Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van deze set en ik moet zeggen dat ik er tot nu toe tevreden over ben.
De featureset is goed. Daar koop je deze set ook voor natuurlijk. De wind, licht en tril effecten zijn echt geweldig, mits ze ondersteund worden natuurlijk. Licht wordt bij vrijwel elke game ondersteund en ook dat is zeker al een toegevoegde waarde.
De enige rede waarom ik de featureset geen 'zeer goed' geef, is omdat de ondersteunbing van Full amBX games nog maar gering is. Ik heb wel goede hoop voor de toekomst, want het amBX team is achter de schermen druk aan het werk om zoveel mogelijk te bewerkstelligen.
De bouwkwaliteit en afwerking is zoals altijd zeer goed geregeld bij Philips. Het is dan geen aluminium, maar hard plastic, maar alles ziet er degelijk genoeg uit. En zeg nou zelf, je gaat er ook niet mee gooien
Het design van philips spreekt mij zoiezo altijd wel aan.
Over de vormgeving van de speakers kan ik niet klagen, ze hebben een mooi design en de lampen zijn groter dan ik dacht, dus meer lichteffecten. Ik vind de donkerblauwe kleur echt prachtig, maar dat is persoonlijk natuurlijk. De subwoofer vind ik er ook erg netjes uitzien.
Geluidskwaliteit voor muziek geef ik een voldoende, omdat de speakers bij trance nummers het heel goed doen. Rock nummers daar en tegen vind ik wel tegenvallen. Daarom 'maar' een voldoende.
Geluidskwaliteit voor games/films ook een voldoende, omdat er geen dolby surround mogelijk is. Voorderest klinkt het allemaal wel goed genoeg, niet uitmuntend.
Ook de midden en hoge tonen geef ik een voldoende omdat deze niet geweldig zijn. De hoge tonen klinken wel goed, maar de midden tonen niet super.
Bassweergave vind ik echt perfect. Ik had hiervoor een logitech setje, en daar was de bass altijd overheersend, en als iets irritant is, dan is het een overheersende bass. Deze bass kan hard genoeg en op half volume vind ik de bass echt super.
Prijs. ja de prijs is inderdaad wat aan de hoge kant, in die kritiek kan ik me wel vinden. Echter, op dit moment is er een prijsverlaging, waardoor deze set nog maar 199 euro is. Dat is echt ongelovelijk weinig! Ik heb er zelf 299 voor betaalt en geen spijt van gehad.
Daarnaast, op een pc van 1400 euro viel die 299 euro ook wel weer mee.
Conclusie:
Tot nu toe ben ik tevreden met deze set en snap de kritiek voor het grootste gedeeltje dan ook niet.
De geluidskwaliteit en ondersteuning van full amBX vallen inderdaad tegen maar daar wordt hard aan gewerkt. Crysis, Call of Duty 4, Far cry (2) zijn toch niet de minste games.