Ik heb deze headset genomen nadat ik verschillende reviews over de headset had gelezen. Van mijn Creative Fatal1ty Gaming Headset was namelijk de microfoon kapot gegaan. Aangezien ik veel in TeamSpeak en Ventrilo rondhang is dat een gemis voor mij.
Ik ga dan ook deze headset vergelijken met de Creative Fatal1ty.
[img=620]GoH7RCNg[/img]
Algemenen Beoordeling:
De headset is zit in een doos die simpeler oogt dan die van de Creative Fatal1ty. Als je de doos opent zie je gelijk de "speciale tas" die wordt meegeleverd. Dit tasje wordt op de doos vermeldt als "handig voor LAN party's. Hij is goedkoop afgewerkt, maar is wel handig als je hem moet vervoeren. Je krijgt je headset er ieder geval nooit meer zo mooi in als toen je hem uitpakte. Verder kan je alle accessoires er makkelijk in kwijt. De eerste indruk van de headset zelf, is dat het een grote hoofdtelefoon is die erg lekker zit.
Features:
Een 5.1-headset, ik dacht eerst; wat is dat voor onzin. Er staat nergens op de doos of in de handleiding dat het om "5.1(DTS) Digital Theatre System" gaat, maar je hoort wel duidelijk een verschil tussen een stereo-headset en deze "5.1"-headset.
Je hebt een USB-aansluiting nodig om de benodigde extra stroom eruit te trekken. Wanneer je geen USB-sloten meer over hebt, is dat geen probleem, ze leveren een USB-adapter mee.
[img=620]sB1YtaIB[/img]
Verder zijn er plugjes om deze aan je dvd speler aan te sluiten.
[img=620]LeQYGvvE[/img]
Verder heb je de volumeregelaar. Met 4 draai knopjes om de geluidssterkte per kanaal in te stellen
[img=620]tA2KbAB6[/img]
Kwaliteit geluidsweergave
Ik hoorde een duidelijk verschil tussen deze headset en de Creative Fatal1ty.
Het verschil kan je goed in de muziek horen, maar ook in games. Dit komt mede door
de het surround sound. Het geluid van DVD films met 5.1 DTS ervaar je beter dan met de Creative Fatal1ty.
Ik denk dat een echte 5.1 DTS set het geluid veel beter laat klinken, maar dat moet ik nog uitproberen.
Kwaliteit geluidsopname
Van diverse mensen hoor ik, zowel op Ventrilo als op Teamspeak, dat ik veel beter te verstaan ben. Niet overpowerd, geen ruis, helder en geen wisselingen in geluidssterke.
Ik heb ook bijna niets hoeven instellen om me verstaanbaar te maken. Eigenlijk moest ik m’n instellingen weer op standaard zetten om me weer goed verstaanbaar te maken. Zo heb onder andere mijn microfoon-boost uitgezet, bij m’n oude microfoon was dat echt nodig.
Gebruiksgemak
De headset zit zeer goed, als ik op sta vergeet ik vaak dat ik hem nog op heb.
Halverwege in me kamer kom ik er dan achter dat ik hem nog op heb, doordat het snoer niet verder reikt. De volumeregelaar moet je wel goed instellen voor dat je goed geluid hebt.
Bouwkwaliteit en afwerking
De volumeregelaar ziet er erg goedkoop uit, grote naden tussen de verschillende soorten plastic en de aan/uit-knop
Het ziet er dan ook niet stevig uit, maar als je er normaal mee om gaat hoeft dat geen probleem te zijn.
De headset echter is wel zeer goed afgewerkt en van goede kwaliteit.
Prijs
De prijs kan altijd goedkoper. Maar de € 65 die er voor betaald heb, vind ik het zeker waard.
Extra informatie en afbeedlingen:
link naar site
link naar een JPG met aansluitings mogenlijk:
GeLuidskaart: Realtek HD ALC885/889A op een Gigabyte EP35 DS3R