Nee, dat gaat niet. Het is namelijk geen echte dock in de zin dat de laptop erop klikt. Het is een port replicator waar Gigabit LAN, 2x DVI en 5x USB 3.0 poorten op zitten.
Door z'n dikte is er in de X1 Carbon zelf geen plaats voor een docking connector namelijk (iets dat in de regel geldt voor elke Ultrabook). Daarmee is de power-on functionaliteit van een "echte" dockingstation dan ook uitgesloten.
Ik werk zelf ook met bovenstaande combinatie overigens en zou niet anders meer willen. De USB 3.0 dock is dan welliswaar niet echt een dock, hij is wel erg goed. Lenovo heeft deze gecreerd op basis van ge-OEM'de Displaylink componenten. Enige dat ik hier nog mis is OSX software zodat ik ook mijn Macbook Air eraan kan hangen :-)
Ten opzichte van de voeding kan ik nog het volgende melden. De X1 Carbon wordt voorzien van een 90w voeding. Voor de i5 configuraties is dit eigenlijk wat overbemeten, maar heeft inderdaad met de rapidcharge te maken. Daarnaast is het zo dat de batterij 45wh is. Ze zeggen weliswaar 4-cell, maar daar ben ik al lang mee opgehouden het aantal cellen te vergelijken. 45wh is namelijk gewoon heel erg doorsnee voor een Utrabook. De rapidcharge feature is echter wat de X1 onderscheidt van de rest. Hij is namelijk echt in een oogwenk opgeladen.
(Voor degene die de 90w voeding echter te groot vindt, kan ik de Ultraslim combo adapter van harte aanraden ... is een stuk handzamer :-)
[Reactie gewijzigd door wiz op 24 juli 2024 19:43]