Samsung Galaxy Beam I8530 Zwart Review

9 december 2012, laatste update op 9 december 2012, 1.169 views Rapporteer

Ik heb deze telefoon een weekje als test in bezit. Een telefoon met een beamer erin, die moest ik proberen!
De beamer:
Alle standaard functies van een smartphone zijn ondertussen wel bekend, dus ik begin met hetgene waarvoor je dit toestel zou kopen: De beamer.
De eerste ervaring met de beamer was behoorlijk teleurstellend. In het licht, waarbij ik niet doorhad dat er scherpgesteld kon worden, was het beeld blurry en niet mooi (op de grootte van een a4'tje was het niet scherp).

Pluspunten

• Beamer geeft (na scherpstellen, in het donker) verrassend goed beeld
  • Toestel voelt goed aan
  • De prijs is fatsoenlijk, zeker als je erbij bedenkt dat er een beamer in zit.
  • Tweede accu en acculader meegeleverd

Minpunten

• Android 2.3 is een oude versie, zeker als je bedenkt dat het toestel uitkwam toen de meeste Samsung toestellen al 4.0 als update kregen.
  • Toestel voelt wat dik en zwaar. Opzich wel logisch als je bedenkt dat er een volledige beamer in zit, maar het had lichter gemogen.

De beamer:
Nadat ik echter het licht uit had gedaan, de kamer een beetje had verduisterd en scherpstelde, kon ik op een volledig witte muur een fatsoenlijke scherpte krijgen met een grootte van 2.5 bij 1.5 meter (ongeveer). De speaker kan ook erg goed mee, dus als beamer on the go heeft het volledig zijn doel bereikt.

Featureset:
De opvallende feature van deze telefoon is natuurlijk de ingebouwde beamer. Dat is eigenlijk ook het enige, de rest is voldoende tot redelijk.

Bereik:
Bereik is goed, weinig/geen verschil met mijn Samsung Galaxy S2

Accuduur:
Voor de accuduur heb ik een beoordeling gegeven van zeer goed. Dit is niet omdat de accu nou zo vreselijk lang meegaat, maar omdat er twee batterijen bij geleverd worden (met losse batterijlader). Dit maakt dat je voor langere tijd vooruit kunt zonder de telefoon te moeten opladen.

Gebruiksgemak:
Standaard Samsung Android 2.3 software.
Aan de rechterzijkant zitten twee knopjes: de eerste is de bekende aan/uit knop. De tweede (bovenaan), is de aan/uit knop voor de beamer. Die knop reageert erg goed en werkt in ieder scherm.

Design:
Wat moet je nog zeggen over het design van een moderne smartphone? Er is een groot scherm, zwarte rand. Dit toestel is wat dikker (door de beamer hardware neem ik aan). De beamer is aan de bovenkant geplaatst.

Bouwkwaliteit en afwerking:
Het toestel voelt goed aan. Aangezien ik geen gratis toestellen krijg, heb ik de schade na een valpartij niet gemeten, maar het voelt degelijk aan sterk aan. Vraag me wel af hoe breekbaar de ingebouwde beamerlamp is.

Stabiliteit en betrouwbaarheid:
Standaard goed werkend Samsung Android 2.3 software. De standaard software functioneert goed en de beamersoftware ook

Prijs:
De prijs ligt nu erg laag. Zeker als je bedenkt dat de beamer een fatsoenlijke kwaliteit biedt.

Beeldkwaliteit opname:
720p opname kwaliteit voor video en 5MP voor fotos. Het is voldoende, maar kan natuurlijk altijd beter.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Beam I8530 Zwart?

foto's beamer alstublieft ;) als je die hebt goede review verder!
Helaas had ik de beamer toen niet meer :(