fGgiyDGb Featureset: De featureset is voor een videokaart uit deze tijd prima te noemen, maar aan de andere kant is het ook vanzelfsprekend In het kort: De kaart beschikt over 512MB GDDR3 geheugen dat standaard op 900 MHz textures en modellen aanlevert aan de op 650 MHz draaiende processor (1625 MHz shader). Televisies kun je aansturen met een S-Out poortje, maar ook beschikt de kaart over twee DVI poorten waarvan er één door middel van een bijgeleverd blokje omgezet kan worden in D-sub, en de andere in een HDMI-poort. Deze videokaart beschikt over DirectX 10, Shader Model 4.0, OpenGL 2.1, en PCI-Express 2.0 ondersteuning. Net als bij de Geforce 8-serie werkt de kaart ook prima in een PCI-e 1.0...
[Reactie gewijzigd door TheZeroorez op 25 juli 2024 02:02]
Statistieken-geil als ik ben, welke 3D mark?Qua performance krijg ik hier behoorlijk watl winst mee: van 33.521 punten naar 37.301 punten in 3DMark.
[Reactie gewijzigd door TheZeroorez op 25 juli 2024 02:02]
Ik had een Asus M2V met een PCI-E 1.0a en mooi dat mijn 8800GT PCI-E 2.0 daar niet op werkte. lijstje met 2.0 incompatible mobo'sNet als bij de Geforce 8-serie werkt de kaart ook prima in een PCI-e 1.0 slot.
De 9600GT is een aftreksel van de 8800GT, dezelfde chipset maar dan met een ander nummertje en de helft van de memorybuswidth!Deze kaart, de mid-range kaart van de 9-series, presteert bijna even goed als de 8800GT.
Niet waar, je kan Nocuta fans (of andere silent highperformance fans) in je systeem zetten die draaien langzaam, en toch een grote airflow op een laag toerental, met dus lage geluidsproductie, hebben.De temperaturen dalen hier (vooral als je geen enorme airflow hebt, wat veel mensen die een stil systeem willen niet hebben) erg veel van,...
Ook niet waar:Op dit moment maakt deze videokaart gewoon deel uit van de top vijf van snelste kaarten qua gaming,...
Hier bijvoorbeeld....Een totaal andere koeler zou je op deze videokaart kunnen zetten, volgens mij maakt de kaart gebruik van de standaard layout van een 9600GT, plus wat extra gaten.
Zoals je in mijn review kunt zien staat mijn bord ook op de lijst met incompatible borden: 965P-chipset. Het zijn misschien enkele borden waar het niet op werkt, zoals die van jou, maar in het algemeen werken de kaarten gewoon in 1.0-sloten.Ik had een Asus M2V met een PCI-E 1.0a en mooi dat mijn 8800GT PCI-E 2.0 daar niet op werkte. lijstje met 2.0 incompatible mobo's
Ja en? De praktijk wijst uit dat de kaart prima prestaties levert, en die dubbele memorybus dus (nog?) helemaal niet veel doet.De 9600GT is een aftreksel van de 8800GT, dezelfde chipset maar dan met een ander nummertje en de helft van de memorybuswidth!
Ook andere stille high-performance fans hoor je hoor, op 5v bijna niet natuurlijk, maar dan creëren ze toch echt wel weer een stuk minder airflow dan, zeg, een stuk of vijf Coolermasters op 12 volt. En ja, dat heb ik alletwee gehoord en gevoeld. Airflow geeft het zeker, maar als je echt een doodstil systeem wil zal het (zonder bij het gamen de toeren van de fans op te schroeven) misschien niet genoeg zijn, vooral omdat de koeler van de videokaart net onder de plaats zit waar veel kasten de outtake fan hebben.De temperaturen dalen hier (vooral als je geen enorme airflow hebt, wat veel mensen die een stil systeem willen niet hebben) erg veel van,...
Die belast de CPU inderdaad een stuk meer. Aangezien ik hier mijn videokaart review leek me dat niet zo'n verstandig plan.Een hedendaagse grafische kaart review wordt 3DMark06 gebruikt, puur omdat deze de boel nog zwaarder belast en ook meer CPU afhankelijker is! De CPU-snelheid bij elke benchmark verwerken aub. Ingame benchmarks zijn ook altijd handig (niet verplicht). En eventueel een netjes overzicht van je overklok resultaten met alle snelheden ed.
Tja, ik kan wel een link naar een of ander OC-forum plaatsen waar Jantje dat zegt en ik het op twee opgegoogelde foto's kan bevestigen, maar dan vraag ik me toch af of ik dan betrouwbaarder ben als bron, of jan op dat forumJe kan eventueel links plaatsen naar de door jou gevonden info:
Ik ook wel, daarom geef ik commentaar. Zie ook mijn reviewsVerder weet ik echt wel hoe je een enorm uitgebreide review in elkaar zet hoor. Feit is alleen, dat ik een leuke userreview schrijf, en geen review van vijf pagina's voor op de frontpage.
Dan heb je dat blijkbaar gemist, maar ik heb toch een aantal malen het grote voordeel genoemd: Voor een tientje bovenop de goedkoopste versie (of iets meer) koop je een enorme heatsink ipv dat plakje koper met wat plastic eraan. Een Nexus 80mm had ik nog wel, en nu is de boel lekker stil (stiller dan met een aftermarket-koeler die een tientje kost, bovendien is m'n garantie nu nog steeds geldig).Verder mis ik nog een stukje (ik ben denk ik niet de enige). Je hebt de passieve versie gekocht van de 9600GT, waarom?