje online Geluidscheck met X202E en Philips Fidelio AS111 (connected with Bluetooth)

Hieronder laat ik een filmpje zien over de geluidskwaliteit en het verbinden van Bleutooth.
X202E & Fidelio AS111

Zo te horen is de bluetooth verbinding lekker stabiel, ook het geluid is zeer helder. Ik weet dat de Philips Fidelio AS111 niks te maken heeft met deze review, maar toch wilde ik het even delen.

Btw de Philips Fidelio AS111 kan tot max op volume 32!


| Asus VivoBook X202E-CT009H | TOUCHSCREEN met WINDOWS 8 |

De laptop bevat een glanzend scherm, wat ik eigenlijk helemaal niet zo erg vindt. Ik gebruik de laptop meestal voor school of onderweg waar ik een onderdak heb. Wat ik wel opmerk is wanneer ik het beeld beetje naar boven of naar beneden beweeg, dat ik wat kleur verschil merk omdat ik niet recht voor de laptop zit. Als je vanaf de zijkanten kijkt kun je op zich nog goed meekijken. Maar het scherm van boven naar beneden niet als je begrijpt wat ik bedoel.

Als je in de zomer buiten in de tuin wilt zitten heb je waarschijnlijk kans dat het scherm gaat reflecteren door de zon. Ik vindt het beeld juist mooi met een glanzend scherm. Ook hierover ben ik zeer tevreden. Overigens ga ik niet graag met apparaten zoals telefoons, mp3's spelers in de zon zitten als het ongeveer 25/30 graden is, het is voor deze apparaten niet echt geschikt. Bovendien kunnen de apparaten oververhit raken en stuk gaan.

Ik moet zeggen ik was eerst nooit zo weg van Windows 8, maar nadat ik deze op mijn desktop had ge´nstalleerd ging het toch vrij vlot moet ik zeggen. Enige wat ik miste was een touchscreen monitor.

Nu heb ik eindelijk een compacte laptop voor school. Het mooie is dat hier nog een Touchscreen op zit, en waar ik zeker ook gebruik van maak. Vooral van de Metro indeling van Windows 8. Ook gebruik ik het Touchpaneel (en touchpad onder het toetsenbord) vaak wanneer ik wil switchen naar een andere applicatie. Wanneer ik op het bureaublad van Windows 8 gebruik ik het touchscreen minder omdat de knoppen kleiner zijn. Voor de rest vindt ik het capacitieve scherm van ASUS echt zeer goed werken! Top! Het scherm kan maximaal 10 aanrakingspunten herkennen.

Naast dat het scherm toch goed werkt merk ik wel dat de vette vingers er goed opblijven zitten als je even het scherm gebruikt, maar met het doekje die bij de laptop is geleverd kun je de vette vingers er goed afkrijgen. Ook aan de bovenkant van de laptop kun je snel vette vingers herkennen. Met dit doekje is het zo weer weg.


| Asus VivoBook X202E-CT009H | ACCUDUUR|

Ik heb ongeveer de uren bijgehouden voordat de accu leeg gaat.

Om 15.30 was mijn laptop volledig opgeladen. Ik heb de volgende programma's gebruikt:
- Google Chrome; met 4 tabbladen (social media)
- Uiteraard WIFI aanstaan; 10/12 meter van de modem/router af, misschien verbruikt het meer energie van de laptop als signaal niet sterk genoeg is. Bij mijn telefoon in ieder geval wel. Ook heb ik niks te klagen over de afstand, ik kan nog prima downloaden met een snelheid tussen de 800 kbps/1,5 mbps.
- Belichting beeldscherm; staat tussen de 60% & 70%
- Bleutooth staat uit
- Switchen tussen Metro Apps

Om 16:00 ben ik gestopt, en heb ik mijn laptop in standby modes gezet.

Om 16.35 ben ik weer begonnen met Microsoft Office Word (3/4 pagina's getypt). Chrome (2/3 tabbladen), Wifi aan, PDF gelezen, 60% & 70% belichting van mijn beeldscherm, Ondertussen luister ik constant muziek met winamp, op bol.com heb ik 8/10 boeken geplaatst voor de verkoop.

