Gears Of War, Windows Review

24 maart 2008, laatste update op 24 maart 2008, 1.344 views Rapporteer

Geteste Game PC Intel Core 2 Duo @ 3.0GHZ 3072MB DDR2 RAM 667MHZ ATI HD3850 OC Windows Vista Ultimate SP1 Game Settings Resolution: 1680x1050 High DX10: on Anti Aliasing: of Inleiding: 1 jaar nadat Gears of War op de Xbox 360 werd gelancheerd, komt ie nu ook uit op de PC. Jij bent Marcus Fenix een gevangene die bevrijd word om in de oorlog tussen mensen en de Locust Horde aan te gaan! Dit gaat allemaal in Third Person View, dus je kijkt niet uit de ogen van je personage, maar over zijn schouders heen. Het verhaallijn is vrijwel identiek aan die van de Xbox 360, alleen zijn er wat extra acts toegevoegt. Grafisch: 9 Gears of War is grafische erg indrukwekkend, hoewel ik ‘’maar’’ een ATI...

Pluspunten

• Cover systeem
  • Ketting zaag!
  • Extra acts
  • Unreal Editor 3!
  • Windows Vista & Windows XP!

Minpunten

• Live kost geld

Geteste Game PC

DX10: on
Anti Aliasing: of

Inleiding:

Grafisch: 9
Gears of War is grafische erg indrukwekkend, hoewel ik ‘’maar’’ een ATI HD3850 bezit, kan ik hem toch op True HD op 1680x1050 op mijn 20’’ scherm spelen en op High met DX10 aan!. Framerate heb ik getest met fraps, en mijn computer opstelling haal ik 40/45 frames gemiddeld. (Openveld) Als het druk word krijg ik nog wel een framedropje maar dat is zelden maar zo! Op High ziet het spel grafische er mooier uit dan de Xbox 360 versie. De Unreal 3 Engine laat weer zijn spierballen zien!

Geluid: 8
Het geluid is gewoon goed, niet veel dingen te klagen. Je hoort bij het reloaden je lege ammo clip op de grond vallen, en het gegrom van de Locust horde zal daar je speakers blazen! Verder komt er telkens een spannend muziekje als er natuurlijk een spannend momtent opkomt.

Content: 9
Je krijgt natuurlijk dit spel, 1 maand gratis Xbox live gold. Maar Epic Games (de makers van Gears of War) geven altijd bij elke game die ze maken, de tools die ze zelf gebruikten om de game te maken. Hierbij natuurlijk zelf geen uitzondering! Je krijgt de Unreal Editor 3 erbij, zodat je je eigen levels + mods kunt maken! Ook de extra acts tegenover de Xbox 360 zijn erg tof

Besturing: 8
Toen Gears of War uitkwam bracht het zich een unieke nieuwe besturings element met zich mee, namelijk het Cover systeem. Bij de Xbox was het de A knop, op de PC is het de spatie toets. Sta je dicht bij een object waar je je kan verschuilen en je drukt op spatie, dan neemt je personage direct dekking. In combinatie met de WASD toetsen kan je ook weer ergens anders naar toe duiken. Wat ook een leuke feature is, is dat als je in-game je Xbox 360 controller aansluit, dan kan je gewoon met de controller op je PC doorspelen!

Uitslag: 8.5
Was het, het wachten waard voor de PC gamers ? Jawel hoor! Met de extra acts + mod mogelijkheden en het grafische indrukwekkende beelden wat dit game kan toveren is het zeker het wachten waard. Als je Gears of War nog niet gespeeld hebt, en je hebt geen Xbox 360 maar wel een krachtige gamebak? Dan haal je toch gewoon Gears of War PC in huis!

Heb jij ook een Gears Of War, Windows?

Het is natuurlijk een beetje mierenneuken, maar 1680x1050 is geen True HD...
Wat ís TrueHD dan wel eigenlijk? ;). Ik ken HD Ready en FullHD. Sowieso, dat zijn leuke televisie termen, waarom beginnen we daar als PC gebruikers ook nog es aan? We hadden die resoluties allang voordat men uberhaupt begon met die termen ;).

Dat terzijde, leuk spelleke. Loopt hier zelfs prima op FullHD ;) ;) 1920x1080, met AA aan en alles op vol, met een 3870. FPS niet gechecked, maar zal vast geen 60fps zijn ;). Al die verhalen dat je monsterpc nodig hebt zijn naar mijn mening dan ook lichtelijk overdreven.

Klopt het trouwens dat de PC versie meer levels heeft dan de 360 versie?
Haha, ja klopt, maar ik moest wat verzinnen :P Toshiba noemt het wel True HD ;) althans in een advertentie.
Ja dat klopt. Tijdens de vijfde act heb je iets van vier of vijf extra hoofdstukken. Het gevecht met de Brumak is in ieder geval nieuw.
replaywaarde een 8? De singleplayer zal je niet snel in je eentje nogmaals spelen. Maar dankzij het feit dat je de campaignmode ook in coöp over Live kan spelen, zorgt er toch voor dat je deze vaker dan één keer zal spelen.

De multiplayer heeft bij mij een veelfout aan speeluren opgeleverd op de 360. Hoe zit dit bij de pc versie? Zijn er voldoende mensen online om mee te gamen, of is de GOW-drukte vooral op xbox live? En hoe zit het met de mods? Worden deze automatisch gedownload wanneer je deze meenemen in de multiplayer-mix?
Online valt het wel mee eigenlijk, meeste mensen zitten COD4 te doen xD. Maar een potje online is wel tof hoor!

Hoe de modding in zijn werking gaan weet ik niet, maar als je erin geintereseert bent dan heb ik wel 2 linkjes voor je;)

Kun je de singleplayer-campaign niet in coop-mode spelen in splitscreen-scherm, zoals op de 360? Waarom is daar Xbox-live voor nodig?
Je kan het niet fysiek in Co-Op spelen, Live is daarvoor nodig, why weet ik niet :|.