Sony Ericsson Xperia Neo MT15i Blauw Review
17 december 2012, laatste update op 27 januari 2016, 156 views
Rapporteer
Stevig en compact telefoontje. Goede accu duur en nog steeds te gebruiken (met custom firmware). Ideale compagnon voor de "slimme" thermostaat.
Pluspunten
- accu duur is lang
- scherm
- handzaamheid (niet te groot, ideaal!)
- Met Cyanogenmod nog steeds prima te gebruiken voor eenvoudige dingen (messaging, surfen...)
- Perfect als verlengstuk van de Nefit Easy thermostaat
Minpunten
- begint verouderd te raken
- usb poort begint te weigeren met sommige kabels (versleten?)
- Klepjes van USB en HDMI waren snel lam
- Het intern opslaggeheugen is een miniatuur van een kleine opslagcapaciteit: SD bijna verplicht.
Stevig en compact telefoontje. Nu zo'n 4 jaar in gebruik.
Twee jaar lang gebruikt als telefoon met Android 2.3 en nooit problemen mee gehad. Twee dagen haalde ik soms met de accu. Diverse malen gevallen (in een hoesje) en geen schades. Een SD-kaart is wel een must, het intern geheugen is erg klein. Het scherm is overigens erg mooi en speelt een SD-film erg mooi af!
Nu 'slechts' als mini-tablet met Cyanogenmod in gebruik om de thermostaat (Nefit Easy) te bedienen en soms wat eenvoudig surfen (weerbericht, verkeer etc).
Iedere twee weken (!) mag ik een keer opladen, zonder simkaart en wifi meestal uit. Ondanks het een AMOLED scherm is, vind ik de kleuren nog niet verkeerd. Degradatie valt m.i. alles mee na 4 jaar.
De meegeleverde adapter begint te zoemen soms (na 4 jaar dagelijks gebruik), dus ik denk dat die de geest gaat geven...\
De meegeleverde USB kabel wilt de telefoon niet meer opladen, maar met een ander kabeltje is dat opgelost. De ori kabel werkt trouwens wel prima samen met mijn Lumia 735, Raspberry Pi en muizen... dus ik denk dat de telefoon zelf lam wordt.