Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Raspberry Pi model B (512MB) Review

+2
Perkouw 10 december 2012, laatste update op 23 november 2013, 114.019 views

Raspberry Pi model B (512MB)

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Breed inzetbaar
  • Zuinig
  • XBMC draait vloeiend.
  • Tranmission/webserver...etc. werken allemaal zonder problemen.

Minpunten

  • Relatief langzaam apparaat, maar dat weet je van te voren.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Featureset Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Layout Score: 5
Ondersteuning Score: 5
http://tweakers.net/ext/f/AmFrGNBfLwuMU657E5zDiMLx/full.jpg

Het reviewen van een RaspberryPi heeft niet zoveel zin. Er zijn immers tal van mogelijkheden met het apparaat en de prestaties zijn alom bekend. Mijn review wil ik dan ook meer als een 'how-to' schrijven voor mensen die graag een RaspberryPi willen omtoveren als mediacenter i.c.m. XBMC.

De benodigdheden;
  • Raspberry Pi
  • Micro USB kabel
  • HDMI kabel
  • SD kaartje van minimaal 2GB
  • Muis en/of toetsenbord
  • USB lader of powered USB hub
  • SD kaart lezer
  • Laatste versie van OpenElec
http://tweakers.net/ext/f/vHyUz9QZaFMzQ4oRqqwsmfiP/full.jpg

Noot: Er zijn nog andere images zoals Raspbmc, maar voor mijn 'how-to' maam ik uitsluitend gebruik van OpenElec als image.

http://tweakers.net/ext/f/lU0WaVeAcXKmLbGE6EiOnB3V/full.jpg


1: Download win32 disk imager hier

2: Download de laatste versie van OpenElec hier
(rXXXX.img.zip, kies hiervoor het bestand met het hoogste nummer op de plek waar nu XXXX staat. Op het moment van schrijven is dat gewoon de onderste op de pagina)

3: Pak het zipbestand uit en open Win32DiskImager door te klikken op 'Win32DiskImager.exe'. Je krijgt nu onderstaande afbeelding te zien

http://tweakers.net/ext/f/6Pkpxt1XacRfNRDnHLETGfBg/full.png


4: Pak nu ook de OpenElec zip uit.
5: Selecteer het image bestand door op het mapje te klikken.
6. Selecteer nu je SD kaart via het dropdown menu onder ''device''.
7. Klik op write. Je krijgt nu onderstaande afbeelding te zien.

http://tweakers.net/ext/f/PWVqc4p6KIgYFHlu5l5hPaLa/full.png


We hebben nu het SD kaartje gereed gemaakt voor de Raspberry Pi en dan kunnen we nu beginnen met het aansluiten van alle apparatuur op de Raspberry Pi alsook het plaatsen van de SD kaart in de Raspberry Pi.

http://tweakers.net/ext/f/Hu18h4NSEhiNjxorK8XwREj9/full.jpg

In mijn geval maak ik gebruik van een powered USB Hub. Dit wil zeggen dat de USB Hub gevoed wordt door een externe stroombron middels een adapter in het stopcontact. De reden hiervoor is simpel. Ik heb nu maar ťťn adapter nodig. Anderzijds is het eigenlijk een must-have, want zo geeft de Raspberry Pi over het algemeen net te weinig stroom op de USB-poorten. Dit heeft als gevolg dat een externe 2.5'' harddisk (die gevoed wordt door een USB poort) niet tot slecht werkt. Bijkomend voordeel van een USB hub is dat je veel meer aansluitingsmogelijkheden hebt.

Het aansluiten is met wat simpele logica zo voor elkaar.

1. Plaats de SD kaart in de Raspberry Pi
2. Sluit de HDMI kabel aan op zowel de Raspberry Pi als je TV
3. Sluit de overige rand apparatuur aan (USB hub, muis et cetera)
4. Plaats de micro-usb kabel in Raspberry Pi en de USB hub of adapter

Zodra je alles aangesloten hebt en de SD kaart in het betreffende slot zit wordt het tijd om de Raspberry Pi aan te zetten. Mocht je nu een ethernetkabel in de Raspberry Pi hebben gestopt, wacht na het opstarten dan even tot alle meldingen met ''....is bijgewerkt'' voorbij zijn. Zodra je internet hebt vernieuwt hij namelijk alle aanwezige add-ons.

http://tweakers.net/ext/f/n2nRuyi75KVuIsb8NpDD3NGD/full.jpg


http://tweakers.net/ext/f/s4adVELfz2nTN5OMDs82y4xM/full.jpg

Nu de Raspberry Pi is opgestart gaan we eerst de taal naar Nederlands zetten, mocht dit al niet automatisch gebeurd zijn.

