HTC Sensation XE Zwart Review

krijger_chris
7 januari 2013, laatste update op 7 januari 2013, 871 views

HTC Sensation XE Zwart

Zeer mooie en val vaste smartphone. Het is aan te raden om custom software te gebruiken om de smartphone optimaal te kunnen gebruiken. De smartphone is erg fijn bij dagelijks gebruik. Dit komt mede doordat het scherm goed reageert en de software erg goed te tweaken valt. Internetten met de standaard browser werkt goed en snel. De pagina's worden snel geladen bij gebruik van wifi, maar ook op 3g, al is dit wel afhankelijk van je abonnement. De meegeleverde oordopjes zijn prima, zolang je niet gebruik maakt van de standaard geinstalleerde Beats audio. Het is een aanrader om android 4.1.2 te installeren. Hiermee werkt de telefoon beter en is hij een stuk energie zuiniger. Ik maak gebruik van de volgende rom: AOKP "Initiate Your...

Pluspunten

• Het bereik is zeer goed, zelfs in kelders heb ik bereik (kpn)
  • Het beeldscherm is na installatie van custom software mooier dan de samsung note.
  • De processor is zeer krachtig en heeft geen moeite om spellen erop te spelen en tv te kijken.
  • De htc is al regelmatig gevallen op een stenenvloer, maar is nog steeds heel, met vrijwel geen krassen.
  • De gesprekskwaliteit is zeer goed. Iedereen kan je duidelijk verstaan, ook als je in de wind staat.

Minpunten

• De processor vreet veel stroom.
  • De accucapaciteit is vrij weinig, gezien het stroomverbruik.
  • Beatsaudio software geeft een matige geluidskwaliteit weer. Na deinstallatie van beats klinkt het geluid prima.

3 van 5 sterren (Voldoende)

[ROM][RC]AOKP "Initiate Your Swagger"[4.1.2][Jan 6][OTA][Playstation][AC!D AUDIO]
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1828250&highlight=radio+jb

Wanneer de xe nog op stock software draait wordt de xe erg snel warm bij intensief gebruik. Het warm worden van de xe deed mij denken aan mijn oude htc diamond, deze had namelijk hetzelfde probleem destijds. Ook de accuduur is zeer slecht, want hitte komt door verspilling van energie. Bij het spelen van games is de accu binnen twee uur leeg en bij intensief gebruik haalde ik maar net de 10 uur. Dit is vrij makkelijk op te lossen door het gebruik van custom software.

Wanneer er gebruik wordt gemaak van custom software (android 4.1.2) wordt de levensduur van de accu verlengt en de xe wordt niet meer zo warm als voorheen. Bij intensief gebruik gaat de accu minimaal 15 uur mee.

Het scherm vind ik groot genoeg om hem in de auto als navigatie te kunnen gebruiken. Daarnaast blijft hij door dit formaat nog redelijk handzaam en makkelijk op te bergen in je broekzak.

De dpi is te wijzigen bij het gebruik van android 4.1.2 aokp pyramid. Hierdoor kan het lettertype verkleind worden ( meer dan standaard). Het scherm en de kleuren zijn na het gebruik van custom software veel duidelijker.

De xe heeft ook bluetooth. Deze werkt goed samen met de artikelen van parrot en met mijn alpine radio. Daarnaast gaat het verzenden van gegeven via bluetooth van mijn pc naar de xe zonder problemen, al is de overdrachtsnelheid laag. Onderling van xe naar een andere smartphone bestanden verzenden via bluetooth werkt goed. Er zijn weinig foutmeldingen.

Zelf heb ik de xe al sinds maart 2012 en ik heb absoluut geen spijt van de aanschaf.

Heb jij ook een HTC Sensation XE Zwart?

Anoniem: 445490 5 januari 2013 23:37

serious? _/-\o_
Aangezien ik die twee met elkaar kan vergelijken in real life natuurlijk, vind ik de weergave beter dan de note ( samsung note uit mei 2012, met standaard software uit mei 2012).

Maar dat kan natuurlijk ook persoonlijk zijn.

De software haal ik van xda ( dit is mijn vierde htc sinds 2006).

[Reactie gewijzigd door krijger_chris op 23 juli 2024 08:36]

XE
Type S-LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density

Scherm

De Sensation XE is voorzien van een 4,3" groot slcd-scherm van Samsungs bedrijf Super LCD. De resolutie bedraagt 960x540 pixels - een resolutie die ook wel qhd wordt genoemd omdat deze een kwart van het aantal pixels van een full-hd-scherm beslaat.

Het scherm is, zoals alle slcd's die HTC gebruikt, geen topper maar zeker ook niet slecht. Vooral wit ziet er mooier uit dan op amoled-schermen, maar het zwart is vanwege de backlight niet echt diep. De kleuren zijn prima en onder een hoek is het scherm nog steeds goed af te lezen - of je dat nu een voor- of nadeel vindt.

De maximale helderheid van het scherm bedraagt 357 nits. Daarmee is het geen topper: toestellen als de Xperia Ray en de iPhone 4S hebben veel helderder schermen en zijn bij fel omgevingslicht dus beter bruikbaar.

Wat heeft een custom rom te maken met een scherm dan?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 445490 op 23 juli 2024 08:36]

Anoniem: 445490 6 januari 2013 00:06
oordeel zelf kleuren note echt beter hoor http://www.youtube.com/watch?v=hV4llWasgnI

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 445490 op 23 juli 2024 08:36]

Thuis kan ik ze naast elkaar leggen, dan ziet de xe er beter uit. Kan natuurlijk ook aan de note liggen, waarmee ik hem vergelijk.

Daarnaast heb ik wel een keer een nieuw scherm gekregen, wat door een kpn bussiness centre is gerepareerd.

Maar ten alle tijden valt er veel meer uit de xe te halen, dan met de standaard software. ;)
Je verwijst naar custom Rom, ik ben wel geïnteresseerd welke je dan zo goed vind.
Momenteel heb ik terug een stock rom op men HTC Sensation XE en weet nog niet welke ik erop wil.
De custom rom die ik gebruik:

Anoniem: 353882 13 september 2013 12:29
Die android versie 4.1.2 doet de telefoon het daar echt goed op ? En werkt de camera ook want ik heb gehoord dat de camera niet meer werkt..
De camera werkt bij de rom die ik gebruikte zonder enige problemen.