Heb de EOS40D kit gekocht met EFS 17 - 85 lens. Op het eerste oog een mooie camera, reageert snel, goede en snelle focus maar de kwaliteit van de foto's valt me bar tegen. Ik had een 300D waar ik altijd zeer mooie foto's mee maakt.
Indien in de P stand foto's gemaakt worden op auto ISO, gaat de camera erg snel naar een hoge ISO waarde, binnenshuis 800 of 1600 iso. Foto's zijn zelfs dan nog vaak bewogen.
De belichting is ronduit bar en bar slecht. Daar waar ik dezelfde buitenfoto's maak met de 300D en de 40D maakt de 40D boompjes op de voorgrond bijna zwart en zonder kleur terwijl de 300D deze gewoon in donkergroen laat zien.
Deze kwaliteit...
[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 26 juli 2024 15:08]
Ik neem aan dat je met "bijna overal" binnen bedoelt en dat je de interne flitser van de camera gebruikt hebt. Geeft idd resultaten waar je niet echt blij van wordt. Bij een camera in deze prijsklasse moet je toch echt overwegen een externe flitser te gebruiken eventueel met een omnibounce(diffusor) erop. Nadeel: flitsers zijn duur, kan je mss beter overwegen een wat goedkopere camera te kopen, met een goede flitser erbij.Op de volautomaat stand wil de camera bijna overal gaan flitsen, met slechte foto's tot gevolg.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 26 juli 2024 15:08]
[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 26 juli 2024 15:08]