Om 18.30 was de laptop leeg en ben ik gaan eten.

In het kort
15.30 = gebruik laptop
35 minuten standby gestaan.
16.35 begonnen met Word en boeken online zetten
18.30 ging ik eten

Dat komt neer op ongeveer 2,5 uur gebruik, en half uur standby. Ik moet zeggen dit zijn niet hele goede scores, maar ik blijf ongeveer bijhouden hoelang de laptop mee kan. Misschien heb ik toch een verkeerde berekening gemaakt. Overigens gebruik ik de laptop voor school, en hebben ze daar altijd een stopcontact tot beschikking. Dus ik vind het op zich geen ramp.

Vandaag 5-2-2013 heb ik weer een accu test gedaan. Dit heb ik op idle niveau getest. Aan de hand van mijn stopwatch kwam ik uit op 3:04. Ik heb hem alleen maar laten draaien, er zijn geen applicaties gestart geweest. Overigens ben ik later gestart met de stopwatch. bij de 3:04 moet nog 25 minuten bij. Dan kom ik uit op 3,5 uur idle. Daarna was de laptop leeg.

Nadat de laptop leeg was, heb ik hem aan de lader gehangen. Dit was ongeveer rond 16.15 in de middag. Om 19.30 was hij weer volledig opgeladen. Om precies te zijn duurt het volledig opladen 4 uur en 15 minuten. Misschien is dit lang of juist voldoende dat durf ik niet te zeggen. Naar mijn gevoel normaal.

Over de accu duur durf ik nu nog niets te zeggen, binnenkort zal ik een aantal testen uitvoeren. Voor matig, middel en langdurig gebruik. Wanneer bij mij iets nieuws is gebruik ik het veel en kan ik hier dus niet over oordelen.


| Asus VivoBook X202E-CT009H | MULTIMEDIA & GAMES|

Ik heb verschillende films uitgeprobeerd om af te spelen vanaf mijn laptop naar mijn televisie met behulp van een HDMI kabel.

Bureaublad - HDMI op televisie

Zie afbeelding
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ba9fed6851/510ba9fe6098e-2013-02-01_11.02.14.thumb.jpg

- Defqon.1 2012 mt2s(AVCHD) - Prima kleurenweergave, niks op aan te merken. Ook geen happeringen met de hoge kwaliteit film

Zie afbeelding
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510baa9a7372d/510baa99f3234-2013-02-01_11.12.43.thumb.jpg

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510baaac99cb8/510baaac23e1e-2013-02-01_11.12.58.thumb.jpg

- Full Metal Jacket.MKV - Hetzelfde als bovenstaande.
Zie afbeelding
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510baa50ed2f6/510baa507b2d7-2013-02-01_11.08.03.thumb.jpg

De onderstaande films worden goed weergegeven op mijn televisie
- Django Unchained 2012 HQ
- Gangster Squad (2013 720P HDrip
- The Hurt Locker 720P

*Gebruikt met VLC media Player

Als laatste test heb ik Call of Duty Modern Warfare 3 ge´nstalleerd en uitgeprobeerd met een HD4000. Na het starten van een nieuwe game van Call of Duty Modern Warfare 3 bleef hij maar haperen. De settings van het spel bleek dus bijna op zijn hoogst te staan. Ik heb de settings aangepast en opzich is het prima te doen, om een keer lekker een spelletje te spelen op je laptop. Het is natuurlijk geen game pc, maar haperen doet hij niet zo erg in de game. Eigenlijk nauwelijks. Uiteraard staat de game niet op zijn hoogste settings ingesteld, maar dat kan ook niet anders met een HD4000. Spellen zoals Medal of Honor - Allied Assault en MineCraft heb ik ook en aantal keren voorbij zien komen, zijn dus prima bespeelbaar!