Stap 1. Ga naar Systeem -> Instellingen
http://tweakers.net/ext/f/m0O46OPqis7VeX2ZhPsUOF1F/full.jpg

Stap 2. Klik de optie 'uiterlijk' aan.
http://tweakers.net/ext/f/gCtAlKf8WNxEh9zvZsMglxGu/full.jpg

Stap 3. Klik nu 'land en taal' aan en stel de instellingen nu zo in dat deze overeenkomen met onderstaande afbeelding.
http://tweakers.net/ext/f/wjGlzAWqKMccwg7wrb0jgLKH/full.jpg


Met de Raspberry Pi nu helemaal in het Nederlands wordt het tijd om een tweetal kleine wijzigen door te voeren.

Wijziging 1: Het uitzetten van de RSS-feed, want dit zorgt er voor dat de Raspberry Pi het minder moeilijk heeft tijdens het opstarten en dit staat toch alleen maar in de weg.

1. Ga wederom naar Instellingen -> Uiterlijk en klik nu vervolgens ‘’Skin’’ aan.
2. Vink RSS feed uit

http://tweakers.net/ext/f/oej5ZL03f5eDFey12lWO47Wt/full.jpg


Wijziging 2: Het mogelijk maken van het verwijderen en hernoemen van bestanden en folders. Een essentiŽle optie voor ons, want zo kunnen we bekeken materiaal weer verwijderen.

1. Ga wederom naar Instellingen -> Uiterlijk en klik ditmaal op ''bestandlijsten''.
2. Vink de optie ''hernoemen en verwijderen van bestanden'' aan.
http://tweakers.net/ext/f/L3bC7yurmrdplcLgValoHSrP/full.jpg


http://tweakers.net/ext/f/StWJOHJdXrb4oiRgGQ50aq0w/full.jpg

Er is helaas geen officiŽle lijst beschikbaar met welke WiFi-dongles werken op de Raspberry Pi en dit blijft dus een kwestie van proberen.

1. Sluit de WiFi dongle aan
2. Ga naar Systeem -> OpenElec
3. Vul onderstaande gegevens in:
Netwerknaam: Verzin iets leuks
Netwerk soort: WLAN
Netwerk apparaat of MAC adres: wlan0
Statisch IP adres: verzin een adres in jouw range
Netwerkprefix lengte: 24
Netwerkgateway: IP van je modem
DNS server1: IP van je modem
WLAN ssid: naam van je netwerk (exact overnemen dus met hoofdletters waar nodig)
WLAN beveiliging: beveiligingstype van je WiFi
WLAN wachtwoord: wachtwoord van je WiFi
4. Reboot nu je Raspberry Pi en je bent hier klaar mee.

http://tweakers.net/ext/f/GC0TczcVLHtCDreFC1ooTX2l/full.jpg


http://tweakers.net/ext/f/8oonbhGtka8qPlSDNlMlci5a/full.jpg

Je bent nu helemaal klaar. Je kunt nu een externe harde schijf of USB-stick aansluiten met je media en deze zal automatisch worden herkend door de Raspberry Pi waarna je hier naartoe kan browsen en je media kunt openen. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk met XBMC zoals het toevoegen van een netwerk locatie mocht je bijvoorbeeld gebruik maken van een NAS waarop al je media staat. Nu focussen we alleen even op het zo snel mogelijk werkend krijgen van de Raspberry Pi zodat we kunnen genieten van media.

http://tweakers.net/ext/f/vyIJhlkXnsy9jB7KCK1NEHVR/full.jpg

We hebben nu in een viertal stappen de Raspberry Pi omgetoverd tot een mediacenter en dus kunnen we genieten van onze media. Echter weet je nu nog niet hoe je de ondertiteling kan veranderen bij een film en of het audiospoor gewijzigd kan worden. De meeste ondertitelingsformaten worden overigens ondersteund van SRT tot ingebakken ondertiteling.

