Samsung SH-S183A Review

6 april 2008, laatste update op 6 april 2008, 839 views Rapporteer

Ik was opzoek naar een SATA DVD-RW station, simpelweg om een dikke IDE kabel te vermijden in mijn kast. Ik vraag me daarbij ook af waarom mensen bij hun nieuwe nog IDE branders kopen? Tegenwoordig zijn alle schijven met een Sata II aansluiting, dus waarom niet ook een SATA optisch station kopen? De prijzen liggen immers ongeveer gelijk. FeaturesetZoals ik al zei SATA aansluiting, enorm voordeel gericht op ruimtebesparing in de kast en natuurlijk ook een postivie invloed op de airflow.Op een van de fotos toegevoegd hieronder, zie je de hele featureset.2 Pinnetjes om welliswaar geforceerd het medium te laten uitwerpen.Misschien een nadeel voor sommigen: Geen Lightscribe...

Pluspunten

• Sata aansluiting (airflow)
  • Mediacompatibiliteit
  • Snelheid

Minpunten

• Fouten tijdens schrijven soms

Featureset
  • Zoals ik al zei SATA aansluiting, enorm voordeel gericht op ruimtebesparing in de kast en natuurlijk ook een postivie invloed op de airflow.
  • Op een van de fotos toegevoegd hieronder, zie je de hele featureset.
  • 2 Pinnetjes om welliswaar geforceerd het medium te laten uitwerpen.
  • Misschien een nadeel voor sommigen: Geen Lightscribe
Leessnelheid & Schrijfsnelheid
  • Leessnelheid: 48x (CD) / 16x (DVD)
  • Schrijfsnelheid: 48x (CD) / 18x (DVD±R) / 8x (DVD±R DL)
  • Herschrijfsnelheid: 40x (CD) / 6x (DVD-RW) / 8x (DVD+RW) / 12x (DVD-RAM)
Mediacompatibiliteit
  • Ondersteunde CD-formaten: CD Text, CD Extra, CD-DA (audio), CD-I, CD-ROM XA, Mixed-mode CD, Photo CD, Video CD, CD-ROM, CD+G (karaoke-CD), DVD-Video, CD Text, CD Extra, CD-DA (audio), CD-I, CD-ROM XA, Photo CD, Video CD, CD-ROM, DVD-Video
  • Ondersteunde mediatypes: CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD-R DL
Mediafoutgevoeligheid
Fysieke fouten maakt hij niet echt (krassen etc.). Maar toch maakt hij tijdens het schrijven soms fouten. Met verschillende programma's komen verschillende foutmeldingen.
  • Droppix Recorder: Tijdens het schrijven opeens incompatibel medium.
  • Windows Vista: Tijdens het schrijven een een error code, opgezocht zou dit beteken dat een extern station zou afgesloten zijn met hierop de te lezen bestanden. Raar, want het staat gewoon op de primary hard disk.
Dit kan ook liggen aan de gebruikte DVD-R's van het merk Verbatim. Want tijdens het schrijven op een DVD-RW van Maxell heb ik nog nooit een fout gehad. Ofwel ligt dat aan het mediaformaat ofwel simpelweg aan de kwaliteit.

Lezen heeft tot nu toe nog geen enkele fout opgeleverd.

Modbaarheid
Er zijn volgens mij nu een 3-tal firmware updates uitgebracht. Ik heb de laatste vlekkeloos geflasht, zeer gemakkelijk met behulp van een programmatje downloadbaar vanop de samsung website. De nieuwste firmware geeft bij mij geen merkbare verschillen.

Prijs
Zit helemaal snor :). Kost niets duurder als een IDE brander.

Onderstaande benchmarks zijn lezen/schrijven van een DVD+R.

Heb jij ook een Samsung SH-S183A?

Ik heb dezelfde brander en die fouten ben ik nog nooit tegengekomen dus ik denk dat het inderdaad aan je media ligt en dus ook aan de firmwareondersteuning van Samsung. Ik heb er in ieder geval nog nooit problemen mee gehad. :)
aan je media ligt
Kan wel ja :)
ook aan de firmwareondersteuning
Staat in de review dat ik laatste firmware geflasht heb :)
Weet je wat ook wel positief is: Als je het laatje eruit loopt (probeer maar eens) dan valt het op de grond en kan je het zo terug douwen, geen schade.
Ik heb dezelfde brander! Leuk brandertje, nette prijs en doet zijn werk goed. Alleen soms fouten bij het schrijven van DVD+DL van Verbatim (de MKM03 Batch)

Ik kreeg de fouten bij het wegschrijven van ISOdumpen met het programmaatje IMGBurn. Zelfde fouten ook bij Nero (Kan de Lead-In niet schrijven.)

Dit heb ik opgelost door de brander aan een VIA VT6421-PCI SATA kaartje te hangen ;)