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510bada2893c9/510bada21546d-2013-02-01_11.48.16.thumb.jpg

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510badb496ef5/510badb422ba4-2013-02-01_11.52.21-1.thumb.jpg

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510badbfb4d6f/510badbf51782-2013-02-01_11.52.53.thumb.jpg

Je kunt als je niet weet of je specificaties van je laptop of desktop goed genoeg zijn om een bepaalde game te kunnen spelen, naar deze website gaan.

Typ of zoek in de lijst naar jouw voorkeur van game. Klik dan op de blauwe knop "Can You Run It". Klik vervolgens op "Begin Detection". Hiervoor heb je JAVA nodig voer dit installatie bestand uit. Voor de JAVA update krijg je automatisch een Popup in beeld. Hieronder een testresultaat van het spel "Minecraft" (slecht voorbeeld :P, maar voor de mensen die het willen weten)

http://www.imgdumper.nl/uploads6/510bad6d65195/510bad6d61d88-canyourunit_specs_minecraft.thumb.jpg


| Asus VivoBook X202E-CT009H | WIFI TEST|

Ik heb een WIFI test uitgevoerd, met de Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter.

Hieronder staan verschillende scores, het valt zeker niet tegen.

Gebruikte middelen:
- Thuis heb ik een snelheid van 60mbit van ZIGGO.
- Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter (laptop)
- Cisco EPC3212 modem/router van ZIGGO

Speedttest.net
http://www.speedtest.net/result/2477954860.png

Download snelheid met Spotnet
http://www.imgdumper.nl/uploads6/510ba759197f6/510ba75919026-download_snelheid_spotnet.thumb.jpg

6 megabyte per seconde!

| Asus VivoBook X202E-CT009H | NOG IN DE PLANNING |
# SSD 128/256GB, hiernaast wil ik dus een SSD plaatsen zonder dat mijn garantie vervalt, zijn er misschien winkels die dit doen? Ik betaal liever een paar tientjes, dan dat mijn garantie vervalt.
# Huidige HDD van de laptop in een behuizing plaatsen

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Asus VivoBook X202E-CT009H?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (11)

Wijzig sortering
Mooie review. Als je de Realtek tip van mij hebt, geen dank :P
Ik zou als ik jou was even je ip-adres weghalen uit je screenshot van je Ziggo speedtest. Iedereen kan zo vinden waar je woont enz.
Ik vind het een goede review :) je hebt heel erg je best gedaan en je geeft een hoop informatie en mooie foto's.

Veel plezier met de laptop.
Gefeliciteerd met je uiterst voordelige aankoop, en bedankt voor deze best uitgebreide ervaringsreview.
Dat office pakket, zit dat er standaard bij of moet je dat nog los kopen?
Los kopen ;)

Sorry voor late reactie!

[Reactie gewijzigd door kapjamie op 22 april 2013 22:07]

Beste,
Je kan de leesbaarheid van je review leesbaarder maken door minder tussenruimte te gebruiken.
Ook kun je als je de specs HDD/CPU/GPU/Aansluitingen beschrijft alles beter onder ÚÚn kopje plaatsen.
Beste,

Check je interpunctie.

Dit leest al een stuk lekkerder:

Ook kun je, als je de specs / HDD / CPU / GPU-aansluitingen beschrijft, alles beter onder ÚÚn kopje plaatsen.

Verder is het "je kunt" in plaats van "je kan" en de leesbaarheid leesbaarder maken is een beetje dubbel op.

En "Beste" als aanhef zonder te specificeren tot wie je je nu richt is een vreemd modeverschijnsel dat op mij altijd nogal arrogant overkomt.

@3x3 dus

[Reactie gewijzigd door benedictuz op 1 februari 2013 19:27]

netjes hoor en als er spellings foute zijn geeft dat niets. Veel info in foto's dat is belanrijk. en die waren er.Ik heb zelf asus tf300 en android doet leuk mee zit nog te twijfelen of ik *mobiel-liggend op de bank* over ga op w8 , maar toch erg bedankt voor je COMPLETE info. p.s. kan die ssd 2.5' er in of extern
Bedankt voor je positieve reactive!

Er kan een SSD in van 7mm hoog. Dus de Samsung 840 PRO is daar zeker geschikt voor:)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*