Het wijzigen van de ondertiteling en/of het audiospoor is gelukkig op een kinderlijk eenvoudige manier te realiseren. Druk tijdens het kijken van een film op ‘’enter’’ of ‘’m’’ op je toetsenbord en maak je nu gebruik van een muis. Beweeg deze even heen en weer en de opties komen in beeld te staan. Je krijgt nu onderstaande afbeelding te zien.

http://tweakers.net/ext/f/vz7IpcONkhdl2CfvejJAhwNn/full.png

Je krijgt nu ineens een lading aan icoontjes met soms een voor de hand liggende functie en soms ook weer niet.

1. Previous
2. Rewind
3. Play/Pause
4. Stop
5. Fast Forward
6. Next
7. Scrub bar (touch/clickable)
A. Subtitle downloader (via add-on)
B. Video settings
C. Audio and subtitle settings
D. Bookmarks
E. DVD Menu

In ons geval zijn we op zoek naar een mogelijkheid om het audiospoor te veranderen alsook de ondertiteling. We moeten hiervoor het audioicoontje hebben (C). Wanneer je hier op klikt, krijg je onderstaande afbeelding te zien.

http://tweakers.net/ext/f/3YrMM9ipyH3XGBCodTq9PgVA/full.png

We kunnen in dit scherm nu het gewenste audiospoor selecteren (audiostream), maar ook kunnen we in ditzelfde scherm de ondertiteling aan/uit zetten (enable subtitles) of wijzigen naar een andere taal (subtitle).

http://tweakers.net/ext/f/sO1BL8GSwVypCbZaLxv5MhZI/full.png


http://tweakers.net/ext/f/Jz5ePUgXPkSmHknItUOy7E1u/full.jpg

De Raspberry Pi is in een handomdraai om te toveren tot een volwaardig mediacenter. Dankzij de grote userbase van XBMC zijn er vele mogelijkheden, van het downloaden van thema's tot het downloaden van add-ons waarmee je YouTube kunt bekijken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met de Raspberry Pi.

Tip: HDMI-CEC
Tot slot nog een tip. Indien je over een TV beschikt met CEC(Consumer Electronics Control), dan kan je XBMC besturen met de afstandsbediening van je TV waardoor een muis en toetsenbord geheel overbodig wordt. Sterker nog, je zal merken dat zodra je de Raspberry Pi aanzet deze automatisch je TV aan zal zetten en deze ook gelijk op het juiste kanaal zet.


23-11-2013: Review (lees how-to) gepost. Inhoudelijke als ook grammaticale feedback is welkom. Indien er vragen zijn, stel ze gerust! :)

Heb jij ook een Raspberry Pi model B (512MB)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Meer advertenties

Reacties (92)

Wijzig sortering
Mooie uitleg, zeker handig als je XBMC op je Raspberry wil gebruiken.

Ik heb ooit Raspbmc op mijn Raspberry gezet, deze draait nog steeds goed, maar is gelijk ook geoptimaliseerd voor het gebruik met de Raspberry. Op mijn blog is te lezen hoe ik dit gedaan heb. ( al is de software self-explanatory )

http://www.wodan-heerst.n...-xbmc-op-de-raspberry-pi/
Deze builds van OpenElec zijn ook geoptimaliseerd voor de Raspberry Pi. ;)
Ah, dat kon ik niet direct uit het artikel opmaken, maar na het kijken van de builds zag ik inderdaad dat deze voor de RPI gebouwd zijn. Zie deze reactie dan maar als een alternatief :9

[Reactie gewijzigd door dukejan op 25 november 2013 09:35]

Deze builds van OpenElec zijn ook geoptimaliseerd voor de Raspberry Pi. ;)
Ik ben het eens met je review. Een top apparaat voor weinig geld maar wel (te) traag voor mij. Als je naar de prijs kijkt mag je eigenlijk niet klagen. Maar ik vind het zo vervelend dat ik de Raspberry Pi in de verkoop ga doen.
Wat is er juist te traag aan? ik ben ook aan het twijfelen tussen dit of een NUC.

Voordeel is dat de Pi vele malen goedkoper is.
Ik had Xbian erop en het schakelen tussen het menu en folders etc. vind ik gewoon te langzaam. Er zit steeds een kleine vertraging tussen het indrukken van de knop en de daadwerkelijke softwarematige response die je op je beeldscherm ziet.

