ASUS Nexus 7 32GB Zwart Review
9 december 2012, laatste update op 9 december 2012, 6.005 views
Rapporteer
Dit is mijn eerste fatsoenlijke tablet. Door mijn werk kom ik met de meest uiteenlopende tablets in aanraking, dus ik heb aardig de kat uit de boom kunnen kijken. Ik ben begonnen met een Yarvik Tab211 van € 90. Dit was ook een 7" tablet, maar met resistief scherm, single core.
Sinds ik een Samsung Galaxy Nexus telefoon heb, betrapte ik mezelf er op dat ik steeds minder op mijn laptops en PC werk, en dat wat ik er nog op deed, vooral ter ontspanning was, denk aan Facebook, email, webwinkelen, nieuws lezen. Dit ging ook heel goed op de Galaxy Nexus, die je altijd bij je hebt. Alleen dan is het 4,65" scherm af en toe aan de kleine kant.
Pluspunten
- Zeer goede prijs/prestatie verhouding
- fantastisch beeld!
- gevoelig touchscreen
- snel
Minpunten
- frontcamera geen topkwaliteit
- geen 2e camera
- slecht leverbaar
Daar komt de Google Nexus om de hoek kijken. De 7" maat bleek in reviews van anderen, en in mijn eigen ervaring groot genoeg te zijn, waardoor ik de Nexus redelijk blind gekocht heb.
Maar ik heb er geen spijt van, want wat is het een fantastisch apparaat! heerlijk snel, geweldig helder en scherp beeld, gevoelig touchscreen.
Google Chrome is de standaard browser, en dat werkt ook fantastisch.
Het beste aan het apparaat is de prijs/prestatie verhouding, want waar krijg je een quadcore tablet voor € 249?
Het apparaat is de komende tijd altijd up to date met de nieuwste Android versies, het is immers een Nexus toestel.
Ik heb de tablet nog niet zo lang, dus veel meer zinnigs kan ik er nog niet over zeggen.