Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Sandisk Extreme USB 3.0 Flash Drive 64GB Zwart Review

+1
W.Wonderland 8 januari 2013, 12.060 views

Sandisk Extreme USB 3.0 Flash Drive 64GB Zwart

Pluspunten

  • Duidelijk en stevige mechansche uitschuif "klik"
  • Goed mogelijkheid tot bevestigen koord (niet meegeleverd)
  • Snel
  • Compact

Minpunten

  • Stevigheid behuizing (omhulsel)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5
Deze stick heb ik aangeschaft omdat ik regelmatig zowel een aantal grote bestanden (ISO/MKV files) als grote hoeveelheden kleine bestanden (C++ ontwikkel omgeving) moet transporteren.
Bij zowel de vele kleine files als de grote files zijn mijn huidige no-name sticks traag en te klein.

Daarom na het lezen van een aantal reviews in één keer een grote en snelle stick aangeschaft zodat ik voorloping vooruit kan.

Op de stick staan het software programma: SanDisk SecureAccess (Encryption & password protection)
Hier heb ik niet naar gekeken en de huidige formatering FAT32 direct geherformateerd naar exFat.

Mechanisch schuift de USB connector in en uit de behuizing waarbij de voorzijde niet afgedekt wordt. Behuizing ziet er stevig uit maar indien je met je nagel tegen het plastic tikt klinkt dit heel dun en niet solide.

In tegenstelling tot wat bij het review van jasperb1986 gemeld wordt heeft mijn stick wel een blauwe led in de stick zitten. LED bevind zich tussen de schuif en de koord bevestigings oog en is mat blauw met geringe lichtopbrengst waardoor deze niet irriteert.

Ik heb de CrystalDiskMark benchmark op 3 systemen gedraaid:
  • a) USB3, Windows 8, Intel G645, B75 chipset ("nieuw")
  • b) USB2, Windows XP, SP3, Intel systeem (+/-5 jaar oud)
  • c) USB2, Windows 7, SP1, Athlon X2 64bit (+/- 7 jaar oud)
Systeem a)
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 259.260 MB/s
Sequential Write : 218.226 MB/s
Random Read 512KB : 195.539 MB/s
Random Write 512KB : 52.480 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 10.223 MB/s [ 2495.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 10.139 MB/s [ 2475.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 9.144 MB/s [ 2232.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 5.125 MB/s [ 1251.2 IOPS]

Test : 1000 MB [E: 0.0% (0.0/59.6 GB)] (x5)
Date : 2013/01/08 14:29:35
OS : Windows 8 [6.2 Build 9200] (x64)

Systeem b)
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 19.882 MB/s
Sequential Write : 17.132 MB/s
Random Read 512KB : 19.484 MB/s
Random Write 512KB : 13.388 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 4.371 MB/s [ 1067.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 4.538 MB/s [ 1107.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 4.200 MB/s [ 1025.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 4.721 MB/s [ 1152.5 IOPS]

Test : 1000 MB [G: 0.0% (0.0/59.6 GB)] (x5)
Date : 2013/01/08 13:42:00
OS : Windows XP Professional SP3 [5.1 Build 2600] (x86)

Systeem c)
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 34.920 MB/s
Sequential Write : 34.443 MB/s
Random Read 512KB : 33.651 MB/s
Random Write 512KB : 15.984 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 6.510 MB/s [ 1589.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 7.811 MB/s [ 1907.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 5.951 MB/s [ 1453.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 5.363 MB/s [ 1309.3 IOPS]

Test : 1000 MB [G: 21.2% (12.7/59.6 GB)] (x5)
Date : 2013/01/08 20:09:12
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

En hieronder dezelfde resultaten maar dan de screenshots

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Sandisk Extreme USB 3.0 Flash Drive 64GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (2)

Wijzig sortering
Nette review.

Grappig ik zag dat tomshardware dezelfde re-sul-ta-ten behaalde als jouw nieuwe systeem.

Als je ooit een keer wat meer met een usb 3.0 stick wilt doen dan een grote IMG/AVI/etc wilt overzetten is deze stick je enige hoop, als ik de resultaten van tomshardware mag geloven.

Ga ik deze ook maar kopen, de rest vertrouw ik voor geen meter.
Exfat werkt hier helaas niet op twee apparaten (tv en Blueray speler). Zoek een stick die fat32/ntfs geformatteerd kan worden en herkend op die twee apparaten.

Een PNY 64GB die ik al heb, word door de TV in geen enkel formaat gezien. Die kan officieel ook alleen exfat/ntfs geformatteerd worden.

Maw; de industrie maakt er weer eens een puinhoop van :X

[Reactie gewijzigd door Madrox op 29 juni 2016 12:42]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*