Nou moet ik wel zeggen dat ik mij aan alle trage dingen erger zo ook veel televisie menu's, smart tv menu's, langzame low budget telefoons e.d.
ik merk zelf dat als xmbc er op is gezet dat het systeem nogal schokt, tip van mijn kant.
overklock het zodat het systeem soepel loopt.
ik heb hem de arm_freq op 800 staan, het systeem loopt stabiel en soepel.
Word ie bij jou ook heet dan, die van mij wel in ieder geval...
Heb er nu passieve koel blokjes op gezet, dat scheelt enorm !
Super review.

Morgen ga ik er een aanschaffen, maar ik vroeg mij af kan je even kort uitleggen wat het verschil tussen Raspbmc en OpenElec is?

Alvast bedankt!
Tnx voor die link, ik ga die XBian ook eens proberen want OpenELEC crasht bij t afsluiten bij mij, die Raspbmc werkt verder wel naar behoren.
Bedankt voor de link, ik ga voor de Xbian.
Heb je keys voor de VideoCore gekocht voor hardware decoding?
Nee. Eerlijk gezegd mis ik ze ook niet. :)

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 23 november 2013 17:52]

Ik heb een vergelijkbare setup draaien.

De enige plek waar ik video codecs mis is voor hele oude DivX filmpjes.. maar die zijn meestal ook niet eens in een resolutie die de moeite is om te kijken.

De nu gangbare .mkv en .mp4 bestanden kun je perfect bekijken
Tip: Als je alleen het geluid van videobestanden krijgt te horen en geen video ziet (bijv mpeg2) kun je ook "Play using DVD player gebruiken" (options -> play using..). Ik heb geen mpeg2 / VC1 keys gekocht, maar speel de formaten wel af...

Nog een tip: draai Raspbmc/Xbian/Open_elec in combinatie met een usb stick; 2 keer zo snel en minder crashes.

;)
prachtige handleiding, stiekem precies wat ik zocht.
Leuk om te horen! Mocht je nog vragen hebben o.i.d. DM me gerust. :)
Hoi perkouw,

Mijn probleem met de xbmc is als volgt:

1 systeem reboots op willekeurig moment, meestal met loaden of tijdens film

2 cachegeheugen is tekort

3 kopie van een sd kaartje gemaakt (op 16g lev 10 sd), bij hem werkt het perfect zelfde 512 systeem met nash ik zonder

What to do ? Ik zie dat er geen storage is aangemaakt, partitie aangemaakt ( primair fat 32 van 2 g label system & label storage primair 10g ) het doet niks meer. Beginnersfouten vast wel...

[Reactie gewijzigd door Leek1974 op 14 september 2014 14:48]

Ik weet niet of je een configuratie wilt behouden? Anders even geheel vanaf nul beginnen. Met andere woorden even opnieuw de image erop en dan kijken wat er gebeurd.

De kopie zoals die bij ''hem'' (wie?) werkt, werkt die niet bij jou?
Ja de configuratie wil ik graag behouden ivm alle addons die een vriend van mij al had geinstalleerd op zijn sd waarvan ik een kopie heb gemaakt. (aangezien ik nu ook al een halve dag bezig ben met de simpelste dingen uitzoeken die voor mij nieuw zijn).

En de vraag is hoe ik mijn cachegeheugen kan uitbreiden, en dat gestotter uit films haal. Ik had gelezen over swap en storage.

Ik heb een 16g kaart nu ingedeeld in 3 primaire partities zoals boven omschreven, behalve de swap is het restant van de sd kaart.

Ik krijg wel het mooie gekleurde beginscherm, dan zie ik de kleine R in de linkerbovenhoek van het scherm en dan zwart.

Voorheen werkte het wel, maar het reboot willekeurig. Kan een dag niet zijn, het kan ook om de 3 minuten. Daarna heb ik de partities aangebracht, en nu werkt t niet meer.


Format en nu werkt het weer.

Alleen wil ik m'n cachegeheugen uitbreiden, film stottert nog steeds.

