SP Speaker Lapdesk N550 Review
29 december 2012, laatste update op 13 maart 2013, 255 views
Rapporteer
Motivering
Ik heb deze een tijd geleden gekocht omdat het geluid dat uit mijn laptop komt (één van de weinige minpunten van de Sony Vaio Z) vrij ondermaats is, en ik tegelijkertijd iets had om de laptop op te zetten als ik in de zetel ofzo werk.
Ik kan nu een goeie mening formuleren en omdat er op tweakers nog geen gebruikerreviews zijn schrijf ik daar nu deze beknopte review over.
Gebruik
Het is een heel mooi en fijn apparaat om mee te werken. Het kussentje onderaan is zacht en toch stevig genoeg. Bovenaan zitten de speakers en een paar rubberen slips, die er samen met de klepjes vooraan voor zorgen dat de laptop goed op zijn plaats blijft staan.
Je plugt hem gewoon in en hij werkt: plug en play.
Heel soms heb ik het...
Pluspunten
- Geluid!
- Prijs
- Ergonomie
- Gebruiksgemak
Motivering
Gebruik
Je plugt hem gewoon in en hij werkt: plug en play.
Heel soms heb ik het voor dat ik het geluidsfragment opnieuw moet opstarten als ik deze uit- en terug ingeplugd heb.
Geluid
Waar het feitelijk om te doen was: Het geluid was fenomenaal veel beter dan mijn laptop, ik heb deze ook getest in vergelijking met andere laptops gaande van 15" Asussen tot 17" HPs, alsook een budget speakerset van medion. Ik kan enkel zeggen dat die allemaal in het niet vielen ten opzichte van de lapdesk.
Ik ben evenwel geen audiofiel maar kan dit apparaat zonder meer aanraden voor mensen met een 14" of kleinere laptop. Temeer door de bijzonder scherpe prijs.
Nadelen en Opmerkingen
Elk voordeel heb zijn nadeel
Een nadeel is dat netto één USB poort verbruikt wordt en deze lapdesk niet werkt als soort van HUB met één of meerdere USB-uitgangen, dat zou het helemaal af maken.
Nog een klein verbeterpunt zou een stille fan zijn, zoals bij het grote broertje (N700 voor 15" laptops), zodat de laptop ook nog wat koeler zou blijven.