Introductie
Dit is mijn eerste review op t.net en suggesties/opmerkingen zijn alijd welkom!
Nadat mijn zalman '5.1' headset (hoofdelefoon) ten onder gegaan is werd het voor mij tijd een kwaliteits koptelefoon aan te schaffen. Dit omdat ik erg kan genieten van de diepgang in muziek en dit niet altijd even best uit de 'normale hoofdtelefoons' naar voren komt.
Na veel koptelefoons geprobeerd te hebben vond ik de prijs/kwaliteits verhouding van de HD 595 voor mij het best, en heb deze toen via rebellio aangeschaft. (geprobeerde koptelefoons: HD 555, HD 600, AKG 240, beyerdynamic DT 440 en 770)
Specificaties
Nominal impedance: 50 Ohm
Contact pressure: 3,5 N
Weight w/o cable: 270 g
Jack plug: 6,3 mm stereo (3,5 mm Adapter)
Transducer principle: open, dynamic
(Headphones)
Ear coupling: circumaural
Cable length: 3 m
Frequency response: 12-38500 Hz
(headphones)
Sound pressure level: 112 dB (1 kHz and 1 Veff)
(SPL)
THD: < 0,1 %
( total harmonic distortion)
Draagcomfort
De HD 595 zit naar mijn mening fantastisch, ik kan hem letterlijk uren achtereen dragen zonder jeuk, pijn aan mijn oren (door druk bijvoorbeeld) of zweet. Dit in tegenoverstelling met de HD 600 die je na een half uur het liefst af zet. De 595 heeft heel zachte oorcapsules en een 'bijna luxe te noemen' leer-achtig (ben niet zeker of het echt leer is) hoofdkussentje waardoor je na 10 minuten niet eens meer door hebt dat je hem op je hoofd hebt.
Geluidskwaliteit
Ik ben geen audiofiel, maar kan wel meepraten over de kwaliteit van het geluid. En het geluid van de HD 595 is naar mijn mening biezonder goed te noemen. Hoge heldere klanken zonder vervorming, en lage strakke bass zorgen voor een heel mooi samenspel en geweldige variatie in de muziek. Dit in tegenoverstelling met de 'wat goedkopere koptelefoons' waar hoog net niet hoog genoeg is, en laag vaak veel te laag (te veel bass) waardoor de muziek minder diepgang krijgt.
Open hoofdtelefoon
Omdat het een open hoofdtelefoon is is deze niet geschikt voor openbare ruimtes met veel rumoer, of ruimtes waar het juist helemaal stil moet zijn. Dit omdat de hoofdtelefoon je niet van de buitenwereld afsluit, en de mensen om je heen van je muziek kunnen meegenieten als je hem ietsje harder hebt staan.
Bouwkwaliteit
Het is een stevige hoofdtelefoon, maar niet te vergelijken met bijvoorbeeld een DJ-hoofdtelefoon. Het is niet de bedoeling dat je deze op straat gebruikt of van hot naar her sleept in bijvoorbeeld een rugtas. Als je hem in huizelijke kringen gebruikt is hij volgens mij absoluut stevig genoeg. Ook de kabel zal het niet begeven als je er een keer met je bureastoel overheen rijdt, hij is mooi stevig. (doe het echter niet te vaak

, het is en blijft niet goed natuurlijk)
Gaming
Een appart kopje voor mensen die zoals ik naast muziek ook houden van een spelletje op zijn tijd; Door de heldere klanken en goede combinatie tussen hoog en laag hoor ik meer van de omgevings geluiden (bij FPS) dan ik met mijn oude zalman 5.1 headset deed. En omdat het een open koptelefoon is is het goed mogelijk om verschil tussen voor, achter, links en rechts te horen! (dus ook voor FPS is deze koptelefoon prima geschikt)
Prijs
Ik heb de hoofdtelefoon aangeschaft voor 124 euro excl. verzendkosten. Dit is natuurlijk een boel geld voor een hoofdtelefoon. Maar naar mijn mening is hij het dubbel en dwars waard. Het is niet voor niks een HiFi hoofdtelefoon die word aangeduid als een audiofiele hoofdtelefoon, het is zeker terug te vinden in de kwaliteit van het geluid en het draagcomfort.