[Reactie gewijzigd door Leek1974 op 14 september 2014 23:47]

Gebruik een USB stick in combinatie met de pi, dat is vele malen sneller en draai je de addons met gemak. Perkouw's advies kun je goed opvolgen; een fresh reinstall is t beste. Overigens kun je het beste aan die vriend vragen welke repositories hij gebruikt (bijv. XBMC-hub); dan kun je de software zelf downloaden, automatisch updaten en potentiŽle nieuwe software erop zetten. Partitioneren op een SD kaart kun je het beste overlaten aan de installer en het apparaat zelf (ik heb hier 2 corrupte SD kaartjes liggen ;( ). Verder moet je altijd je Pi softwarematig uitzetten; via de XBMC/Yatse app, met de aan/uit toggle onderin of via SSH (sudo shutdown -h now). Pas wanneer je geen beeld/geluid krijgt moet je t stekkertje eruit halen.

Extra = net de tips hieronder gelezen... overclocken voorbij 800 of 900 is niet nodig voor de meeste mensen (ik heb m op 800 staan, nooit haperingen).

[Reactie gewijzigd door Oaknut op 14 december 2014 09:54]

Mooie review/how to!
Ik heb ook een Raspberry Pi besteld (met kabels, sd kaart etc erbij) en wil ook hetzelfde gaan doen. Maar ik ben xbmc op mijn laptop gewend, daarmee bedoel ik gewoon de plugins downloaden via xbmchub en dan in xbmc de zip installeren. Gaat dit ook op de RPi? En moet ik dan gewoon de zip files op het SD kaartje zetten?
Je kunt heel makkelijk alle XBMC addons installeren via Superrepo. Hier kun je lezen hoe je deze makkelijk kunt installeren zonder dat je een bestandje hoeft te kopiŽren: http://superrepo.org/get-started/optional-methods/
Door een Tweakers, voor Tweakers :*)
Je kan hem gemakkelijk een pak sneller maken.

Heel belangrijk is dat je een goede voeding hebt, maar die van mij staat 24/24 op en geen enkel probleem.
Nog een belangrijk iets is dat je de 'storage' beter op een zeer snelle USB stick kan zetten.
Je zal zeggen, de poort is maar USB2.0 maar dat is nog steeds ongeveer 20 a 30MB/s en dat halen meeste USB sticks niet.
De nieuwere USB3.0 sticks zijn al sneller, maar let op, hoe groter (in capaciteit) hoe sneller de stick in write. Ik heb er een Integral Fusion USB3.0 32GB drive erin steken. Als ik naar de specs kijk 'Up to 80 MB/s* Read / 5 MB/s* Write (8 GB), Up to 140 MB/s* Read / 10 MB/s* Write (16 GB),Up to 140 MB/s* Read / 20 MB/s* Write (32 GB)' Een groot verschil in write snelheid!
Maw het OS staat op de SD-kaart, kan je niets aan doen, maar Storage op de USB stick en dat merk je wel in de positieve zin want daar staat cache, plugins, etc etc op
Hier staat een WIKI hoe het moet http://wiki.xbmc.org/inde...spberry_Pi_with_USB_drive

Nu moet je opletten in Windows want het editeren van die txt files dat is vragen om problemen met notepad etc ..... dus installeer even notepad++

Om je raspberry nog wat sneller te maken pas even de 'config.txt' aan.
Ik heb zelf 2 raspberries en die draaien perfect op
arm_freq=950
core_freq=500
sdram_freq=450
over_voltage=6
# set to 'force_turbo=1' to disable dynamic overclocking (you can lose your warranty!)
force_turbo=1

Hou er rekening mee dat je de '#' even weghaald als je wil experimenteren met de waardes.
Ook moet je er rekening mee houden dat wanneer je enkel een sd-kaart gebruikt je gemakkelijk corruptie kunt krijgen door te overclocken. Met een USB stick erin veel minder blijkbaar.

Nog een tip, gebruik NFS ipv Samba of pnp, om naar een Nas (Synology in mijn geval) want dat is sneller en bezorgt minder overhead.
Je kan gemakkelijk je shares aanpassen in 'userdata\sources.xml' hier kan je makkelijk aan met de pc via het ip adres van de raspberry.
Zoals er als annotatie al bijstaat. Let wel op dat je hiermee je garantie kan verliezen als ook de levensduur van je RaspberryPi kan verkorten.
Allťťn als je de force_turbo mode op 1 zet gaat je garantie er aan. Je zet dan het dynamisch overclocken uit.

Laat je de force_turbo=0, dan draait hij op 700MHz als hij niets doet en schaalt op naar 800-1000 als je wel wat aan het doen bent. Gaat de temperatuur dan boven de 85 graden, dan schaalt hij automatisch terug. Dat doet hij dus NIET bij force_turbo=1

http://www.raspberrypi.org/archives/2008

De overige settings voor overclocken:

# default recommended values are: arm_freq | core_freq | sdram_freq | over_voltage
# no overclocking : 700 | 250 | 400 | 0
# mode 'Modest' : 800 | 300 | 400 | 0
# mode 'Medium' : 900 | 333 | 450 | 2
# mode 'High' : 950 | 450 | 450 | 6
# mode 'Turbo' : 1000 | 500 | 500 | 6
Bijzonder interessant. Dank hiervoor. Hier ga ik zeker even mee spelen! :)
Nee, je garantie gaat er alleen aan als je ook gaat overvolten. Je Raspberry onthoudt dat namelijk, en dat kun je vervolgens aan je serienummer zien, dat dan verandert.
Nee hoor, _nu_ niet meer... lees nu eens de officiŽle post van Raspberry uit 2012:

http://www.raspberrypi.org/archives/2008
Since launch, we’ve supported overclocking and overvolting your Raspberry Pi by editing config.txt. Overvolting provided more overclocking headroom, but voided your warranty because we were concerned it would decrease the lifetime of the SoC; we set a sticky bit inside BCM2835 to allow us to spot boards which have been overvolted.

We’ve been doing a lot of work to understand the impact of voltage and temperature on lifetime, and are now able to offer a “turbo mode”, which dynamically enables overclock and overvolt under the control of a cpufreq driver, without affecting your warranty.
En het is nu juist ook de de over_voltage setting die aangepast mag worden.

Houd je aan de 4 overclock en overvolt settings en laat dynamisch overclocken aan staan (force_turbo=0).

[Reactie gewijzigd door airell op 2 februari 2014 12:21]

I agree, sws via een USB stick laten draaien, de belangrijkste performanceboost die je kan krijgen op de RPI, Die wireless dongle werkt ook prima vanuit een USB Hub.
Of zoals de echte IT'ers.
NAS met daarop je multimedia, verbonden via Gigbabit netwerk aan je Pi. Via kabel uiteraard.
wou jij je plugins vanaf je NAS laten draaien? dan ben je wel een hele echte IT'er :+
Waar de USB vooral goed voor is, is de lokale storage van de pi, het scheelt echt een slok op een borrel.

Ik heb zelf een 1TB harddisk aan mijn pi gehangen, dan kan ik de setup ook nog eens meenemen naar een feestje oid
De PI heeft maar een 100Mbit nic :)
Klopt, maar je kunt ook een boel cachen. Zeker aan te raden met youtube of de xuzg plugin.
Wat ik mij afvraag: speelt een dergelijke configuratie een MKV van 1080p en rond de 10 Gb zonder horten of stoten af? Maakt het dan wat uit of het bestand op een USB-stick of NAS staat?
:)
Ik kan confirmeren dat dit zonder problemen werkt. Streamen heb ik alleen over WiFi gedaan en dan heb ik sporadisch eens een hick-up. Maar dat lijkt me inherent aan het gebruik van WiFi. Lokaal met een harddisk werkt het sowieso zonder meer.

Mocht je specifieke zaken getest willen hebben (met bijv. wat legale samples) o.i.d. wil ik hier best naar kijken. Stuur me dan a.u.b. even een DM.

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 25 november 2013 12:55]

Dank je voor je reactie Perkouw! :)
Misschien leuk om de gebruikte hardware in je Inventaris op te nemen zodat mensen hem snel kunnen bestellen en of precies weten wat zoiets kost. (voor de luie mensen onder ons -> ik) :+

Daarnaast mooie how-to / review

[Reactie gewijzigd door xleeuwx op 25 november 2013 14:11]

Allereerst, dank!

Als ik eerlijk ben ik heb ik gewoon spullen gepakt die voor handen lagen. Een andere, en kleinere, WiFi adapter werkt bijvoorbeeld net zo goed. Enfin, ik wil hier van het weekend best even naar kijken als daar animo voor is. :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*